Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Auton ikkunan tummennus plekseillä – Solarplexius kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö: Solarplexius

Solarplexius tarjoaa erilaisen tavan tummentaa auton ikkunat, sillä kalvojen sijasta käytetään pleksilevyjä. Tässä kokemuksia tuotteesta.

Ikkunoiden tummentaminen on säilynyt suosittuna hupina jo vuosikymmenten ajan. Ikkunatummennuksista saatavat hyödyt voidaan jakaa karkeasti joko ulkonäöllisiin tai ihan aitoihin käytännön hyötyihin.

Yleisimmin auton ikkunoiden tummentaminen tehdään kalvojen avulla, mutta se ei ole suinkaan ainoa tapa toteuttaa ikkunatummennus. Markkinoilla on tarjolla myös niin sanottuja pleksimalleja, joissa kalvon sijasta ikkunalle asetetaan tummentava pleksi.

Tässä artikkelissa käsittelemme tummennuspleksien ja -kalvojen välisiä eroja, sekä tutustumme ruotsalaisen Solarplexiuksen tuotteisiin. Yhtiö lähestyi meitä tuotelahjan muodossa, joten saimme samalla kokemuksia Solarplexiuksen tuotteista.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Tältä näytti lopputulos Solarplexiuksen tuotteen asentamisen jälkeen.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Auton ikkunoiden tummentaminen yleisesti

Auton ikkunoiden tummentaminen, eli lasien tummennus, on ollut jo pitkään yleinen tapa muokata auton ulkonäköä. Tummennetut ikkunat eivät ole autossa vain ulkonäköjuttu, vaan niillä on myös monia muita konkreettisia hyötyjä, jotka tekevät niistä houkuttelevan valinnan monille autoilijoille.

Koeajolle.com on jo aiemmin kirjoittanut artikkelin aiheesta Auton ikkunoiden tummentaminen – 5 hyvää syytä tummentamiselle. Lyhyenä kertauksena ikkunoiden tummentaminen tuo mukanaan viisi käytännön hyötyä:

 1. Suojaa autossa matkustavia haitallisilta UV-säteiltä
 2. Suojaa myös auton sisustaa auringon porotukselta
 3. Pitää auton viileänä kesällä, mikä säästää polttoainetta ja rahaa
 4. Lisää yksityisyyttä ja turvallisuutta, kun auton sisään ei näe
 5. Lisää turvallisuutta onnettomuustilanteissa, kun lasinsirpaleet eivät lennä auton sisään

Ikkunoiden tummentamisesta seuraavat hyödyt eivät siis rajoitu pelkästään ulkonäöllisiin seikkoihin, vaan operaatiosta on saatavissa ihan aitoja konkreettisia hyötyjäkin mukavuuden ja turvallisuuden kasvaessa sekä käyttökustannusten pienentyessä.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Tuote päätettiin asentaa kolmannen sukupolven Seat Leoniin (Typ 5F, 2012–2020), jossa ei ollut minkäänlaisia kalvoja.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Solarplexius – tummempia ikkunoita Ruotsista

Solarplexius on ruotsalainen yritys, joka on keskittynyt valmistamaan ikkunatummennuksia polykarbonaattilevyistä. Taannoisen pandemian aikana Solarplexius otti tuotevalikoimaansa myös erilaisia pisarasuojia, mutta muuten yritys on keskittynyt vain yhden tuotteen valmistamiseen.

Solarplexius on perustettu Ruotsissa vuonna 1988, eli sillä on jo vuosikymmenten kokemus esileikattujen ikkunatummennuslevyjen valmistajana. Aluksi yritys keskittyi pelkästään Ruotsin markkinoihin, mutta nykyään se toimittaa tuotteitaan 12 eri Euroopan maahan – joihin myös Suomi kuuluu.

Yhtiön ruotsalaisuus ei rajoitu pelkästään yrityksen sijaintiin, vaan myös tuotteet valmistetaan ja lähetetään Ruotsin Linköpingistä käsin. Tuote on siis aitoa pohjoismaista laatua. Vuosien varrella Solarplexius on saanut ikkunatummennuksilleen jo 500 000 tyytyväistä asiakasta. Yhtiöltä löytyy ratkaisut lähes ikkunaan kuin ikkunaan, valmiita mittoja löytyy yli 4 500 automalliin.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Solarplexiuksen paketti on tyylikäs ja herättää heti huomion. Pakettia kannattaa kuitenkin käsitellä varoen.

Lue myös: Kiinnostaako autonhoito? Näin pääset harrastuksessa alkuun

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Tilaaminen Solarplexiuksen verkkokaupasta

Solarplexius tarjosi toimituksellemme tuotteen yhtiön verkkokaupasta. Tilausprosessimme lähti liikkeelle samoin kuin kaikilla muillakin, eli ensiksi valitaan automerkki, sitten sen malli, seuraavaksi korimalli ja lopuksi sukupolvi. Nämä kannattaa valita tilausta tehdessä tarkoin, sillä täydellisen istuvuuden takaamiseksi pleksit tehdään tarkasti auton ikkunoiden mittojen mukaan.

Tapauksessamme ikkunatummennukset päätettiin hankkia kolmannen sukupolven Seat Leoniin (Typ 5F, 2012–2020). Solarplexiuksen verkkokaupasta voi tilata joko yksittäisiin ikkunoihin tulevia kalvoja, tai sitten kokonaisen paketin, josta löytyy tummennukset kaikkiin auton takaosan ikkunoihin. Myös me päädyimme ottamaan täydellisen paketin, jolla oli hintaa 155 euroa.

Solarplexius tekee tuotteet itse, eli tilauksen jättämisen jälkeen polykarbonaattilevystä leikataan tilaamasi auton ikkunoihin soveltuvat tummennuslevyt. Vaikka yhtiö tekeekin pääsääntöisesti tuotteet vasta tilauksen jälkeen, ainakin meidän tapauksessamme tuotteet saapuivat hyvin nopeasti perille. Aikataulu tilauksella meni seuraavalla tavalla:

 1. Tilaus tehty torstaina klo 15:32
 2. Tuote on valmistettu ja postitettu Ruotsista asiakkaalle perjantaina klo 11:51
 3. Tuote saapui perille tiistaina klo 7:47

Yhtiö lupaa Suomen toimitusten tulevan 2-5 arkipäivässä ja tämä piti meidän tapauksessamme hyvinkin kaikki lupaukset. Tuote saapui perille melko isokokoisessa, mutta ohuessa näyttävässä paketissa. Paketin kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä huolimattomasti toimittuna pleksit on mahdollista vääntää paketissa pilalle.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Kuvassa lähes koko paketin sisältö (takalasia lukuun ottamatta): kahdet sivulasit, pienemmät sivuikkunat, ohjeet ja esitteet, kiinnitysklipsut ja suojakäsineet.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Kokemuksia Solarplexiuksen tuotteista

Myös paketin avaamisessa kannattaa suorittaa erityistä varovaisuutta. Paketti avataan päästä, jolloin haluttuun mittaan sahatut polykarbonaattilevyt tulevat ulos paketista. Vaikka tuotteissa on molemmin puolin erilliset ja melko paksut suojakalvot, kannattaa purkamisessa käyttää erityistä varovaisuutta – naarmut eivät näytä kalvoissa tietenkään hyviltä.

Paketti kannattaa myös purkaa huolella, sillä meidän tapauksessamme luulimme ensiksi tuotesarjan tulleen perille vajavaisena. Pienen etsimisen jälkeen yksi plekseistä oli jäänyt kiinni pakettiin, jolloin sitä sai kaivella käsin paketin pohjalta.

Lopulta paketista paljastui viisi polykarbonaattilevyä, eli yksi takaikkunaan, kaksi takaoviin ja kaksi pieniin sivuikkunoihin. Ensimmäisillä tunnusteluilla polykarbonaattilevyt tunnistaa noin parin millin paksuisiksi ja jonkin verran taipuviksi, jotta ne voi asentaa paikoilleen.

Polykarbonaattilevyjen lisäksi paketista paljastui yleinen asennusohje, yksi pari kumihanskoja ja muutama klipsu kiinnitykseen. Mitään työkaluja tai muuta paketista ei paljastunut, sillä asentaminen onnistuu ilman niitäkin.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Takaikkunalle asetettava pleksi oli selvästi paketin suurin.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Asennuksen valmistelu

Tuotteen asennus on melko simppeliä. Ennen urakkaan ryhtymistä tuli katsottua yläpuolen video, ja myös meidän osaltamme asennus tapahtui samoin tavoin. Tuotteen mukana tuli myös yksi A4-kokoinen ohje, mutta se sisälsi samat vaiheet kuin videolla.

Mikäli asennuksen haluaa tehdä viimeisen päälle, auton ikkunat on hyvä pestä sisäpuolelta, sillä sisäpuoleen ei pääse enää käsiksi pleksien asentamisen jälkeen. Ulkopuolelta puhdistaminen onnistuu luonnollisesti jatkossakin. Me pesimme kaikki käsiteltävät ikkunat sisäpuolelta ja hyödynsimme tässä omasta välineistöstä ikkunanpesuainetta ja talouspaperia.

Pesu-urakan jälkeen vuorossa oli huolellinen kuivaus, jonka jälkeen voi siirtyä tuotteen asennuksen pariin. Ennen asentamista on hyvä huolehtia omasta sekä työympäristön siisteydestä, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman siisti. Asennus kannattaa tehdä jonkinlaisten käsineiden kanssa. Meidän tapauksessa käytimme paketissa tulleita käsineitä ja avustaja käytti omasta välineistöstä löytyviä vastaavia käsineitä.

Solarplexiuksen pleksit ovat identtisiä molemmilta puolilta, eli niissä ei ole minkään sortin “kätisyyksiä”. Pleksit saa asentaa paikalle kummin päin tahansa, mutta niitä kannattaa kuivamallailla huolellisesti paikalle ennen kalvojen irrotusta.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Lasit on puhdistettu huolella, joten asennus voi alkaa.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Varsinainen asennus

Mikäli olet epävarma tuotteen soveltuvuudesta käyttöösi, irrota levyistä vain toisen puolen (ikkunaa vasten tuleva) suojakalvo. Sinulla on oikeus palauttaa tuote Solarplexiukselle, kunhan paikoillaan on suojakalvo vähintään yhdellä puolella tuotetta. Meidän tapauksessamme poistimme kuitenkin kerralla molemmat suojakalvot.

Seuraava vaihe työssä on pujottaa polykarbonaattilevyt paikoilleen. Pujottaminen kannattaa aloittaa hyväksi katsomasta nurkasta, jonka jälkeen yksi kerrallaan pujottaa levy ikkunan viereen. Pleksilevyä voi huoletta hieman taitella, ja tätä joutuukin asentamisessa tekemään. Me teimme asennuksen kahden asentajan voimin, eikä neljä kättä ollut tilanteessa yhtään liikaa. Kaveria kannattaa siis hyödyntää.

Takalasi ja sivulasit olivat melko helppoa kauraa. Sen sijaan kaikista vaikein aseteltava oli pienen sivuikkunan kolmiomaiset levyt, joita sai asetella paikalleen ihan tosissaan. Asettelun lisäksi tarkkana sai olla levyjen oikeassa asettelussa, sillä kolmion kaikki nurkat olivat hieman erilaisia leikkaukseltaan, jolloin oikea asentoa sai miettiä hetken.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Paketissa tulleet klipsut asetettu paikoilleen. Monet kalvoista asettuivat paikoilleen sen verran lujaa, että mahdollisesti ilman klipsujakin olisi pärjännyt.

Lopuksi levyt voidaan lukita paikoilleen vielä erillisillä tarralla kiinnittyvillä kiiloilla, joita paketissa tuli mukana. Nämä viimeistään pitävät pleksilevyt paikoillaan, vaikka ainakin meidän Seatimme tapauksessa levyt näyttivät istuutuvan melko jämäkästi paikoilleen.

Solarplexius mainostaa tuotteelle helppoa 15 minuuttia kestävää asennusta. Asennustyö on sinänsä melko helppo, siinä ei tarvittu ensimmäistäkään työkalua. Sen sijaan asennukseen meillä venähti yli tuplaten aikaa – toki teimme sitä huolellisesti ja kuvia ottaen. Todennäköisesti myös toinen asennuskerta menisi jo huomattavasti nopeammin. Jonkin verran aikaa meni myös yleiseen asetteluun ja mallailuun.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Näin tumma tuli takaikkunasta. Takakontin irtaimistoa ei enää erota ikkunan läpi.

Asennus valmis – kokemuksia tuotteesta

Ensimmäiset fiilikset polykarbonaattilevyjen asentamisen jälkeen olivat positiivisia. Ulkonäöltään pleksit muistuttavat hyvin paljon perinteisiä ikkunatummennuskalvoja. Nopealla vilkaisulla on mahdotonta sanoa, onko tässä autossa ikkunat tummennettu kalvolla vai pleksillä.

Toisin kuin kalvoja asentaessa, meillä asentamisessa ei tapahtunut yhtään virhettä tai vahinkoa. Kalvojen kanssa toimiessa lähes aina ikkunoihin jää pieniä ilmakuplia, leikkausvirheitä tai muita vahinkoja, mutta pleksilevyä on periaatteessa mahdoton asentaa “väärin” tai virheellisesti – tai jos vahinko kävisi, sen voi korjata asettamalla uudestaan.

Ikkunoiden tummuusaste yllätti hieman. Solarplexiuksen valmistamat tummennuspleksejä on saatavilla vain yhdellä tummuusasteella, eli vaihtoehtoja ei ole. Tuote-esitteen mukaan tummennusprosentti on 10 %, eli se tummentaa melko paljon auton ikkunoita. Tämä tuli huomattua myös käytännössä, sillä auton sisälle ei enää todellakaan näe. Näin suuri tummennus on erinomainen valinta yksityisyyden parantamiseksi.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Näin käy jos ikkunan avaa – pleksien ollessa paikoillaan ikkunasta ei enää työnnetä mitään sisään tai ulos.

Tummennuspleksin suurin ongelma perinteiseen tummennuskalvoon verrattuna tulee siitä, että ikkunoita ei voi enää avata pleksin kanssa. Tai periaatteessa voi, mutta tarrakiinnikkeet irtoavat tällöin. Lisäksi pleksi jää paikoilleen, eli se ei laskeudu ikkunan mukana. Kovaa vauhtia ajaessa on teoreettisesti olemassa jopa riski sille, että pleksi irtoaa paikoiltaan, mikäli ikkuna avataan kokonaan.

Vaikka ikkunoiden lukitseminen yläasentoon voi olla monelle miinus, kannattaa kuitenkin miettiä, että kuinka usein nykyään autojen takapenkkien ikkunoita tarvitsee ylipäätään avata. Nykyiset ilmastointilaitteet viilentävät tarvittaessa kuuman auton, ja lisäksi tummennuspleksien käyttö edesauttaa auton pysymistä viileänä.

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Ennen ja jälkeen kuvia: tässä lähtökohta ennen tuotteen asentamista….

Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

…ja tässä kuva jälkeen asennustyön.

Lue myös: LED-lisävalopaneelilla auton ajovalot saadaan tuotua 2020-luvulle

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Solarplexius – plussat ja miinukset

Loppuun vielä koostimme yhteen plussat ja miinukset Solarplexiuksen valmiiksi leikatuista aurinkosuojista.

Plussaa

 1. Helppo tuote: Pleksilevyt ovat valmiiksi leikattuja ja ne on melko helppo asentaa itse. Aikaa menee selvästi vähemmän kuin perinteisiä tummennuskalvoja käyttäessä ja työn jälki on noviisilla rutkasti siistimpi.
 2. Asiallinen hinnoittelu: Valitsemamme tuotepaketti maksoi 155 euroa, jolloin tuotteen käyttö on tummennuskalvoa (ja asennustyötä) halvempi ratkaisu.
 3. Mahdollisuus ottaa tuote pois ja vaihtaa vaikka toiseen autoon: Mikäli et halua pitää tummennuksia kuin tietyn ajan (esimerkiksi vain kesän ajan), pleksilevyt on mahdollista ottaa autosta väliaikaisesti pois. Niitä on myös periaatteessa mahdollisuus siirtää autosta toiseen, jos tällaiselle toiminnalle tulee joskus tarve.
 4. Tummentaa oikeasti: Solarplexiuksen tuote tummentaa kunnolla auton ikkunat, jolloin siitä saa maksimaaliset ikkunan tummentamisesta seuraavat hyödyt.
Solarplexius kokemuksia alennuskoodi tummennus

Sisältä kalvojen tummennus näyttää tältä (vertaa tummuttaa kirkkaaseen etuikkunaan).

Miinukset

 1. Ei mahdollisuutta avata ikkunoita: tuotteen kanssa tulee opetella elämään ilman avattavia takaovien ikkunoita. Toki tätä ongelmaa ei ole esimerkiksi kolmella ovella varustetuissa autoissa, joissa takaikkunat eivät aukeaisi muutenkaan.
 2. Ei mahdollisuutta valita ikkunoiden tummuutta: vain yksi tummennusaste (10 %), joka voi olla joillekin liian suuri tummennus.

Voit tutustua täältä lisää Solarplexiuksen tuotteisiin.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat