Jos googlaa flopanneita automalleja, törmää hyvin usein Ford Scropionin mainintaan. Mutta oliko Scorpion todellakin floppi, vai pelkästään syntynyt väärään automerkkiin?

Vuonna 1985 Fordin lippulaivamalli koki uuden sukupolven, kun Ford Scorpio näki päivänvalon. Auto oli suoraa jatkumoa Ford Granadalle ja tästä johtuen mm. Isossa Britanniassa Scorpion nimi säilyikin itse asiassa yhä Granadana.

Scorpiolla oli varsin isot tavoitteet. Automallin tarkoituksena oli säilyttää Fordin asema Euroopassa pääasialllisena autovalmistaja vaihtoehtona Mercedes Benzin E-sarjalle ja BMW:n 5-sarjalle. Tästä syystä auto olikin tilava sisältä sekä piti sisällään pitkän listan niin vakio- kuin lisävarusteitakin.

Kaikkein suurin sulka Scorpion hatussa oli ABS-jarrut: tämä oli historian ensimmäinen kerta, kun ABS-jarrut olivat vakiovarusteena koko massatuotantoauton mallistossa. Ehkä osaltaan tämä oli tuomassa autolle vuoden auto 1986 -titteliä.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Ensimmäisen sukupolven ongelmana korimalli

Ensimmäisen sukupolven Scorpio perustui jatkettuun Ford Sierran pohjalevyyn. Myös ulkoasunsa suhteen se mukaili hyvin paljon Sierraa. Aluksi Scorpiosta oli tarjolla vain viistoperäinen malli, mikä oli hieman poikkeuksellista, jos verrataan sitä muihin saman luokan autoihin. Lippulaivamallit olivat tavallisesti porrasperäisiä autoja, joten tämä asia erotti Scorpionin kilpailijoistaan.

Tätä viistoperäisyyttä on pidetty yhtenä suurimpana tekijänä ensimmäisen sukupolven Scorpion floppaamiselle. Viistoperäisyys rajoitti ostajia, etenkin kun alussa tarjolla ei ollut myöskään farmarimallia. Ensimmäisen sukupolven Scorpio sai faceliftin vuonna 1992.

Kuten pikkuveljensä Sierrat ja Escortit, myös Scorpio sai oman Cosworth-mallinsa. Cossu-Scorpion keulalla murisi 2,9 litran vapaastihengittävä V6.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ford_Scorpio#/media/Tiedosto:Ford_Scorpio_front_20070518.jpg

Toinen sukupolvi floppaa pahasti

Kokonaan uudistettu Scorpio tuli markkinoille 1995, mutta se ei ollut onnistunut auto alkuunkaan. Sen pyöreät ja jossain määrin amerikkalaistyyliset muodot eivät innostaneet ihmisiä ostamaan sitä. Auton sisätilat ottivat toisen sukupolven kohdalla harppauksia eteenpäin, mutta ne jäivät valitettavasti oudon ulkoasun varjoon.

Jotain Fordin omasta suhtautumisesta toisen sukupolven Scorpion ulkonäköön kertoo sekin, että auton suunnittelijan nimeä ei ole ilmeisesti vielä tänäkään päivänä kerrottu julkisuuteen, kuten ei myöskään toisen sukupolven valmistusmääriä.

Scorpionin viimeiset vuodet valuivat loppuun nopeasti. Auto sai faceliftin jo kolmen vuoden jälkeen, eli vuonna 1998. Myöhemmin samana vuonna Ford ilmoitti lopettavansa auton valmistuksen, mutta autoa myytiin varastoista pois vielä seuraavat kaksi vuotta. Tästäkin saa jotain osviittaa auton suosiosta.

Auton varaosat netistä - Skruvat kokemuksia

Oliko Ford Scorpio floppi vai ei?

Voiko Scorpiota kutsua hyvällä omatunnolla flopiksi? Vaikea sanoa. Toinen sukupolvi epäonnistui, siitä ei kahta sanaa, mutta ensimmäiset Scorpiot olivat hyviä autoja. Mitä nyt vähän viistoperäisyys pelotti joitakin kilpailijoihin tottuneita kuluttajia.

Erilaiset lippulaivamallit ovat aina olleet haastavia tapauksia autovalmistajille. Kysykää vaikka Volkswagenilta, jolle Phaeton-sekoilu maksoi miljardeja. Tai päinvastoin kysykää Aston Martinilta, minkälaista oli tehdä ns. kaupunkiautoa.

Oman mausteensa peliin toi myös Fordin tekemät yrityskaupat, kun Jaguarin omistus siirtyi Fordille vuonna 1990. Toisen sukupolven Scorpion tullessa automalli olisi sopinut kenties paremmin Jaguarin alle. Itse asiassa Scorpion päätyikin lopulta periaatteessa Jaguarin nimen alle, sillä Scorpionin valmistuksen loppuessa sen manttelin peri epävirallisesti Jaguar S-type.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.