Usein kysytyt kysymykset.

Tältä sivulta löydät vastauksia kaikkiin oleellisiin kysymyksiin.

Miksi haluan koeajaa autojasi?

Lähtökohta tälle blogille on se, että olen kiinnostunut autoista ja kaikista aiheista niiden ympärillä. Auton lainaaminen koeajon ajaksi tarjoaa minulle mahdollisuuden tehdä tähän blogiin autoaiheista ja lukijaa kiinnostavaa sisältöä.

Mitä sinä hyödyt koeajostani?

Laitan aina koeajoraportin yhteyteen maininnan auton omistajasta sekä linkin omistajan verkkosivustolle. Tällä tavoin auton lainaaja saa halutessaan linkin omalle verkkosivustolleen sekä yleistä mainosta itselleen tai yritykselleen. Koeajoraportit jäävät myös sivustolle näkyville “ikuisesti”, eli näkyvyyttä on tarjolla pitkäksi aikaa. 

Rakennan koeajoraporttien yhteydessä olevat linkit siten, että voit tarvittaessa tarkistaa oman verkkosivustosi analytiikasta paljonko blogistani on tullut liikennettä sivustollesi ja miten nämä vierailijat ovat sivustolla toimineet. Käytännössä tämän sivun kautta tulleet kävijät on helppo identifioida ja seurata heidän toimintaansa sivustollanne. 

Miten suoritan koeajon?

Teen autoille rauhallisen ja normaalin koeajon. Minulla ei ole tarvetta tai kiinnostusta lähteä revittelemään tai muutenkaan vetää autoa millään mittarilla äärirajoille, vaan normaali lyhyt koeajo, jonka aikana napsin autosta myös kuvat. Koeajoautoon suhtaudun kuin mihin tahansa lainattavaan esineeseen, eli kunnioitan toisen omaisuutta.

Koeajot suoritetaan aina kaikkia lakeja ja säädöksiä noudattaen. Ajan vain autoja, joihin ajokorttiluokkani riittää sekä autojen tulee olla kaikin puolin täysin katulaillisessa kunnossa. 

Kauanko koeajo kestää?

Lähtökohtaisesti koeajo ei kestä kauaa. Yleensä koeajolle on riittänyt noin 30 minuuttia, jonka aikana ehdin hieman tutustua autoon päällisin puolin, ajaa sillä ja valokuvata sen. Tämän jälkeen palautan auton omistajalle ja suuntaan omiin oloihini kirjoittamaan raporttia. 

Kuinka raadollisen raportin kirjoitan?

Kuten jo aiemmin sanoin, koeajoautot ovat minulla lainassa ja suhtaudun niihin kunnioittavasti, kuten lainatavaraan aina täytyy suhtautua. Tästä syystä en myöskään koe tarvetta haukkua ajoneuvoja pystyyn tai lähteä etsimään niistä väkisin vikoja.

Toki jos autossa on oikeasti jotain isompaa ja koeajoa häiritsevää vikaa, saatan mainita siitä raportissa. Maininnat tehdään kuitenkin sillä näkökulmalla, että kyse on nyt autoon liittyvistä asioista kuten ikä tai kilometrit, eikä suinkaan auton omistajan yleisestä välinpitämättömyydestä. 

Voinko osallistua raportin sisältöön?

Lähtökohtaisesti kirjoitan kaikki raportit itse ja päätän itse minkälaista sisältöä niihin tulee. Mikäli auton omistaja tahtoo puuttua raportin sisältöön, voimme tehdä sen kaupallisen yhteistyön muodossa. Kaupallisen yhteistyön avulla vedämme selkeämmät rajat siihen, mikä on puhtaasti minun näkemyksiin pohjautuva artikkeli ja missä artikkeli on tuotettu yhteistyössä lainaajan kanssa. 

Vaikka kirjoitankin raportin itse, kuuntelen silti aina mielelläni omistajan kertomia tarinoita ja yksityiskohtia autosta, sillä ne helpottavat minua kirjoitustyössä ja tuovat koeajoraporttiin lisää väriä sekä mielenkiintoa. 

Minkälaisista ajoneuvoista olen kiinnostunut?

Näin blogin alkuvaiheessa olen kiinnostunut oikeastaan kaikenlaisista ajoneuvoista. Ajoneuvo voi olla normaali henkilöauto, avo- tai pakettiauto, toimia bensalla, dieselillä tai sähköllä, tai olla automaatti tai manuaalivaihteinen. 

Lähtökohta koeajoautolle on hyvä ottaa se, että mitä erikoisempi auto kyseessä, sitä parempaa sisältöä siitä saa aikaan. Katso aiemmat koeajoraporttini ja vältetään samojen autojen koeajoa toistamiseen, ellei sille ole erityistä syytä. 

Olen myös kiinnostunut koeajamaan myös muitakin menopelejä, kuin autoja. Otathan kuitenkin huomioon, että omistan B-, M- ja T-ajokortit. Koeajojen tulee aina tapahtua kaikkien lakien ja säädösten mukaan. 

Missä päin Suomea ajoneuvojen tulisi sijaita?

Tällä hetkellä asun Espoossa, mutta liikun säännöllisesti myös Keski-Suomen alueella.

Koeajoautojen olisi hyvä sijaita joko Jyväskylän tai Espoon lähistöllä. Tarvittaessa teen pidempiäkin matkoja koeajoautojen luo, mutta tällöin olisi tärkeää yhdistää reissuun useampi koeajo.

Jos sinulla on potentiaalisia koeajettavia Jyväskylä-Espoo -akselin ulkopuolella, laita minulle silti rohkeasti viestiä. Katsotaan keksimmekö matkaongelmaan jonkinlaista ratkaisua.