Ajoneuvovakuutukset kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, sillä sen avulla on mahdollista säästää pitkä penni.
Raha on yleensä aihe, joka kiinnostaa autoilussa poikkeuksellisen paljon. Oli kyseessä sitten auton arvonalenema tai polttoaineen hinta, löytyy aiheelle yleensä paljon kiinnostuneita kuulijoita. Ja miksipäs ei, ketäpä ei nyt kiinnostaisi säästää rahaa suhteellisen helpoilla tempuilla.
Auton vakuuttaminen on tärkeä autoilun kokonaiskustannuksia, joten päätimme vertailla eri vakuutusvaihtoehtoja ja selvittää sen, mikä tarjoaa parasta vastinetta rahalle. Tässä vertailussa huomioimme sekä lakisääteisen liikennevakuutuksen että vapaaehtoisen kaskovakuutuksen.
Näin vakuutusvertailu tehtiin
Pitääksemme vakuutusvertailun raamit selkeinä, otimme vertailun päätähdeksi tältäkin sivustolta hyvin tutun auton. Käyttökokemuksia-juttusarjassa olemme seuranneet elämää vuosimallin 2019 Opel Astran kanssa. Astra saa nyt siis toimia koekaniinina tälle vakuutusvertailulle.
Itse vakuutusvertailu tehtiin niin ikään simppelisti. Haimme eri vakuutusyhtiöiden hintatiedot netin kautta yhtiöiden omilla vakuutuslaskureilla. Vertailun tekeminen tätä reittiä on äärimmäisen helppo tapa kenelle vain. Tarvitset oikeastaan vain auton rekisterinumeron ja omat tietosi, jonka jälkeen saat yhtiöltä eri kattavuuksien vakuutuksia, joista valitset parhaan – jos siis hinta miellyttää.
Vertailuun valittiin lopulta seitsemän tunnettua kotimaista vakuutusyhtiötä, joilta kaikilta sai helposti tarjouksen internetin kautta. Vakuutusyhtiöt on esitelty tässä artikkelissa aakkosittain ja varsinainen vertailu sekä valinta tehdään artikkelin lopussa. Vertailussa mukana olivat:
- Fennia
- If
- LähiTapiola
- OP
- Pohjantähti
- POP Vakuutus
- Turva
Millainen vakuutus haluttiin?
Pitääksemme tulokset edes suunnilleen vertailukelpoisina, päätimme ottaa vertailuun vain 1-2 tarjousta per vakuutusyhtiö. Nämä ovat tavallisesti yhtiön parhaat vakuutukset, jotka soveltuvat hyvin muutaman vuoden ikäiselle ja vielä jonkin arvoiselle Astralle.
Meillä oli muutamia vaatimuksia ajoneuvon vakuutukselle. Näiden vaatimusten pohjalta teimme valinnan, jonka tavoitteena oli valita sellainen vakuutustuote, joka täyttää vaatimukset mahdollisimman halvalla – emme siis välttämättä ottaneet kaikista kalleinta tuotetta, jos halvempikin täytti halutut yksityiskohdat.
Halutut vaatimukset vakuutukselle:
- Lasiturva: niin sanottu tuulilasikasko on usein hyvin halpa, muutaman kympin hintainen vakuutus. Sen avulla haljennut tuulilasi vaihtuu pelkän omavastuun hinnalla ja pienet kiveniskemät korjataan veloituksetta. Mielestämme täysin rahanarvoinen palvelu.
- Hirvi- ja eläinturvat: tavallisesti hirviturva pitää sisällään myös peurat ja kauriit, mutta esimerkiksi jäniksen, koiran tai kissan kanssa tapahtunut yhteenotto – tai jopa niiden väistämisestä aiheutunut vahinko, eivät kuulu vakuutukseen. Me halusimme vakuutuksen, jossa eläimen kuin eläimen kanssa ei tule ongelmia.
- Varkaus-, palo- ja ilkivalta: ajoneuvojen kaskovakuutusten ajattomat klassikot.
- Luonnonilmiöturva: halusimme vakuutuksen, joka korvaa esimerkiksi pudonneet oksat, myrskyn lennättämät irtaimistot, raekuurot tai turvaveden nousut.
- Kolariturva: mikäli ajamme kolarin tai suistumme tieltä, vakuutus kattaa nämä haasteet.
Sen sijaan kaikki muut oheispalvelut jätimme yksinkertaistamisen vuoksi pois. Emme siis tarvinneet sijaisautoja, tavallista parempia lunastusturvia tai kuluturvia. Myös parkkipaikkakolhut jätimme pienen pohtimisen jälkeen ulos listalta.
Mikäli vakuutusyhtiö kysyi vuotuisia ajokilometrejä kilometripohjaisen vakuutuksen hinnoittelua varten, laitoimme siihen 15 000 kilometriä. Mahdolliseen omavastuuosuuteen valitsimme aina pienimmän tarjolla olleen summan.
Fennia
Fennian prosessi alkaa sillä, että valitaan ajoneuvolle tyyppi, jonka jälkeen syötetään rekisterinumero. Tämän jälkeen kysytään vuotuiset kilometrit, mutta varsin suppeasti, sillä vaihtoehtona on vain ja ainoastaan yli tai alle 10 000 kilometriä. Sen jälkeen kysytään kuka ajoneuvoa käyttää, henkilötunnus, postinumero ja lupa vahinkohistorian tarkistamiseen.
Saamme Fennialta kolme erilaista kaskoa, jotka ovat nimetty Osa, Laaja ja Premium. Harmillisesti näiden vertaaminen keskenään on hyvin vaikeaa, koska käyttäjä näkee vain yhden vakuutuksen sisällön kerrallaan. Kun tuotteen vaihtaa, muuttuu näytöllä myös vakuutusten sisältö täysin.
Lisäksi jokaisessa vakuutuksessa hinausturva on merkitty harmaalla, eikä harmaan värin idea aukene meille. Todennäköisesti harmaa tarkoittaa sitä, ettei se ole saatavilla (edes kalleimmassa Premiumissa), mutta miksi se on sitten roikkuu mukana vakuutuksen sisällössä?
Meille sopiva Fennian vakuutus osoittautuu eräänlaiseksi cocktailiksi. Saamme halutun tuotteen valitsemalla Laaja-kaskon ja laittamalla sinne peräti kolme lisävalintaa rasti ruutuun -periaatteella. Pakettiimme tarttuu lasivakuutus, eläinvahinkovakuutus ja luonnonilmiövakuutus. Näillä eväillä vakuutukselle muodostuu 627,75 euron hintalappu.
Omavastuuosuuksia Fennialla on kolmessa eri tasossa, jotka ovat 200, 300 ja 500 euroa. Sen jälkeen vakuutustarjous onkin valmis lukittavaksi.
Fennian vakutuusten sisältöjen vertailu oli vaikeaa, sillä tuotteet esiteltiin välilehdissä, joita ei saanut “rinnakkain” auki. Myös kuvassa näkyvä harmaalla oleva hinauspalveluvakuutus herätti hämmennystä.
If
If-vakuutusyhtiön kohdalla tarjousten pyytäminen oli nopeaa ja kivutonta. Tarvitsimme vain ajoneuvon rekisterinumeron ja omistajan henkilötunnuksen. Tämän jälkeen kysyttiin onko kuvioissa rahoitusyhtiötä tai alle 24-vuotiaita kuskeja sekä vuosittaiset ajokilometrit.
Ifiltä saatiin kaksi eri kaskoa, jotka olivat nimeltään tuotteita kuvaavat osakasko ja täyskasko. Tosin osakaskoa oli mahdollista vielä täydentää lasiturvalla ja täyskaskoa lasiturvan ohella myös paremmalla lunastusturvalla ja sijaisautolla. Kaksikosta meidän käyttötarpeeseemme osui vain täyskasko, sillä osakasko ei sisällä törmäyksiä, tieltä suistumisia tai luonnonilmiöitä.
Ifin täyskaskolle piti ruksata kaveriksi vielä lasivakuutus, joka nosti hintaa melko kovalta kuulostavan 56,82 euroa vuodessa. Näin ollen sopivalle vakuutukselle tuli hintaa 630,59 euroa vuodessa. Vertailun ulkopuolelta huomioitavaa on se, että pakollinen liikennevakuutus otti Ifiltä 200,77 euroa, mikä oli vertailun kallein. Ehkä se nosti myös kokonaispotin hintaa.
Ifin tapauksessa täyskaskon törmäysvahingon omavastuuksi on valittavissa kolme summaa, 200, 300 tai 500 euroa.
Ifin tarjouksia oli helppo verrata ja tarvittaessa myös täydentää. Pakollisen liikennevakuutuksen hinta oli vertailun kallein.
LähiTapiola
LähiTapiolan prosessi on helppo. Tarjouksen saamiseksi kysytään postinumero, henkilötunnus, auton rekisterinumero ja ajoneuvotyyppi. Näiden kysymysten jälkeen eteen tulee peräti neljä eri kaskotyyppiä. Huomioitavaa on se, että LähiTapiolaa ei kiinnosta lainkaan paljonko ajat autollasi vuositasolla, joten vakuutuksen hinta on kaikille sama.
LähiTapiolan kaskot on nimetty suht kuvaavasti. Laajin tuote on Loistokasko, joka sisältää 14 eri turvaa. Seuraavaksi on 13 turvan Laaja Kasko, josta jää sijaisautopalvelut pois. Seuraavassa Peruskaskossa jäljellä on enää 10 turvaa ja pienimmässä Osakaskossa 8 turvaa.
Meille riittää LähiTapiolan ratkaisussa toiseksi kallein paketti eli Laaja Kasko, joka maksaa 561,55 euroa vuodessa. Peruskaskon sopiminen on lähellä, mutta se jää harmillisesti kiinni lasiturvan puutteesta.
Vakuutuspakettien valinnan jälkeen vakuutuksenottajalle tarjotaan vielä maksullista kuluturvaa, joka kattaisi 20 euroa päivässä enintään 14 vuorokautta, jos vahinko sattuu ja sen myötä kustannuksia muodostuu vaikkapa puhelimen tai julkisen liikenteen käytön muodossa.
Omavastuuosuuksissa LähiTapiola on simppeli. Tarjolla on vain yksi ainoa omavastuusumma, joka on meille sopiva 200 euroa.
LähiTapiolalla vertailu oli helppoa, joskin yläpuolen kuvaan on tehty pientä kuvamanipulaatiota, jolla tuotteet sai näppärästi rinnakkain.
OP
OP:n vakuutusprosessi on niin ikään selkeä. Auton rekisterinumero, henkilötunnus, omistaako rahoitusyhtiö auton, saako vakuutusyhtiö tarkistaa vahinkohistoriasi ja paljonko ajat vuosittain autolla. Näiden kysymysten jälkeen saat eteesi kolme erilaista kaskoa.
Kaskot on nimetty pienimmästä suurimpaan nimillä Osakasko, Kevytkasko ja Superkasko. Superkaskon ja Kevytkaskon ero on hieman hassu, sillä vakuutukset kattavat täysin samat asiat, mutta Kevytkaskossa korvaukset on rajattu enintään 15 000 euroon. Meidän tapauksessamme tämä on Astraan täysin kylliksi, joten valintamme on Kevytkasko.
Myös OP:ssa lasiturva tulee muistaa valita pakettiin erikseen, maksaen täällä 39,87 euroa. Vakuutuksen kokonaishinnan laskeminen lasiturvan lisäämisen jälkeen vaatii ottajalta taskulaskimen käyttöä, mikä on vähän rasittavaa, mutta 405,47 euron Kevytkasko höystettynä 39,87 euron lasiturvalla tekee 445,34 euron hintalapun vakuutukselle.
Vakuutuksen laajuuden valitsemisen jälkeen valittavaksi jää enää yksi kysymys, joka on omavastuun määrä. OP:lla tarjolla on vain 200 ja 500 euron omavastuut.
OP:n tapauksessa Superkaskon ja Kevytkaskot erot tuntuvat oudoilta – vain enimmäiskorvaus erottaa kaksikon toisistaan. Lisäksi kuvan ulkopuolelta valitsimme mukaan 39,87 euron lasiturvan.
Pohjantähti
Pohjantähden prosessi alkaa ajoneuvotyypillä, jonka jälkeen kysytään vuotuiset ajokilometrit ja onko rahoitusyhtiö mukana kuvioissa. Tämän jälkeen vielä rekisterinumero, henkilötunnus ja postinumero, jonka jälkeen eteemme ilmaantuu kaksi kaskovakuutusta.
Pohjantähden kaskot on nimetty tavalla, josta ei suoraan aukene pakettien kattavuus. Kattavuudeltaan pienempi tuote on nimeltään Malttikasko ja kattavampi taas Luottokasko. Vakuutustarjoukset eivät aukene vierekkäin tai yhtä aikaa, joten tuotteiden sisällön vertaaminen vaatii aluksi suhailua pakettien välillä.
On hilkulla, että Malttikasko riittäisi tarpeeseemme, sillä Pohjantähdellä on helppo täydentää vakuutusta halutuilla palveluilla. Lopulta löytyy kuitenkin yksi puute, joka pakottaa meidät jälleen valitsemaan kaikista kalleimman ja kattavimman vakuutuspaketin: luonnonilmiö on saatavilla ainoastaan Luottokaskoon. Valitsemme sen ja ruksimme myös lasiturvan mukaan. Hintaa kokonaisuudelle kertyy 563,65 euroa.
Omavastuuosuuksia Pohjantähti tarjoaa neljälle eri summalle, jotka ovat 200, 300, 600 tai 1200 euroa.
Pohjantähden vakuutustuotteet (Malttikasko ja Luottokasko) olivat oudoimmin nimettyjä, mutta niiden vertailu oli suhteellisen helppoa. Kuvassa on Luottokaskon sisältö.
POP Vakuutus
POP Vakuutuksella kysymyksiä on keskivertoa enemmän, mutta prosessin pituus kasvaa sillä vain muutamia sekunteja. Vakuutustarjouksen pyytämiseen pitää tunnistaa ajoneuvon tyyppi (tässä tapauksessa ajoneuvo), rekisterinumero, oma henkilötunnus, vuotuiset ajokilometrit, ajaako autoa alle 25-vuotias henkilö ja oma postinumero.
Tämän jälkeen saimme kolme erilaista kaskovaihtoehtoa. Tuotteiden nimitykset ovat melko helposti ymmärrettäviä, sillä tunnetut kirjainkoot kertovat vakuutuksen kattavuudesta. Meidän tapauksessamme saimme tarjoukset S-, L- ja XL-koon kaskoista. Hieman epäloogisesti M-koko puuttui välistä, mutta mitäpä pienistä.
POP Vakuutuksen tapauksessa meidän ei tarvinnut tarttua kaikista kattavimpaan XL-kaskoon, sillä vaatimuksemme täyttyivät jo halvemman L-kaskon muodossa. XL:n mukana olisimme toki saaneet parkkiturvan, lunastusturvan, matkan jatkumisen ja rengasturvan, mutta toisaalta L-vakuutuksessa saimme kaikki ne asiat, mitä vakuutukselta halusimme. Myös monissa yhtiöissä ”lisäherkkuna” oleva lasiturva kuuluu oletuksena L-kaskoon.
Sen jälkeen kun sopiva tuote on valittu, prosessi jatkuu vielä parin kevyen lisäkysymyksen muodossa (Oletko sinä tai puolisosi ajoneuvon pääasiallinen käyttäjä? sekä Onko autosi edes osittain ammatti-, yritys- tai vuokrauskäytössä?), joihin vastaaminen on helppoa kyllä/ei-periaatteella.
Omavastuuosuuksiin POP Vakuutuksella on vertailun kattavin valikoima. Omavastuuksi voi nimittäin ottaa 200, 300, 500, 1000 tai 2000 euroa.
Hintaa POP Vakuutuksen L-kaskolle kertyy 384,96 euroa vuodessa. Tutustu täältä POP Vakuutuksen ajoneuvovakuutuksiin ja niiden sisältöön.
POP Vakuutukselta tarpeemme täyttyivät L-kaskolla. Tosin parkkipaikkakolhujen sisällyttäminen olisi vaanut jo turvautumaan suurimpaan pakettiin.
Turva
Turvan kohdalla vakuutuksenotto alkaa rekisterinumerolla ja ajoneuvotyypillä. Hassusti Turvan järjestelmä tunnistaa auton Opeliksi, mutta mallin joudumme itse etsimään pitkästä listasta, joka ei ole edes aakkosjärjestyksessä. Onneksi Astra löytyy helposti, emmekä joudu pohtimaan mallinimitarkennuksia tai muutakaan hankalaa.
Hankaluudet Turvan prosessin kanssa jatkuvat. Joudumme kirjaamaan vakuutuksenhakijan syntymäajan mallilla päivä-kuukausi-vuosi. Tämän jälkeen kysytään ammattiliittoa, jonka jätämme tyhjäksi. Seuraavaksi kysytään vähän hassusti ensiksi postinumero ja sitten vielä erikseen kunta – järjestelmä kuitenkin tunnistaa kunnan postinumeron perusteella automaattisesti. Seuraavaksi kysytään sitä, onko autossa mukana rahoitusyhtiötä.
Tämän jälkeen siirrytään bonuksiin, jossa saamme (tai oikeastaan joudumme) hassusti itse määrittelemään bonuksemme. Vaikka olemme tehneet tässä vaiheessa jo useamman tarjouspyynnön kilpailijan sivustolla, meillä ei ole mitään hajua mitkä ovat bonuksemme liikennevakuutuksen tai kaskon suhteen. Valitsemme itsevarmasti kaikista suurimmat bonukset, mutta emme todellakaan tiedä, onko todellisuus tämä.
Hankaluudet onneksi loppuvat ”viimeisellä sivulla”, jossa saamme Turvan tarjouksen nähtäväksi. Vakuutusten sisältö – ja jopa mitä siihen ei kuulu, on esitelty hyvinkin selkeästi. Saamme peräti viisi kaskotarjousta, jotka ovat pienimmästä suurimpaan ” Hirvi, ilkivalta, palo ja varkaus”, ”Peruskasko 400 euron omavastuulla”, ”Peruskasko 200 euron omavastuulla”, ”Turvakasko 200 euron omavastuulla” ja ”Turvakasko 400 euron omavastuulla”.
Vaikka tarjoustasoja on peräti viisi, joudumme silti valitsemaan kaikista kalleimman paketin. Turvakaskon ja Peruskaskon väliltä puuttuu lasivahinkoturva, mikä pakottaa meidät valitsemaan Turvakaskon. Otamme sen myös pienimmällä, tässä tapauksessa jälleen 200 euron omavastuulla. Tarkkaa hintaa emme vielä tiedä, sillä alennukset lasketaan vasta seuraavalla sivulla.
Lisäksi pakettiin on mahdollista ottaa sijaisautovakuutus lisämausteena, mutta emme tähän korttiin tartu.
Lopulta hinnaksemme jää edellissivun 536,55 euroa, sillä emme ole ammattiliiton jäseniä eikä vakuutuksemme hinta putoa millään muullakaan verukkeella. Yritämme kelata takaisin edelliselle sivulle nappaamaan kuvakaappausta vakuutustarjouksista, mutta paluu-nappia ei ole. Joudumme täyttämään hakemuksen vielä kerran uudelleen.
Turvan tarjousprosessi on selvästi porukan kankein, vaikein ja sekavin. Tuusaamme selvästi eniten aikaa vakuutustarjouksien hakemiseen juuri Turvan sivuilta.
Turvan sivulla näkyi poikkeuksellisen selkeästi se, mikä kuuluu ja mikä ei kuulu vakuutuksen pakettiin. Muuten käyttöliittymä oli vertailun rasittavin. Kuvan hintoihin tulee lisätä vielä 148,6 euron pakollinen liikennevakuutus.
Valintojen aika – voittajan valinta ei ole selvä juttu
Kaikki seitsemän yhtiötä on nyt käyty läpi ja mielenkiintoisin yhtiön tarjoama tuote on valittu, joten on aika valita yhtiöistä paras ja meille sopivin.
Yksi asia on hyvä tehdä jo nyt selväksi. Vaikka pääsimme itse valitsemaan vakuutustuotteet meidän valitsemiemme kriteerien mukaan, ne eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään. Toisessa tuotteessa voi tulla nimittäin mukana myös ihan tarpeellisia tuotteita, jotka eivät sinällään olleet meidän kriteerilistallamme, mutta siitäkin huolimatta ne ovat ihan rahanarvoisia palveluita.
Esimerkiksi Ifin ja LähiTapiolan tarjouksessa on mukana parkkipaikkakolhut, jotka sisältyvät siis valitsemaamme tuotteeseen. Tuotteet ovat sinällään kilpailijoita kattavampia, joten pieni lisähinta on siinä mielessä perusteltua. Nämä ovat kysymyksiä, joita vakuutuksenottaja saa pohtia itse oman tarpeensa mukaan.
Yhtiö | Valittu tuote | Mahd lisäpalvelut | Liikennevakuutus, € | Kokonaishinta, € | Bonus (liikenne) | Bonus (kasko) |
---|---|---|---|---|---|---|
Fennia | Laaja | Lasi, eläin, luonto | 164,33 | 627,25 | 83 % | 70 % |
IF | Täyskasko | Lasiturva | 200,77 | 630,59 | 70 % | 80 % |
LähiTapiola | Laaja Kasko | 139,89 | 561,55 | 80 % | 70 % | |
OP | Kevytkasko | Lasiturva | 167,63 | 445,34 | 80 % | 70 % |
Pohjantähti | Luottokasko | Lasiturva | 187,66 | 563,65 | 81 % | 70 % |
POP Vakuutus | L-kasko | 139,62 | 384,96 | 75 % | 70 % | |
Turva | Turvakasko | 148,6 | 536,55 | 80 % | 70 % |
Vaikka tarjoukset eivät ole täysin verrattavissa keskenään, on vakuutushintojen haitari melkoinen. Halvimman POP Vakuutuksen (384,96 euroa) ja kalleimman Ifin (630,59 euroa) välillä hintaero on melkoinen, sillä POP Vakuutus on lähes 40 prosenttia Ifiä halvempi.
Pidättäydyimme alkuperäisessä suunnitelmassa loppuun asti, mikä tarkoitti sitä, että valitsimme meille halvimman yhtiön, joka oli tällä kertaa POP Vakuutus.
Älä sokaistu bonuksiin
Mielenkiintoinen havainto tässä vakuutusvertailussa näytti olevan se, että vakuutusyhtiöiden bonukset eivät painaneet juuri missään. Kaikessa vakuutuksiin liittyvissä keskusteluissa bonukset saavat helposti paljon palstatilaa, mutta vertailumme mukaan bonuksilla ei ole oikeastaan mitään merkitystä kokonaisuudessa. Bonusten sijasta kannattaa katsoa mieluummin vain alimman rivin hintaa.
Konkreettisimmin tämä näkyi Fennian, Ifin ja POP Vakuutuksen tarjouksissa. Fennia tarjosi vertailun selvästi suurimmat bonusprosentit, mutta sen tarjoama vakuutustuote oli siitäkin huolimatta vertailun toiseksi kallein, hyvin pienellä erolla Ifiin. If sen sijaan tarjosi suurimmat bonukset kaskoihin, muttei se näkynyt edes kaskon hinnassa. POP Vakuutus tarjosi vuorostaan vertailun pienimmät bonukset, mutta sen hinta jäi siitäkin huolimatta halvimmaksi.
Vertaile aina itse
Vakuutusvertailu alkaa olemaan lopussa, joten menemme yleismallisiin aiheisiin. Vaikka POP Vakuutus voitti vakuutusvertailumme, tämä ei ole missään nimessä tae sille, että sama yhtiö tarjoaisi juuri sinulle kaikista halvimman vakuutuksen. Vakuutusvertailut tulee tehdä aina itse, muiden tekemänä saa korkeintaan vähän suuntaviivoja.
Miksi asia on sitten näin? Kuten vertailusta näemme, vakuutusten hinnat riippuvat todella monesta asiasta. Minkälainen auto on kyseessä? Minkä ikäinen kuski on ja missä hän asuu? Hieman mutkia oikoen tämä tarkoittaa sitä, että kaksi eri-ikäistä, mutta samassa taloudessa asuvaa ja samaa autoa vakuuttavaa saa todennäköisesti eri hintaiset vakuutukset kuljettajan riskiprofiilin mukaan.
Koeajolle.com kuitenkin suosittelee tarkkailemaan omia vakuutuksia säännöllisesti niin hintoineen kuin myös sisältöineen. Vertailemalla ja kilpailuttamalla on helppo tehdä jopa satojen eurojen säästöjä vuositasolla. Etenkin auton vanhetessa ja arvon pudotessa on hyvä haastaa itseä myös siitä, tarvitseeko vanhentunut ja halventunut auto enää kaikista järeimpiä vakuutuksia.
Lue myös: Museoauton vakuutus – näin vakuutin oman museoajoneuvo-Mersuni
Nyt luetuimmat