Kokemuksia Steel Seal

Toimiiko kannentiivisteen korjausaine? – Steel Seal kokemuksia

Kansiremonttien hintalappu nousee helposti tuhansiin euroihin. Siksi muutaman kympin kannentiivisteen korjauaine kannattaa kokeilla.

Kannentiivisteen vaihto on yksi kalleimpia moottoriremontteja, joita auton moottorille saattaa joutua tekemään. Niin sanotun kansipahvin palaminen ei ole mitenkään normaalia, mutta siitäkin huolimatta vahinko pääsee usein käymään.

Koeajolle.com on jo aiemmin kertonut erilaisia niksejä liittyen kannentiivisteen korjaamiseen. Tässä artikkelissa menemme pintaa syvemmälle, ja tutustumme niin sanottuun kannentiivisteen korjausaineeseen, joka on pelastanut monet moottorit kalliilta kansiremonteilta.

Lue myös: Moottori ylikuumenee – mitä tehdä ja miten korjata ongelma?

Kokemuksia Steel Seal

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mikä on kannentiivisteen korjausaine?

Kannentiivisteen korjausaineella tarkoitetaan nestemäistä ainetta, jonka tehtävä on nimensä mukaisesti korjata kannentiivisteen vuoto ja mahdollisesti pelastaa ajoneuvo kalliin kansiremontin kohtalolta. Kannentiivisteen vaihto maksaa usein reilut tuhat euroa, joten remontti on varsin kallis.

Hinta onkin yksi suurimmista syistä sille, miksi kannentiivisteen korjausaine on kortti, joka kannattaa katsoa ongelmien ratkaisemiseksi. Kannentiivisteen korjaussarja maksaa yleensä 50-100 euroa, mikä on selvästi kansiremontin hintaa vähemmän. Useimmiten korjaussarjan käyttö ratkaisee ongelman, joten auto korjaantuu huomattavasti pienemmällä budjetilla, mikä taas säästää autoilijan rahaa.

Kannentiivisteen korjausaine kannattaa kokeilla etenkin vanhemmissa ja sitä kautta halvemmissa autoissa, joissa tuhansien eurojen kannentiivisteen vaihto ei ole enää taloudellisesti vaihtoehto, vaan auto korjaamisen sijasta auto viedään niin sanotusti paaliin, eli romuttamolle.

Steel Seal kokemuksia kannentiivisteen korjaussarja

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Steel Seal – kokemuksia kannentiivisteen korjaussarjasta

Kannentiivisteen korjaussarjojen ykkönen on Yhdysvalloissa kehitetty Steel Seal, jota on myyty vuodesta 1999 lähtien. Valmistajan mukaan Steel Sealin avulla on korjattu onnistuneesti useita satoja tuhansia autoja näiden vuosien aikana.

Steel Seal on valmistajan mukaan uniikki yhdistelmä erilaisia kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat riittävässä kuumudessa ja paineessa luodakseen kestävän paikan vuotavan kannentiivisteen kohdalle. Aine kaadetaan siis moottorin sisälle, jossa se jämähtää kiinni vuotokohtiin, mikä ratkaisee kannentiivisteen vuoto-ongelmat.

Steel Seal neste kulkee moottorin läpi sen ollessa käynnissä ja normaalissa käyttölämpötilassa. Tuote hakeutuu vaurioituneelle alueelle ja muodostaa tiivisteen halkeamiin lämmön ja kemikaalisen reaktion vaikutuksesta. Vaikutus vastaa nestemäisessä muodossa olevaa epoksi-sidosta!

Kannentiivisteen korjaussarjan etuihin kuuluu myös se, että se soveltuu oikeastaan mihin tahansa automerkkiin tai moottoriin. Kuluttajan ei tarvitse myöskään kantaa huolta siitä, minkä väristä jäähdytysnestettä auton moottorissa on – Steel Seal toimii kaikenväristen jäähdytysnesteiden kanssa.

Lue myös: RVS-käsittely – enemmän kestävyyttä ja vähemmän kulutusta

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Steel Sealin hinta

Koeajolle.comin yhteistyökumppani Virtasenkauppa.fi:n myy Steel Seal -kannentiivisteen korjausainetta. Tuotteen hinta on tätä artikkelia kirjoittaessa tarjouksessa 69 euroa (ovh. 80 euroa) pullolta. Jos autosi moottorin iskutilavuus on alle 2,0 litraa, korjaamiseen riittää yksi pullo Steel Sealia. Jos moottorisi koko on 2,0-4,0 litraa, tarvitset kaksi pulloa, ja yli 4,0 litran moottoreihin kolme pulloa.

Virtasenkauppa.fi:n asiakkaat ovat arvostelleet tuotteen neljän tähden arvoiseksi. Suurin osa tuotteen ostaneista käyttäjistä on kertonut korjausaineen ratkaisseen heidän moottoriongelmansa, eli heillä on positiivisia kokemuksia Steel Sealista. Alla muutama kommentti verkkokaupan arvosteluista.

Steel Seal kokemuksia Virtasenkauppa
Steel Seal kokemuksia Virtasenkauppa

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Miten kannentiivisteen korjausainetta käytetään?

Kannentiivisteen korjaussarjan käyttö on hyvin simppeliä, eli se onnistuu aivan kaikilta. Steel Sealin käyttö ei vaadi kovin kummoista teknistä osaamista tai oikeastaan mitään työkaluja. Sinun tarvitsee vain tunnistaa jäähdytinnesteen säiliö, jotta voit kaataa korjausainetta oikeaan paikkaan. Lisäksi tarvitset noin tunnin verran aikaa, jotta aine ehtii vaikuttaa.

Ainetta käytettäessä moottorin jäähdinnesteen tulee olla puhdasta, joten mikäli jäähdytinneste on vanha tai sekoittunut öljyyn se täytyy vaihtaa ennen Steel Sealin käyttöä. On myös hyvä muistaa, että Steel Seal ei korjaa öljyvuotoja, vaan pelkästään jäähdytinperäisiä kannentiivisteen vuotoja. Valitettavasti mikään muu kuin kannentiivisteen vaihto ei korjaa öljyvuotoja.

Korjaussarjan käyttö lähtee liikkeenne siitä, että sinun tulee varmistaa se, että moottori on jäähtynyt. Seuraavana vaiheena on löytää jäädytinnesteen korkki ja avata se. Kaada nestemäistä kannentiivisteen korjaussarja-ainetta jäähdytysnesteen joukkoon, jonkaa jälkeet laita jäähdyttimen korkki takaisin kiinni.

Kun edellä kuvatut vaiheet on tehty, voit käynnistää auton moottorin. Kun moottori on käynnissä, laita välittömästi auton sisätilanlämmitin puhaltamaan täysillä lämmintä ilmaa auton hyttiin, jonka jälkeen odota 60 minuuttia moottorin käydessä tyhjäkäynnillä.

Kun tunti on täynnä, sammmuta moottori ja anna sen jäähtyä rauhassa. Varmista jäähdytysnesteen riittävä määrä säiliössä, sillä sitä on saattanut kulua prosessin aikana. Tämän jälkeen voit käyttää autoasi normaalisti, ja kansipahviongelman tulisi olla poissa murheista.

Steel Seal muodostama tiiviste on pysyvä normaaleissa käyttöolosuhteissa, eli aineen vahvistaman kohdan ei tulisi alkaa vuotamaan myöhemmin enää uudestaan. On toki mahdollista, että moottorin muihin osiin saattaa tulla myöhemmin uusia vuotoja – mutta tällöin näitä voi korjata jälleen samalla aineella.

Voit katsoa Steel Sealin käyttöä havainnollistavan videon alta (video englanniksi).

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Jos vika ei korjaantunut, takuu auttaa!

Valmistajan mukaan Steel Sealin tuotteella on peräti 99 % toimivuus. Tuotetta myyvien verkkokauppojen kohdalla asiakastyytyväisyys ei yllä aivan 99 % asti, mutta siitäkin huolimatta ylivoimainen enemmistö suosittelee tuotetta muille.

Jotain Steel Sealin laadusta kertoo se, että maahantuoja tarjoaa ostetuille tuotteille rahat takaisin -takuun. Jos kannentiivisteen korjausneste ei ole toiminut vaurioituneen kannentiivisteen korjauksessa, maahantuoja palauttaa rahat kuittia vastaan tai tarjoaa sinulle maksutta uuden tuotteen.

Takuu kattaa kaikki käytetyt pullot, eli isompien moottorien kohdalla kannattaa ostaa valmistajan ohjeistamat 2-3 pulloa. Toisin sanoen Steel Sealin käyttö on aina riskittömän kokeilun arvoinen. Jos ostat tuotteen ja Steel Seal korjasi ongelmasi, olet tällöin säästänyt noin tuhat euroa. Jos taas aine ei korjannut autoasi, saat rahasi takaisin.

Kiinnostuitko kokeilemaan Steel Seal -kannentiivisteen korjausainetta? Koeajolle.comin yhteistyökumppani Virtasenkauppa.fi:n myy sinulle Steel Seal -kannentiivisteen korjausaineen!

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat