POP Vakuutus kilometripohjainen autovakuutus

Kilometreihin perustuva autovakuutus – aja vähemmän, maksa vähemmän

Kaupallinen yhteistyö: POP Vakuutus

Autovakuutus pitää olla, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Mutta mitä jos autovakuutuksen hinta määräytyisi ajetuista kilometreistä?

Autovakuutus koostuu tavallisesti kahdesta osasta. On olemassa pakollinen liikennevakuutus, joka on käytännössä pakko olla. Tämän päälle on myös olemassa vapaaehtoinen kaskovakuutus, joka tuo turvaa vahinkojen osuessa kohdalle.

Liikennevakuutuksen ajatus on simppeli. Sen tehtävänä on vakuuttaa sinut liikenteessä. Jos satut ajamaan kolarin toisen osapuolen kanssa, niin pakollinen liikennevakuutus korvaa vastapuolelle aiheutuneet vahingot, oli kolarin toinen osapuoli sitten autoilija tai jalankulkija.

Kaskovakuutus taas on vapaaehtoinen vakuutus, jolla voit itse suojautua yleisiä liikenteessä tulevia vahinkoja vastaan. Jos autosi varastetaan, tai se kokee ilkivaltaa, oikein valittu kaskovakuutus tuo turvaa. Samoin kaskovakuutus voi sisältää esimerkiksi kolariturvia, jotka tuovat rahallista turvaa niissä tilanteissa, kun aiheutat itse vahingon autollesi.

POP Vakuutus kilometripohjainen autovakuutus

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Miten autovakuutuksen hinta määräytyy?

Autovakuutuksen hinta määräytyy lukuisista erilaisista tekijöistä, jotka voisi jakaa oikeastaan kahteen eri kategoriaan: kuljettajaan ja autoon liittyvät yksityiskohdat. Käytännössä tästä syystä vakuutusten hinnat vaihtelevat merkittävästi joka ikisessä tapauksessa, eli vakuutusten hintaa on vaikea kysyä kaverilta.

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan

Kuljettajan vaikutukset autovakuutuksen hintaan

Elävä esimerkki hinnoittelusta. Allekirjoittaneella ja isälläni oli taannoin täysin identtiset autot. Autot olivat tismalleen samanlaiset varusteita myöten, ja ikäeroa näillä autoilla oli kaksi viikkoa. Vaikka minulla ja isälläni oli identtiset autot, vakuutustemme hinnat vaihtelivat merkittävästi toisistaan. Syy löytyi käytännössä ratin ja penkin välistä, eli kuljettajaprofiililtaan minä ja isä olimme erilaisia, ja se otettiin huomioon vakuutusten hinnoittelussa.

Mitä asioita kuljettajasta sitten katsotaan vakuutusyhtiössä? Ensinnäkin kuljettajan vahinkohistoria ja bonukset vaikuttavat hintaan. Mitä vähemmän historiasta löytyy vahinkoja ja sitä kautta vakuutusyhtiö antaa isommat bonukset, sitä halvemmaksi autovakuutuksen hinta jää. Historian lisäksi vakuutuksen hintaan vaikuttaa kuljettajan ikä ja asuinpaikka.

Tilastojen mukaan vahinkoja sattuu enemmän nuorille ja ikääntyneille kuskeille, kun taas siinä välillä onnettomuuksien määrä vähenee radikaalisti. Myös asuinpaikka vaikuttaa vakuutuksen hintaan, eli tapahtuko kyseisellä paikkakunnalla miten paljon onnettomuuksia. Yleensä nyrkkisääntönä on pidetty sitä, että isommilla paikkakunnilla vahinkoja sattuu suuresta liikennemäärästä johtuen enemmän, mutta tämä ei pidä aina paikkansa.

Esimerkiksi allekirjoittanut on kotoisin pienestä kylästä, jonka läpi kulkee nelostie. Vilkas nelostie aiheuttaa sen, että tässä kylässä pelti rytisee valitettavasti melko usein, kun isolta tieltä käännytään kotipihaan tai toisin päin. Onneksi nelostien pian valmistuva uudistus tekee kulkemisestä entistä turvallisempaa.

Vältä kalliit ongelmat tarkistamalla ajoneuvon historia
 • Matkamittarin peukalointi
 • Vauriot
 • Tallennetut kuvat
 • Turvallisuuteen liittyvät takaisinvedot
 • Omistajamuutokset
 • Tiedot varkauksista
Tutustu palveluun

Ajoneuvon vaikutukset autovakuutuksen hintaan

Se kuljettajista, siirrytään toiseen osapuoleen, eli autoon. Jos vakuutusyhtiöt katsovat tilastoista kuljettajien todennäköisyyksiä joutua onnettomuuksiin, niin samalla tavalla yhtiöt katsastavat myös onnettomuuksiin joutuvia autoja. Mitä enemmän kyseiselle automallille tapahtuu keskimäärin vahinkoja suhteessa niiden määrään, sitä suuremmiksi vakuutusmaksut nousevat.

Kenties tunnetuimpia esimerkkejä vähän kalliimmista vakuutuksista tunnettujen automerkkien kohdalla ovat vanhat saksalaiset premium-autot, jotka ovat yleensä melko tehokkaita, takavetoja ja niillä tulee herkästi ajeltua ylinopeutta tai harrastettua muunlaista temppuilua. Samoin nuorten suosimat automallit ovat nekin vakuutuksiltaan usein keskivertoa kalliimpia.

Nyrkkisääntönä voidaan tavallisesti pitää sitä, että mitä uudempi auto on kyseessä, sitä halvemmat vakuutukset siinä on. Yleensä tässä on takana se ajatus, että uudemmissa autoissa on enemmän turvallisuuteen liittyviä varusteita, kuten ajonvakautusjärjestelmää, törmäysvaroitinta, turvatyynyjä tai ABS-jarruja, mikä vähentää onnettomuuksiin joutumista tai niissä aiheutuvia vahinkoja.

Takaraivossa on kuitenkin hyvä pitää mielessä se, ettei uusi auto tarkoita aina automaattisesti halpaa vakuutusta, vaan kokonaisuus merkitsee aina vakuutuksen lopullisen hinnan. Esimerkiksi BMW:n täysin uusi M5-mallin vakuuttaminen on äärimmilleen viedystä tuoreesta teknologiasta huolimatta kallista puuhaa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

POP Vakuutus ottaa huomioon myös autolla ajettavat kilometrit

Palataan hieman auton yksityiskohtiin ja siihen, miten autovakuutuksen hinta määräytyy niiden pohjalta. Vakuutusyhtiö POP Vakuutuksella on hieman muista vakuutusyhtiöistä poikkeava hinnoittelumalli autovakuutuksille, sillä vuosittain ajamasi kilometrit vaikuttavat vakuutuksen lopulliseen hintaan. Tavallisestihan autovakuutus otetaan ja se maksaa saman verran, ajoit autolla sitten vain vähän, tai todella paljon.

POP Vakuutuksen hinnoittelumalli on erittäin houkutteleva niissä tapauksissa, kun autolla ajetaan keskivertoa vähemmän. POP Vakuutus nimittäin tarjoaa hinnaltaan edullisempaa autovakuutusta henkilöautoille, joilla ajetaan alle 20 000 km vuodessa. Mitä vähemmän ajat, sitä enemmän saat alennusta vakuutuksestasi.

Alle 5 000 kilometriä vuodessa ajettavalle autolle hinta on 25 % normaalihintaa edullisempi. Mikäli ajat vuodessa 15 000 kilometriä, alennus on 10 % normaalihinnasta. Alennus on jatkuva, eli sen saa myös tulevina vuosina autolleen ja alennuksen saa sekä liikenne- että kaskovakuutuksesta.

POP Vakuutus kilometripohjainen autovakuutus
Hinnat sisältäen INSSIN 25 euron alennuskoodin.

Yllä on oman autoni vakuutusten hintoja ja kilometrien vaikutusta vakuutuksen hintaan. Kuten taulukosta nähdään, niin kaikkien vakuutusten hinta halpenee sitä myöten, mitä vähemmän autolla ajetaan, eli alennus koskee niin pakollista liikennevakuutusta, kuin myös vapaaehtoisia kaskovakuutuksia.

Taulukon hinnoittelussa on otettu huomioon INSSIN-alennuskoodi, jolla sinä saat 25 euron alennuksen kaikista POP Vakuutuksen vapaaehtoisista vakuutuksista. Alla on vielä erikseen eriteltynä mitä eri vakuutuspaketit pitävät sisällään.

POP Vakuutus autovakuutus hinta

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kilometripohjaisen autovakuutuksen idea

Minkä takia tämäntapainen hinnoittelu on sitten kehitetty ja onko tässä joku koira haudattuna? Kilometripohjaisen hinnoittelun idea on hyvinkin simppeli: vakuutusyhtiössä on laskettu, että mitä vähemmän autolla ajetaan, sitä pienempi riski on vahingolle. Kun riski vahingolle on pienempi, tällöin on varaa alentaa vakuutuksen hintaa.

Mietitäänpä asiaa autoilijan näkökulmasta: minkä takia maksaisit vakuutuksesta saman verran, jos ajat normaalia vähemmän? Eikö se ole reilu peli, että vähemmän autoa käyttävä myös maksaa vakuutuksesta vähemmän?

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Minkälaisissa tapauksissa kilometripohjainen vakuutus toimii?

POP Vakuutuksen hinnoittelumalli on erityisen hyvä silloin, kun perheessä on pakko olla auto, mutta sitä käytetään vain harvoin, eli sen mittariin kertyy maltillinen määrä kilometrejä. Kilometripohjainen hinnoittelu sopii myös loistavasti perheen vähemmän ajetulle kakkosautolle tai vaikkapa kesäauton tyyppiselle harrasteajoneuvolle.

Esimerkiksi omassa Mercedes-Benz 500 SEL:ssä minulla on käytössä POP Vakuutuksen kilometripohjainen vakuutus. Vaikka ajan autolla vain kesäisin, se on vakuutuksissa läpi vuoden. Koska harrasteajoneuvon mittariin tulee vuosittain maksimissaan 1000 kilometriä, POP Vakuutuksen hinnoittelumalli sopii siihen loistavasti.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Mitä tapahtuu, jos ei osaa ennustaa kilometrejä ennakkoon?

Optimitilanteessa autoilija osaa ennustaa 5000 kilometrin tarkkuudella tulevan vuoden ajomääränsä. Suurin osa meistä tietää suunnilleen, paljonko auton mittariin kertyy vuodessa kilometrejä. Mikäli tätä ei muista ulkoa, kilometrien kertymistä voi seurata esimerkiksi auton huoltokirjasta tai vaikkapa katsastuksessa saatavista raporteista, sillä näihin merkintöihin tallentuu päivämäärä ja mittarilukema.

Joskus ennustaminen on vaikeaa ja mittariin kertyvät kilometrit saattavat kasvaa esimerkiksi elämäntilanteiden muutosten myötä. Tämä on ihan ok, eikä muuttuva elämäntilanne tai huonosti osunut ennustus ole ongelma. Mikäli ennustamasi kilometrit näyttävät ylittyvän vakuutuskauden aikana, ilmoitat vain asiasta POP Vakuutukselle ja vakuutuksesi säilyy voimassa koko ajan.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Kokemuksia kilometripohjaisesta autovakuutuksesta

Allekirjoittaneella on perheen molemmissa autoissa käytössä POP Vakuutuksen kilometripohjainen vakuutus. Harrastekäytössä oleva Mercedes-Benz tuli jo mainittua, mutta myös pääasiallisena kulkuneuvona toimiva Opel Astra H käyttää niin ikään hyödykseen kilometripohjaista vakuutusta. Käyttöautossani kilometrit on rajattu 15 000 vuodessa.

Sen lisäksi, että säästän rahaa halvempien vakuutusmaksujen muodossa, olen huomannut kilometripohjaisessa autovakuutuksessa myös toisen merkittävän edun: se vähentää huomattavasti osaltani “turhaa autoilua”. Siinä missä normaaleissa olosuhteissa laiskuus voittaisi ja pienetkin matkat tulee tehtyä autolla, niin nyt minulla on aito porkkana pyrkiä minimoimaan ajamani kilometrit, koska sitä kautta saan itselleni halvemmat vakuutukset.

Voidaankin siis sanoa, että kilometripohjainen vakuutus tuo säästöä “kahdella eri tavalla”. Halvempien vakuutushintojen lisäksi ylimääräinen autoilu vähenee, mikä vähentää myös esimerkiksi polttoainekustannuksia. Tätä kautta kilometripohjainen autovakuutus on myös eräänlainen ympäristöteko.

Mainos: Koodilla INSSIN saat 25 euron alennuksen kaikista POP Vakuutuksen vapaaehtoisista vakuutuksista. Lue lisää POP Vakuutuksen alennuskoodista.

POP Vakuutus - edullinen suomalainen vakutuusyhtiö

 • Helppo, hyvä ja edullinen vakuutusyhtiö
 • Koodilla INSSIN saat 25 euron alennuksen vapaaehtoisista vakuutuksista
 • Muista myös kilometripohjainen autovakuutus
Tutustu valikoimaan
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat