Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Koeajo: Peugeot E-308 SW – urheilullinen farmariauto kohtuuhinnalla

Koeajossa on täyssähköinen Peugeot E-308 SW, joka jäi mieleen etenkin tyylikkyytensä ansiosta.

Peugeot, kavereiden kesken Pösö, on ranskalainen autovalmistaja, joka on perustettu vuonna 1810. Yritys on nykyään osa Stellantis-konsernia ja tunnetaan laajalti innovatiivisista ja tyylikkäistä perusautoistaan. Peugeot on vakiinnuttanut asemansa yhtenä johtavista autovalmistajista Euroopassa, ja onkin liikevaihdolla mitattuna maailman kolmanneksi suurin autovalmistaja. Stellantis konserniin kuuluu Peugeotin lisäksi myös Citroen, Opel ja Fiat, mistä juuri viimeisestä allekirjoittaneella oli koeajossa legendaarinen Fiat Panda.

Viime vuosina Peugeot on panostanut merkittävästi sähkö- ja hybriditeknologioihin. Peugeot e-208, e-2008, e-3008 ovat yhtiön suosituimpia täyssähköautoja, jotka tarjoavat modernia teknologiaa, vaikuttavaa toimintamatkaa ja mukavuutta. Nämä mallit edustavat Peugeotin sitoutumista ympäristöystävällisempään liikkumiseen ilman kompromisseja suorituskyvyssä tai ajomukavuudessa.

Näiden lisäksi Peugeotilta löytyy nykyään myös täyssähköinen ja urheilullinen farmariauto E-308 SW, mikä valikoitui toimituksemme testaukseen tällä kertaa. Peugeot E-308 SW on täyssähköisyyden lisäksi muotoilultaan poikkeuksellisen tyylikäs.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Peugeot E-308 SW tarjoaa sulavan ajokokemuksen ensikertalaiselle

Aloitetaan kertomalla se, että Peugeot E-308 SW on allekirjoittaneen ensimmäinen kosketus ranskalaisiin autoihin, eikä minulla ei ole mitään ennakko-odotuksia auton suhteen. Peugeotit ovat kuitenkin ”faceliftin” jälkeen alkaneet kiinnostamaan allekirjoittanutta koko ajan enemmän erityisesti niiden urheilullisemman ulkonäön vuoksi.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Auto on varusteltu avaimettomalla käynnistyksellä ja keskikonsolista löytyy Start/stop-painike, mistä auton saa käyntiin. Matkaan lähteminen onnistuu jarrupoljinta pohjassa pitämällä samalla, kun käynnistää auton. Suunnanvalitsin on tyypilliseen tapaan viety keskikonsoliin.

Ohjauspyörään on integroitu radion/median hallinta oikealle puolelle ja sitten ajoavustinten hallintalaitteet vasemmalle puolelle. Ajoavustimien käyttäminen oli alun räpiköimisen jälkeen intuitiivista, vaikkakin toivoisin adaptiivisen vakionopeuden säätimen käyttämisen olevan pikkuisen yksinkertaisempaa.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Peugeot E-308 SW penkit ovat manuaalisesti säädettävät sekä mukavuudeltaan ja hengittävyydeltään erinomaiset. Materiaaleina on penkeissä käytetty niin keinonahkaa kuin kangasta, mitkä tekevät penkeistä poikkeuksellisen mukavat niin istua kuin koskettaa.

Samat kangasmateriaalit löytyvät niin etupenkeiltä kuin takapenkeiltä, ja niihin kaikkiin on viety vihreitä yksityiskohtia. Toista tuntia kestäneiden ajomatkojen jälkeen selkä ei ollut kertaakaan hiestä märkä, mikä on allekirjoittaneelle poikkeuksellinen lopputulos, kun normaalisti hikoilen jo siitä, että olen olemassa.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Kosketusnäytössä sykkii uusi Peugeot i-Connect infotainment-järjestelmä, mikä on varusteltu langattomalla Apple CarPlay / Android Auto -ominaisuudella, integroidulla navigointijärjestelmällä ja monella muulla toiminnolla. Navigointijärjestelmä on poikkeuksellisesti toteutettu yhdessä TomTom-karttapalvelulla Google Mapsin sijaan, mikä ei valitettavasti ole positiivinen asia. Siinä missä kymmeniä vuosia sitten pidin TomTomia synonyyminä hyvälle karttapalvelulle, niin nyt kyseisen karttapalvelun käyttäminen sai vaan savun nousemaan korvista. On kyllä sitten käsittämättömän huono karttapalvelu, jota en voi suositella edes pahimmalle viholliselle.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Siinä missä karttapalvelu on luokattoman huono ja ei mitenkään autovalmistajan vika, niin on valitettavasti annettava vähän negatiivista palautetta myös Peugeotin käyttöjärjestelmästä. Vaikka allekirjoittanut ei ole ”TikTok-kansaa”, jotka kyllästyvät jo yli kolme sekuntia kestävän videon aikana kahdesti, niin käyttöjärjestelmän viive sai siitä huolimatta harmaiden hiusten määrän kasvamaan allekirjoittaneella, jolla niitä on jo muutenkin ihan tarpeeksi näin kolmekymppiseksi. Heikohkon responsiivisuuden lisäksi käyttöjärjestelmän oppiminen vei ATK-ajokortin omaavalta entiseltä porilaiselta poikkeuksellisen pitkään.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Peugeot E-308 SW on varusteltu monilla ajoavustimilla, joista mainittakoon adaptiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, pitkän kantaman kuolleen kulman varoitin ja risteävän liikenteen varoitusjärjestämä, mikä varoittaa vaaroista peruuttaessa. Peruuttaminen oli muutenkin tehty todella yksinkertaiseksi, koska autosta löytyi niin 180 asteen peruutuskamera kuin peruutustutka.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

E-308 SW farmariauton sydämessä jyllää sähkömoottori, joka tuottaa kohtuullisen määrän vääntöä ja tehoa. Auto kiihtyy montaa bensa-autoa nopeammin, mutta rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että muihin ajamiini sähköautoihin verrattuna tämän auton kiihtyvyys on takuulla heikoin. Vaikka kiihtyvyys ei olekaan parhaimmasta päästä, tarjoaa auto todella sulavan ajokokemuksen, joka on samalla hiljainen ja ympäristöystävällinen.

Ajotiloja autosta löytyy kolme, Eco, Normal ja Sport. Siinä missä monessa autossa on helppo huomata merkittäviä eroja ajotuntumassa esimerkiksi Normal- ja Sport-ajotilojen välillä, niin on kyllä pakko sanoa, että ne tässä autossa loistivat poissaolollaan. Ainoa merkittävä ero Normal- ja Sport-ajotilojen välillä oli se, että pohja muuttui hieman kovemmaksi. Muuten en huomannut mitään eroa esimerkiksi auton kiihtyvyydessä.

Tekninen ominaisuusArvo
Istuimet5 kpl
Leveys1852 mm
Korkeus1442 mm
Pituus4636 mm
Paino1716 kg
Perävaunun enimmäispaino0 kg
Akun kapasiteetti54 kW
Huippunopeus170 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h)10 s
Sähköenergian kulutus12.7 kWh / 100 km
Suurin teho115 kW
Tavaratilan tilavuus548 L, 1574 L (takapenkit kaadettuna)
Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Urheilullinen muotoilu tekee Peugeot E-308 SW räväkkään näköisen

Peugeot E-308 SW jatkaa Peugeotin perinnettä tarjota ajoneuvoja, jotka erottuvat massasta. Sen virtaviivainen ja aerodynaaminen muotoilu heijastaa yhtiön sitoutumista tyylikkyyteen ja tehokkuuteen. Auto on varustettu erottuvilla Matriisi-LED-ajovaloilla ja modernilla etusäleiköllä, jonka keskustassa sijaitsee ylpeästi Peugeotin uudistettu logo. Etusäleikön metalliset yksityiskohdat yhdistettynä leijonan logoon saavat ainakin allekirjoittaneen Porin katujen kivettämät kasvot näyttämään hymyn merkkejä.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Samaa “leijonaa” löytyy myös auton vanteista, joissa jatketaan tuttuun tapaan metallisten yksityiskohtien yhdistämistä mustaan taustaan. Toimii hyvin, etten sanoisi! Uudet kevytmetallivanteet on suunniteltu täyssähköistä autoa varten erityisen aerodynaamisiksi ja kevyiksi kasvattaen näin auton kantamaa.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

E-308 SW:stä löytyy uusimman sukupolven i-Cockpit-ohjaamo, mikä on muotoilultaan moderni ja pelkistetty. Ohjaamo on varusteltu monilla lisävarusteilla, joista mainittakoon lämmitettävä ohjauspyörä, kolmiulotteinen digitaalimittaristo (=ajotietokone) ja ohjaamon keskustassa sijaitseva 10 tuuman kosketusnäyttö. Keskikonsoliin on taas viety napin taakse auton kolme eri ajotilaa (Normal, Sport, Eco) ja suunnanvalitsin. Kulmikas ohjauspyörä leijonan logolla on ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin toimiva ratkaisu, ja muotoilun vuoksi ajotietokoneen katsominen ajaessa on helppoa.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Farmarimallina E-308 SW tarjoaa runsaasti tilaa niin matkustajille kuin matkatavaroillekin. Takaistuimet voidaan taittaa alas, jolloin tavaratilan kapasiteetti kasvaa merkittävästi. Takapenkeillä on kaksi normaalia istuinpaikkaa ja juomatelineen ollessa ylhäällä, mahtuu takapenkeille helposti kolmekin rahvasta miesoletettua. Erityisen hyvin takapenkit soveltuvat lasten turvaistuimille ja molemmilta puolilta löytyy Isofix-valmiudet.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Tavaratilasta on hyvä sanoa vielä pari sanaa. Auton muotoilun vuoksi tavaratila tuntuu poikkeuksellisen tilavalta ja varsinkin takapenkkien kaatamisen jälkeen kuljetusmahdollisuudet räjähtävät massiivisiksi. Tämä tekee autosta ihanteellisen valinnan perheille, jotka tarvitsevat tilaa esimerkiksi urheiluvälineille, lastenvaunuille tai muille suurille esineille.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Alla olevasta upotetusta Instagram-kelasta pääset autoa lisää! Otathan samalla tilimme seurantaan, niin et missaa uusia esittelyvideoitamme. Kiitos!

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

54 kWh akusto tarjoaa 410 kilometrin kantaman

Peugeot E-308 SW farmariauto on saatavilla vain yhdellä akun koolla, joka on 54 kWh, mistä irtoaa valmistajan tietojen mukaan 410 kilometrin kantama. Autosta löytyy niin AC- kuin DC-latausmahdollisuudet. AC-latauksessa maksimaalinen latausteho on 11 kW ja DC-latauksessa 100 kW. Latauspistoke on viety auton oikealle kyljelle takarenkaan yläpuolelle.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Vaikka DC-latauksen maksimaaliseksi lataustehoksi on annettu 100 kW, niin en omissa testeissä lämpimälläkään akulla päässyt yli 76.2 kW, minkä näet myös yllä olevassa kuvassa. Peugeotissa ei ole esilämmitystoimintoa akulle, joten ainoa tapa saada akku lämpimäksi ennen latausta oli tietysti ajaa autolla. Latausteho pikalatureissa liikkui itselläni 50-76 kW maastossa riippuen siitä miten pitkään olin ajanut autoa ennen latauksen aloittamista, minkä myötä 60 prosentin lataaminen akkuun kesti noin 30-45 minuuttia.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Auton lataaminen julkisissa pikalatausasemissa oli älyttömän yksinkertaista riippumatta siitä, että minkä toimijan latauspistettä käytin. Testasin niin Kempowerin Recharge-pikalatauspistettä kuin Prisman edustalta löytyvää pikalatauspistettä, minkä toimittajana on itse asiassa myös Kempower. Lataamisen edistymistä pystyi seuraamaan auton ajotietokoneelta, joka antoi myös arvion latauksen valmistumisesta.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Suuresta koostaan huolimatta auto on energiatehokas. Valmistajan tietojen mukaan auton kulutus on vain 12.7 kWh / 100 km. Viikon pituisen ja noin 600 kilometriä kestäneen koeajon aikana allekirjoittanut sai auton keskimääräiseksi kulutukseksi noin 15 kWh / 100 km, kun en yrittänyt ajaa mitenkään poikkeuksellisen energiatehokkaasti. Toisin sanoen pikkuisen optimoimalla omaa ajotyyliään, voisi kulutus päästäkin kohtuullisen lähelle valmistajan antamaa arvoa.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Miten paljon Peugeot E-308 SW Allure maksaa?

Peugeot E-308 SW löytyy kahdella eri varustetasolla, joista matalampaa varustetasoa näyttelee Allure. Koeajossa ollut auto oli nimenomaan tämä Allure Selenium Grey (harmaa) värillä, jonka hinta tänään tilattuna on 46 990 euroa. Jos tätä vertaa vaikka aikaisemmin ajamaani Cupra Leon Sportstoureriin, joka oli plug-in hybridi 45 050 euron hinnalla; on Peugeot E-308 täyssähköisenä autona pienemmillä käyttökustannuksilla ihan kohtuullinen ostos. 

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Oliko ajokokemuksessa tai autossa moitittavaa?

Ensikosketus ranskalaiseen autoon oli kaikin puolin poikkeuksellisen positiivinen. Vaikka ajaminen ei ollut mitään ilotulitusta, niin nautin siitä täysin sydämin. Jos Peugeot luopuisi TomTom-karttapalvelusta ja tekisi auton käyttöjärjestelmän helpommaksi ja nopeammaksi, niin en keksisi autosta enää mitään negatiivista sanottavaa.

Jos olisin perheenisä, joka haluaisi täyssähköisen farmarin, niin Peugeot E-308 SW voisi hyvinkin olla valintani.

Koeajo Peugeot E-308 kokemuksia

Lähteet: Peugeot.fi

Peugeot E-308 SW Allure 54 kW 156 hv
 • Vuosimalli: 2024
 • Moottori: 0-litrainen sähkö (115 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 7100 km
 • Koeajon tarjosi: Auto-Bassadone

Nyt luetuimmat