Kokemuksia RVS Technology käsittely suoja-aine

RVS-käsittely – enemmän kestävyyttä ja vähemmän kulutusta

RVS-käsittely pidentää moottorin ja vaihteiston osien käyttöikää, samalla kun päästöt, melu ja polttoaineen kulutus pienenee. 

Moottori ja vaihteisto tuppaavat olemaan kaikista kalleimpia osia autossa. Jos moottori tai vaihteisto hajoaa vaihtokuntoon, on edessä aina “tonniluokan” remontti. Joskus näiden remonttien hintalappu nousee jopa niin suureksi, että vanhempaa käytettyä autoa ei kannata lähteä välttämättä edes korjaamaan.

Juuri tästä syystä autoilijan kannattaakin pitää visusti huolta oman autonsa moottorista ja vaihteistosta. RVS-käsittely on yhtä aikaa erinomainen ja edullinen tapa suojata autosi moottoria ja vaihteistoa kulumiselta ja ennenaikaiselta hajoamiselta.

Tässä artikkelissa keskitymme RVS-käsittelyyn. Mikä on tämä suuren suosion saanut käsittely ja mitä hyötyjä siitä seuraa? Entä missä kaikkialla RVS-käsittelyn suoja-ainetta voi ylipäätään käyttää? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun saat pian vastauksen!

Kokemuksia RVS Technology käsittely suoja-aine

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

RVS-käsittely – mikä se on?

RVS-käsittelyllä viitataan RVS Technologyn tuoteperheeseen, johon lukeutuu erilaisia suoja- ja käsittelyaineita. RVS-teknologia on uusi nanoteknologia, jossa RVS-tuotteiden käyttö mahdollistaa erittäin liukuvan ja kestävän tribokeraamisen pinnan muodostamisen koneenosien kulumiselle alttiille pinnoille.

Kyseessä on tribokeraaminen käsittely, jossa keraaminen pintarakenne suojaa ja kunnostaa moottorin tai vaihteiston metallisia kitkapintoja, minkä seurauksena niiden elinkaari pitenee. Käsittelyn ansiosta kitka pienenee, jolloin myös lämmöntuotto ja värinät pienenenevät. Samalla myös komponenttien rasitus pienenee, jonka ansiosta moottorin käyttöikä kasvaa sekä polttoaineen kulutus pienenee.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Teknologian historia

RVS Technology on nykymuodossaan suomalainen toimija, mutta teknologian juuret ovat 1970-luvun Neuvostoliitossa. Kuolan niemimaalla tehdyistä maaperän syväporauksista, joissa huomattiin poranterien kestävän 6-7 kilometrin syvyydessä hyvässä kunnossa 5–7 kertaa kauemmin kuin normaalisti. Tutkimuksista selvisi, että kivikerroksissa oleva mineraali sai porien terät pysymään hyvässä kunnossa.

Neuvostoliiton hajotessa tutkimus siirtyi yksityiselle sektorille, ja vuonna 1995 alettiin jalostamaan tuotetta kaupallisesti hyödynnettävälle tasolle. Myöhemmin venäläiset ryhtyivät yhteistyöhön Suomeen perustetun yhtiön kanssa.

Vuonna 2001 lanseerattiin ensimmäiset kaupalliset RVS Technology -tuotteet. Niiden todettiin olevan toimivia, ne läpäisivät useiden testien seulan, uusia markkinoita avattiin ja tuotevalikoimaa laajennettiin.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Mitä hyötyä RVS-käsittelystä?

Kuten jo todettiin, RVS-käsittely muodostaa komponenttien kitkapinnoille keraamisen pinnoitteen, joka ensinnäkin vähentää kitkaa ja toisekseen suojaa komponentteja kulumiselta. Käsittelyn ansiosta komponenttien elinikä kasvaa, mutta samalla myös kaikenlainen kuluminen ja siitä aiheutuvat seuraamukset pienenevät.

Valmistajan mukaan RVS-käsittelyn ansiosta voidaan pidentää erilaisten mekanismien ja komponenttien käyttöikää jopa 50 prosentilla. Vastaavasti käsittelyn ansiosta voidaan myös pienentää polttoaineenkulutusta 5-10 prosentilla.

Arvioiden mukaan pelkästään polttoainekulutuksen pienenemisestä aiheutuneet säästöt maksavat itsensä takaisin jo neljässä kuukaudessa, mikäli käytetään keskimääräisiä Suomessa ajettavia kilometrimääriä.

Pidemmän käyttöiän ja pienemmän polttoaineen kulutuksen ohella RVS-käsittely saa myös autoilusta aiheutuvat päästöt pienenemään 5-10 prosentilla. Lisäksi käsittely vähentää myös jatkossa moottorin tarvetta erilaisille voiteluaineille, jolloin säästetään jälleen kerran rahaa.

Käsittely ei ainoastaan suojaa komponentteja kulutusta vastaan, vaan se samalla myös kunnostaa ja entisöi komponentin kuluvia kitkapintoja. Tässäkin saadaan aikaan säästöjä, sillä kuluvia osia ei tällöin tarvitse vaihtaa niin usein uusiin. Polttoaineen säästämisen ohella suuri säästö muodostuukin auton huoltotarpeen vähenemisestä ja käsiteltyjen komponenttien pidentyneestä käyttöiästä.

Rahallisten hyötyjen lisäksi RVS-käsittely parantaa autoilun mukavuutta. Vähentynyt kitka vähentää myös moottorissa tapahtuvia värinöitä, minkä ansiosta moottori käy käsittelyn jälkeen tasaisemmin ja hiljaisemmin. Käsittely lisää myös moottorin tehoa 3-15 prosentilla, joka myös parantaa ajamisen mukavuutta.

Luonnollisesti käsittelyn tehoa on testattu useissa puolueettomissa testeissä. Näitä testejä ovat suorittaneet mm. kansainvälisesti arvostettu testausorganisaatio TÜV SÜD, joka on testeissään todennut RVS-käsittelyn tehokkaaksi ja toimivaksi.

Lue myös: Toimiiko kannentiivisteen korjausaine? – Steel Seal kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Mihin laitteisiin käsittelyn voi tehdä?

RVS-tuoteperhe on nykyään sen verran laaja, että käsittelyn voi tehdä lähes mille vain moottorille. Autojen suhteen tuoteperhe käsittää niin bensiini- kuin dieselmoottorit. Moottorit voivat olla 2- tai 4-tahtisia. Moottoreiden ohella käsittely voidaan tehdä myös vaihteistoille (automaatti tai manuaali), ohjaustehostimille tai vaikkapa perämurikkaan.

Käsittelyä ei tarvitse myöskään rajata pelkästään autoihin. Tuotteita voi käyttää veneissä, moottoripyörissä tai työkoneissa. Lisäksi käsittely soveltuu myös pienmoottoreille, kuten perämoottorit tai moottorisahat. Myös eksoottisemmat kohteet, kuten teollisuuslaitteet, ketjut tai jopa aseet on mahdollista RVS-käsitellä.

Laajat käyttömahdollisuudet onnistuvat sen vuoksi, että RVS Technologylla on hyvin laaja tuoteperhe. Toisin sanoen yksi tuote ei sovi kaikkeen, vaan selvitä huolellisesti tuotteen soveltuvuus juuri sinun laitteesi käsittelyä varten.

Nopea alustus RVS-tuoteperheen koodien ymmärtämiseen:

 • Vihreä tuote, eli G-alkuinen tuote soveltuu nelitahtisiin bensiinimoottoreihin.
 • Punainen tuote, eli D-alkuinen tuote soveltuu dieselmoottoreihin.
 • Kirjaimen perässä oleva numero kertoo moottorin öljytilavuuden (huom. ei iskutilavuuden), eli esimerkiksi G4:ssä öljytilavuus on 4 litraa. Ainoa poikkeus on G8- ja D8-tuotteet, joiden öljytilavuus on 9 litraa.
 • Tuotteita voi yhdistää. Esimerkiksi G4- ja G6-tuotteiden yhteiskäytöllä saadaan tehtyä käsittely 10 litran öljytilavuuden moottoreille.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Käsittelyn voi tehdä myös itse

RVS-käsittelyn voi tehdä kahdellakin tavalla. Voit joko varata ajan autohuollosta, joka tekee käsittelyn puolestasi. Toisaalta myös käsittelyn tehdä itsekin, sillä se on melko yksinkertainen prosessi, jonka tekeminen onnistuu ohjeita seuraamalla helposti keneltä tahansa. Vähän kärjistetysti voidaan sanoa, että käsittelyn tekeminen onnistuu kaikilta, jotka löytävät moottorin öljyntäyttöaukon.

Ennen käsittelyn aloittamista on hyvä tietää auton mittarilukema. RVS Technology suosittelee tekemään yli 40 000 kilometriä ajettuihin ajoneuvoihin kaksi RVS-käsittelyä parhaan tuloksen aikaansaamiseksi. Käsittelyistä ensimmäinen tehdään noin 400 kilometriä ennen öljynvaihtoa ja toinen heti öljynvaihdon jälkeen.

Varsinaisen käsittelyn tekeminen autoon tapahtuu seuraavalla tavalla. Hanki ensiksi käyttökohteeseesi soveltuva tuote. Monissa verkkokaupoissa sopivan tuotteen saa auton rekisterinumerolla tehtävällä haulla, eli oikea tuote on melko helppo löytää. Autoihin liittyvien tuotteiden pakkaus sisältää tavallisesti kaksi eri ainesosaa, jotka tulee sekoittaa yhteen ennen käsittelyn aloittamista.

Pääpiirteittäin RVS-käsittely tapahtuu seuraavalla tavalla:

 1. Anna moottorin käydä vähintään 5 minuuttia.
 2. Sekoita pakkauksessa olevat tuotteet keskenään. Ravista hyvin.
 3. Sammuta moottori, avaa konepelti ja lisää puolet seoksesta öljyntäyttöaukkoon.
 4. Käytä tyhjäkäyntiä 15 minuuttia. Sammuta moottori ja lisää loppuosa seoksesta.
 5. Käynnistä moottori ja aja tai käytä tyhjäkäyntiä 30–40 minuuttia.

Näiden vaiheiden jälkeen auto on valmis taas normaalia käyttöä varten. Käsittely kuitenkin jatkuu vielä normaalin käytön aikana, mutta se ei vaadi muuta kuin aivan normaalia ajoa vielä muutaman sadan kilometrin ajan.

Lue myös: Automaattivaihteiston öljynvaihto – näin vältät tuhansien eurojen vauriot

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

RVS-käsittelyn hinta

RVS-käsittely on melko pitkäikäinen ratkaisu. Se kaipaa uusimista vasta 100 000 ajokilometrin jälkeen. Vertailun vuoksi tässä ajassa vaihdetaan usein öljyt autoon 4-5 kertaa. Keskimääräisen suomalaisen kilometreillä RVS-käsittely siis suojaa ja huoltaa kuluvia osia keskimäärin kuuden vuoden ajan.

RVS-käsittelyn hinta riippuu luonnollisesti siitä, miten laaja ja mitä komponentteja sisältävä käsittely päätetään tehdä. Myös esimerkiksi käsiteltävän kohteen öljytilavuudet vaikuttavat hintalappuun. Suuren litratilavuuden käsiteltäviin kohteisiin on syytä varata hieman enemmän rahaa.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että tavallisissa perheautoissa RVS-käsittelyn hinta on yleensä alle sata euroa. Kun peilataan hintaa yllä mainittuun 100 000 kilometriin tai kuuteen vuoteen, suojauksen vuosihinta jää alle kahteenkymmeneen euroon.

Mainos: Koeajolle.comin kumppanina toimiva Virtasenkauppa.fi tarjoilee valikoimissaan myös RVS-käsittelyaineet halpaan hintaan. Oikeiden tuotteiden valitseminen Virtasenkauppa.fi:stä on äärimmäisen helppoa, sillä saat juuri sinun autoosi soveltuvat RVS-tuotteet ihan vain syöttämällä autosi rekisterinumeron hakutyökaluun.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Lähteet: Iltalehti

Nyt luetuimmat