Autokohtainen kumimattosarja kaukalomattosarja

Kiinnostaako siisteys? Silloin autokohtainen mattosarja on kannattava investointi

Kaupallinen yhteistyö: Virtasenkauppa.fi

Autokohtainen mattosarja on talven tärkeimpiä varusteita, jonka avulla autosi pysyy siistinä sekä lisäät ajomukavuutta ja -turvallisuutta.

Talvi kuluttaa autoa monellakin tapaa kesää enemmän. Autolle tehtävät kylmäkäynnistykset rasittavat autoa tavallista enemmän, samoin kuin lumiharja voi aiheuttaa maalipinnalle ikäviä naarmuja. Lisäksi talvella polttoaineen kulutus kasvaa, joskin sitä vastaan voi taistella esimerkiksi maskisuojan avulla.

Kylmän lisäksi myös lumi kiusaa autoja talvisin. Lumen mukanaan tuomat ongelmat eivät rajoitu pelkästään auton ulkopuolelle, vaan ne voivat tuoda haasteita myös auton sisätiloihin. Mikäli autoon noustessa ei kopistele jalkojaan lumesta huolellisesti, päätyy lunta hyvin herkästi myös autoon.

Auton sisätiloissa lumi tietenkin sulaa, jonka jälkeen se muuttuu vedeksi. Vesi taas tuo auton sisälle sinne kuulumatonta kosteutta, mikä aiheuttaa omanlaisia ongelmia, kuten huurtuvaa tuulilasia.

Autokohtainen kumimattosarja kaukalomattosarja

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Autokohtaisella mattosarjalla lumi ja vesi pysyvät poissa

Ehkäpä paras tapa taistella autoon sulavaa lunta ja siitä seuraavaa vettä vastaan on hankkia autoon ajoneuvokohtaiset kumimattosarjat. Koska lähes aina autoon tuleva lumi tulee autoon nimenomaan kenkien kautta, kumimatto kerää hyvin pitkälle kaiken autoon tulevan lumen ja veden talteen.

Auton mattosarjaksi kannattaa katsella sellainen kumimattosarja, jossa on hieman reunaa maton laidoilla, jolloin matosta muodostuu eräänlainen kaukalo. Kaukalo on siinä mielessä tärkeä, että kaikki vesi jää lumen sulamisen myötä kaukaloon, eikä pääse valumaan matolta auton lattialle.

Vaikka kumimattojakin myydään erilaisia “yleismallin varusteina”, kannattaa kumimatot hankkia aina autokohtaisesti, jolloin ne istuvat kaikista parhaiten juuri sinun autoosi. Kun käytetään juuri kyseiseen autoon suunniteltuja mattoja, varmistetaan kaikista parhain istuvuus. Hyvin istuva matto on turvallinen, sillä se liiku villisti jalkojen alla. Toisaalta hyvin istuva matto myös näyttää hyvältä, eikä pistä silmään.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Miksi autokohtainen mattosarja on hyvä investointi?

Monissa autoissa alkuperäiset kumimatot ovat sanalla sanoen mattoja, eräänlaisia lärpäkkeitä. Niissä ei ole juurikaan reunoja, jolloin vesi valuu helposti maton reunojen yli. Toisaalta monissa autoissa matot ovat myös kiinni auton lattiassa erilaisilla napituksilla, jolloin niiden irrottaminen ilman veden valutusta lattialle on vaikeaa.

Autokohtaisia kaukalomattosarjoja harvemmin “pultataan” kiinni autoon, vaan ne asetetaan alkuperäisten kumimattojen päälle. Ne on helppo nostaa pois autosta, jotta niistä voi kipata kertyneen veden pois autosta.

Tämä onkin itse asiassa “se oikea tapa” käyttää kumimattosarjoja. Jokaisen autoilukerran jälkeen olisi hyvä, jos matoilta voidaan kaataa sinne kertyneet vedet ulos autosta. Olosuhteiden salliessa voi olla myös hyvä tapa säilyttää kaukalomattoja auton ulkopuolella, jolloin ne pääsevät varmasti kuivamaan. Tämä tosin vaatii yleensä jonkinlaiset autotalliolosuhteet.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Vesi autossa on turvallisuusriski

Mikäli sulanut vesi jää auton lattialle ajosuoritteen jälkeen, saattaa tämä vesi jäätyä uudelleen auton lattialla, ainakin mikäli autoa säilytetään ulkotiloissa. Jäätynyt vesi myös sulaa taas seuraavalla ajokerralla, eli autosta voi talven mittaan tulla eräänlainen uima-allas.

Jokainen autoilija varmasti ymmärtää, ettei kostea auton sisusta ole mukava paikka viettää aikaa. Auton ikkunoihin kertyy huurua, joka estää näkyvyyttä. Pahimmillaan autossa saattaa jopa haista jonkinlainen kosteus, joka vaikuttaa negatiivisesti auton jälleenmyyntiarvoon.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Keille automatot sopivat parhaiten?

Kaukalomattosarja sopii lähtökohtaisesti kaikille talvella ajaville autoilijoille. Mitä enemmän autosi viettää aikaa taivasalla, sitä todennäköisemmin mattosarjalle on tarvetta. Jos kaikki liikkeellelähdöt tapahtuvat jonkinlaisista halliolosuhteista, ei matolle ole tällöin aivan yhtä suurta tarvetta. Toisaalta kyllä se vesi tulee talvella autoon myös parkkihallistakin.

Erityisen hyödyllisiä mattosarjat ovat sellaisille autoilijoille, joilla on tapana kuljettaa mukanaan paljon matkustajia. On valitettavan yleistä, että esimerkiksi kimppakyytiläiset tai lapset eivät aina jaksa tai muista kopauttaa jaloistaan lunta pois, jolloin lunta tulee autoon normaaliakin enemmän. Autokohtaisten mattosarjojen käyttö helpottaa huomattavasti tällaisten matkustajien kanssa elämistä.

Mattosarjat soveltuvat myös hyvin sellaisille autoilijoille, joilla on esimerkiksi lemmikkejä kuljetettavana. Lemmikkejä varten mattoa tarvitaan tosin usein takakontin puolella, jolloin kuvioihin astuu samalla periaatteella toimiva tavaratilan kaukalomatto.

Tavaratilamatto soveltuu lisäksi myös niille autoilijoille, joilla on tapana kuljettaa erilaisia ulkoilutavaroita auton takakontissa. Esimerkiksi luistimet, jääkiekkomailat tai monot keräävät helposti lunta, joka sulaa auton takakonttiin. Tavaratilamatto kerää tälläkin kertaa sulavan veden talteen, eikä se pääse imeytymään tavaratilan lattiaan.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Virtasenkauppa.fi myy autokohtaiset mattosarjat

Oli autosi merkki ja malli sitten mikä tahansa, merkkikohtaisella mattosarjalla uusit helposti matkustamon ilmeen kuntoon. Monet kaupat myyvät erilaisia automattosarjoja lähes kaikkiin automalleihin, myös vähän vanhempiinkin sellaisiin.

Koeajolle.comin yhteistyökumppani Virtasenkauppa.fi tarjoaa omassa verkkokaupassaan kattavan valikoiman mallikohtaisia ja tarkasti istuvia auton sisätilan mattosarjoja. Virtasenkauppa.fi:n kautta löydät autoosi niin kaukalomatot, kumimatot ja kangasmatot, autoon kuin autoon.

Tutustu täältä Virtasenkauppa.fi:n automatto-valikoimaan.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat