Automatka Islanti

Autolla Islantiin – mitä pitää tietää

Islanti on tunnettu upeasta luonnostaan, jäävuoristaan, geysireistään ja geotermisistä lähteistään. Autolla matkustaminen Islannissa on erinomainen tapa kokea kaikki nämä upeat nähtävyydet ja samalla nauttia vapauden tunteesta. Tästä artikkelista löydät vinkit autolla matkustamiseen Islannissa.

Automatka Islanti

Vuokraa auto Islannissa ja tutustu saareen autoillen 

Islanti on upea maa, jossa autoilu on erinomainen tapa tutustua saareen. Vuokraamalla auton saat vapauden liikkua omien aikataulujesi mukaan ja pääset helposti käsiksi Islannin upeisiin maisemiin. Nauti siis matkastasi Islannissa ja hyödynnä autoa tutustuaksesi saaren upeisiin maisemiin.

Ennen kuin vuokraat auton, varmista, että sinulla on voimassa oleva kansainvälinen ajokortti ja että olet tutustunut Islannin liikennesääntöihin. Islannissa ajetaan oikealla puolella tietä, ja nopeusrajoitukset vaihtelevat eri tieosuuksilla. Valitse vuokra-auto huolellisesti. 

Islannin vaihtelevat sääolosuhteet voivat olla haastavia, joten suositeltavaa on valita neliveto tai vähintään etuveto, jotta selviät paremmin esimerkiksi lumisilla tai mutaisilla teillä. Lisäksi kannattaa harkita autoa korkealla maavaralla, jotta pääset helpommin kulkemaan epätasaisten kohtien läpi.

Suunnittele reittisi etukäteen ja tutustu Islannin nähtävyyksiin. Saarella on paljon upeita luontokohteita, kuten geysireitä, vesiputouksia, jäätiköitä ja tulivuoria. Voit esimerkiksi ajaa kuuluisaa Kultaisen kierroksen reittiä, joka tarjoaa monia upeita maisemia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä. 

Muista myös varata riittävästi aikaa matkantekoon. Islannin tiet ovat mutkaisia ja hitaita, ja pysähdyksiä kannattaa tehdä usein maisemien ihailuun. Lisäksi sääolosuhteet voivat vaihdella nopeasti, joten varaudu mahdollisiin muutoksiin matkasuunnitelmissa. 

Pidä huolta autosta ja noudata liikennesääntöjä. Islannissa on tärkeää kunnioittaa luontoa ja ympäristöä, joten pysy merkityillä teillä ja vältä ajamista kielletyille alueille. Huolehdi myös siitä, että tankkaat auton täyteen, sillä et välttämättä löydä bensa-asemia erämaa-alueilla.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Kultainen kierros autoillen Islannissa

Kultainen kierros on yksi Islannin suosituimmista turistireiteistä. Se sisältää kolme upeaa nähtävyyttä: Thingvellirin kansallispuiston, Geysirin geotermisen alueen ja Gullfossin vesiputouksen. Autolla matkustaessa voit viettää näissä paikoissa haluamasi ajan ja nauttia upeista maisemista. Muista kuitenkin olla varovainen liikenteessä ja noudattaa nopeusrajoituksia.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Jäätiköt ja jääluolat Islannissa

Islannissa on useita upeita jäätiköitä, joita voi ihailla autolla matkustaessa. Esimerkiksi Vatnajökull-jäätikkö on Euroopan suurin jäätikkö, joka tarjoaa upeita maisemia. Voit myös tutustua upeisiin jääluoliin. Muista kuitenkin, että jäätiköillä ja jääluolissa liikkuminen voi olla vaarallista, joten noudata aina paikallisten ohjeita ja turvallisuusohjeita.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kokeile paikallisia herkkuja

Islanti on tunnettu myös herkullisesta ruoastaan. Autolla matkustaessa voit pysähtyä paikallisissa ravintoloissa ja maistella perinteisiä islantilaisia herkkuja. Kokeile esimerkiksi islantilaista lammaspataa, kalakeittoa tai kuuluisaa Skyr-jogurttia. Islantilainen ruoka on usein tuoretta ja luonnollista, ja se tarjoaa upeita makuelämyksiä.

Autolla matkustaminen Islannissa on unohtumaton kokemus. Suunnittele reitti etukäteen, tutustu upeisiin nähtävyyksiin ja nauti paikallisista herkuista. Islanti tarjoaa upeita maisemia ja unohtumattomia elämyksiä, joita voit muistella lämmöllä vielä vuosikausia myöhemmin.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat