Autoon maskisuoja hyödyt

Maskisuoja – milloin ja miksi viimasuoja kannattaa hankkia autoon?

Monet autot varustetaan talvisin maskisuojalla, mutta milloin maskipeitettä kannattaa oikein käyttää ja mikä sen hyöty on?

Mitä pohjoisemmaksi Suomessa mennään, sitä enemmän autoissa näkee erilaisia maskisuojia. Toiset autoilijat askartelevat maskisuojan pahvilaatikosta, toiset ostavat sen tehdastuotantona valmistettuna. Oli maskisuoja sitten oma tai ei, sillä on ihan selkeä hyöty monissa autoissa.

Maskisuojan tarkoituksena on suojata auton moottoria kylmältä viimalta. Kun maski peitetään pahvinpalalla tai siihen suunnitellulla muovisella maskilla, kylmä ilmavirta ei pääse viilentämään moottoria, jolloin se pitää paremmin lämpönsä. Peitto suojaa auton keulassa olevaa jäähdytintä ja estää huohotinputkea jäätymästä.

Autoon maskisuoja hyödyt

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mitä hyötyjä maskisuojan pitämisestä on autolle?

Kuten jo aiemmin totesimme, maskisuoja suojaa autoa talven kylmyydeltä. Moottori pysyy normaalia lämpöisempänä, kun suoja estää ainakin osan kylmästä viimasta. Viiman lisäksi peitto suojaa moottoria myös lumelta ja jäältä.

Maskisuojan tarkoituksena on suojata autoa talven rasituksilta ja nopeuttaa varsinkin dieselmoottorin lämpenemistä pakkasella. Autoilijalle tämä näkyy auton nopeampana lämpenemisenä, mikä tarkoittaa usein myös nopeammin lämpenevää sisäilmaa. Maskisuoja onkin siis eräänlainen mukavuusvaruste autoon talvella.

Suojalla on myös muita hyötyjä, sillä se vähentää polttoaineen kulutusta ja auton pakokaasupäästöjä. Pidemmän päälle maskisuoja myös lisää auton elinikää, sillä lämmin moottori ei joudu yhtä suurelle rasitukselle, kuin kylmä moottori.

Maskisuojaa suositellaan erityisesti lyhyitä matkoja kaupungissa ajaville autoilijoille. Mitä lyhyempiä matkoja autolla ajetaan, sitä vähemmän moottori ehtii lämmetä, jolloin maskisuojasta tulee eniten hyötyä. Sen avulla moottori lämpenee myös lyhyillä matkoilla, joilla se ei välttämättä ilman suojaa ehtisi nostaa lämpöjä.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Milloin viimasuojaa tulisi käyttää?

Hyvä nyrkkisääntö sille, milloin maskisuojaa voi alkaa käyttämään, liittyy auton moottorin esilämmitykseen. Kun alat laittamaan autoa esilämmitykseen, samoihin aikoihin on hyvä alkaa etsimään maskille suojaa. Moottorin esilämmitystä ollaan suositeltu tavallisesti aina, kun ilman lämpötila on maksimissaan viisi astetta.

Aivan kuten moottorin esilämmityksen kanssa, autoilijoilla on hyvinkin erilaiset mieltymykset talviautoilun suhteen. Osa autoilijoista aloittaa talvikäytännöt vasta silloin, kun pakkasta on jo useita asteita, kun taas toiset autoilijat aloittavat lämmityspuuhat heti lämpötilan laskiessa alle kymmeneen plusasteeseen.

Jotkut autoilijat käyttävät viimasuojaa myös vain talven pahimpien pakkasten aikoihin. Tämäkin on ihan mahdollinen tapa toimia, joskin maskisuojan tukeva kiinnitys vaatii hieman huolellisuutta, joten harva jaksaa jumpata suojan kanssa useita kertoja talven aikana. Sen vuoksi yleisin käytösmalli on asentaa suoja maskin päälle alkutalvesta ja poistaa se lopputalvesta.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Minkälainen auto tarvitsee maskisuojan?

Perinteisesti maskisuojat ollaan liitetty vahvasti dieselautoihin. Koska dieselmoottori lämpenee selvästi bensiinimoottoria hitaammin, monet ovat askarrelleet dieselautoihin erilaisia maskisuojia. Maskisuoja onkin yhä edelleen hyvä investointi dieselauton yhteyteen.

Maskisuojia voi kuitenkin hankkia myös bensiinillä toimiviin autoihin. Itse asiassa monet bensiinimoottorisiin nykyautoihin kannattaisikin hankkia viimasuojaa keulalle. Koska nykyaikaiset bensiinimoottorit ovat sen verran energiatehokkaita ja iskutilavuudeltaan pieniä, niillä voi olla joskus vaikeuksia lämmetä talvella. Maskisuojaa suositellaankin näihin autoihin nopeuttamaan moottorin normaalin käyttölämpötilan saavuttamista.

Tämä ilmiö näkyy muuten myös maskisuojia myyvissä kaupoissa. Kauppojen valikoimissa korostuu alle 10 vuoden ikäiset automallit, joihin maskisuojia saa käytännössä jokaiseen. Syy piilee siinä, että tuoreisiin autoihin hankitaan maskisuojia, olivat ne sitten bensiini- tai dieselmoottoreilla varustettuja.

Välillä törmää “vanhan liiton autoilijoihin”, jotka naureskelevat maskisuojan olevan merkki huonosta talviautosta. Tämä toteamus ei pidä enää kuitenkaan paikkansa, sillä uudet vähäkulutteiset autot tarvitsevat talvisin vähän “lisäapua”.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Tee se itse -suoja, vai kaupan valmis tuote?

Maskisuojan hankintaan on kaksi erilaista vaihtoehtoa. Suojan voi joko askarrella itse käytännössä nollabudjetilla, tai ostaa pidempiaikaisen, nätimmän ja paremmin istuvan valmiin maskisuojan. Käytännössä tässä ratkaisussa on vastakkain helppous ja hinta. Maskisuoja on helppo rakentaa itse, mutta toisaalta valmiin tuotteen ostaminen maksaa muutaman kympin.

Jos päätät rakentaa viimasuojan itse, tarvitset siihen paksua pahvia ja nippusiteistä. Nätisti istuvan suojan tekeminen voi vaatia jonkin verran mittatöitä ja suunnittelua, samoin kuin kiinnitysten suunnittelu. Yleensä itse tehdyt suojat kestävät maksimissaan yhden talven, mutta mikäli vanhan version säilyttää mallina, seuraavana syksynä askartelu nopeutuu huomattavasti.

Mikäli haluat päästä helpolla ja saada todennäköisesti hienomman ja pidempi-ikäisen ratkaisun, on markkinoilta saatavissa myös merkki- ja mallikohtaisia maskisuojia. Näitä myydään sekä valmiina, että itse muotoon leikattavana.

Päätit sitten tehdä suojan itse, tai ostaa sen kaupasta, muista selvittää lohkolämmittimen pistokkeen sijainti. Etenkin jälkiasennetut lohkolämmittimet pistokkeineen on saatettu asettaa sellaisiin paikkoihin, että ne vaativat pientä askartelua viimasuojan kanssa.

Maskisuoja autoon - viimasuoja - maskipeite - maskipeitto - maskinsuoja

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Virtasenkauppa.fi myy valmiit maskisuojat autoon

Mikäli et jaksa alkaa askartelemaan pahvista suojaa autoosi, Virtasenkauppa.fi myy sinulle valmiit maskisuojat autoosi. Tällä hetkellä suurin osa mallistosta on tarjouksessa hintaan 45 euroa, kun se on normaalisti 59 euroa.

Virtasenkauppa.fi myy valikoimassaan kotimaisia Tammers-merkkisiä maskisuojia. Kaupan kautta löydät valmiit juuri sinun autoosi sopivat maskisuojat, jotka ovat pitkäikäisiä ja helposti asennettavia. Asennusohjeet maskisuojalle löydät alapuolen videolta.

Virtasenkauppa.fi, eli Virtasen Moottori Oy on Salossa jo vuosikymmenten ajan toiminut perheyritys. Kaupan asiakkaat koostuvat sekä yksityisasiakkaista, mutta myös autoliikkeistä, -korjaamoista, maatiloista ja teollisuusalan yrityksistä. Kaupan lisäksi Virtasenkauppa.fi tuo maahan suuren osan omista tuotteistaan, kuten traktorin varaosat.

Tutustu täältä Virtasenkauppa.fi:n maskisuoja-valikoimaan.

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat