Ajoneuvon tiedot ilmaiseksi

Auton tiedot rekisterinumerolla ilmaiseksi – näin se tapahtuu

Pelkän rekisterinumeron avulla autosta on mahdollista saada irti vaikka minkälaista tietoa – parhaimmillaan jopa täysin ilmaiseksi!

Joskus tulee tilanteita, kun tekee mieli tutustua johonkin ajoneuvoon tarkemmin. Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi auton ostovaihe, kun pohdit ostohousut jalassa juuri kyseisen yksilön hankinnan järkevyyttä, tai joskus olet muuten vain utelias. Kukapa sitä ei haluaisi tietää esimerkiksi naapurin auton tietoja.

Toisaalta joskus ajoneuvon tietoja joutuu etsimään myös vähän negatiivisemmissa merkeissä, jos esimerkiksi lähistölläsi liikkuu epäilyttävä auto, tai joku sattuu esimerkiksi kolhaisemaan ajoneuvoasi parkkipaikalla, ja joku silminnäkijä saa viheliäisen ajoneuvon rekisterinumeron talteen.

Internet-aikakausi on siinäkin mielessä upea, että sen kautta on suorastaan laittoman helppoa tutkia ajoneuvojen tietoja. Parhaimmillaan tiedot saa jopa ilman minkään sortin kirjautumista, jolloin sinusta ei edes jää sen suurempaa jälkeä mihinkään.

Tässä artikkelissa käymme läpi useita eri vaihtoehtoja, mitä kautta on mahdollista hankkia ajoneuvon tietoja ilmaiseksi, sekä minkälaisia tietoja erilaiset palvelut tarjoavat.

Ajoneuvon tiedot ilmaiseksi

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Autojen varaosasivut tarjoavat ilmaista tietoa autosta

Aloitetaan listaus kaikista helpoimmasta kortista. Autojen varaosia kaupittelevat sivustot sisältävät lähes aina jonkinlaisen työkalun, jolla oman autosi rekisterinumeron syöttämällä näet palvelusta juuri sinun autoosi soveltuvat varaosat. Tämäntapaista työkalua käyttävät ainakin Motonet, Skruvat, Autodoc ja Trodo.

Vaikka työkalun alkuperäinen idea on hyödyttää auton omistajaa, tarjoaa palvelu myös salakavalasti hyötyjä muillekin autoilijoille. Hyvin usein rekisterinumeron syöttämällä on mahdollista stalkata erilaisia tietoja ajoneuvoon liittyen.

Yleensä varaosasivustojen työkalu keskittyykin pelkkään autoon, eli sitä kautta ei ole mahdollisuutta saada tietoa esimerkiksi auton omistajasta, ajetuista kilometreistä tai katsastushistoriasta. Alla muutama esimerkki siitä, miltä varaosasivustojen tietokannat saattavat tarjota hakijalle.

Motonet ajoneuvon tiedot maksutta

Motonetin palvelussa tiedot ovat kompaktit, mutta siitäkin huolimatta tietoa on tarjolla melko hyvin. Sieltä ilmenee mm. auton vuosimalli, moottorin malli, polttoaine, sekä sylinteri- ja teholukemat, unohtamatta tietenkään auton alustanumeroa.

Skruvat ajoneuvon tiedot maksutta

Skruvatin palvelussa tiedot ovat hyvinkin laajat. Sieltä on mahdollisuus nähdä esimerkiksi auton sukupolven tuotannon alku- ja loppuaika (joskaan Skruvatin palvelu ei erottele facelift-aikakautta), kuin myös onko auto alkuperäinen Suomi-auto, vaiko tuotu käytettynä ulkomailta. Myös auton vetotapa löytyy palvelusta.

Trodo ajoneuvon tiedot ilmaiseksi

Trodon tietokanta ei kerro liikoja. Sen keskiössä on auton moottoriin liittyvät tiedot, mutta palvelu ei ota lainkaan kantaa esimerkiksi auton vuosimalliin.

Autodoc ajoneuvon tiedot ilmaiseksi

Myös Autodocin palvelusta saa ulos melko hyvin tietoa, joskaan se ei pärjää Skruvatin kattavalle listaukselle.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Ilmaisista tiedoista kaikki irti VIN-koodin avulla

Auton ilmaisista tiedoista voi napata kaiken hyödyn irti hyödyntämällä auton alustanumeroa, eli niin sanottua VIN-koodia. VIN-numero on ikään kuin “auton sosiaaliturvatunnus”, joka kätkee sisäänsä valtavasti tietoa.

Mikäli saat palvelusta ulos auton alustanumeron, sitä kautta on mahdollista saada internetin kautta yhä enemmän syvää informaatiota. Internet on täynnä erilaisia VIN-koodiin liittyviä työkaluja, jotka antavat esimerkiksi ulos auton varustelistaukset.

Koeajolle.com on jo aiemmin esitellyt VIN-koodiin liittyvät käytännöt, joten tarkemmat ohjeistukset löydätte kyseisestä artikkelista.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Mikseivät auton varaosasivustot löydä rekisterinumeroa?

Näiden auton varaosasivustojen kohdalla on hyvä muistaa se, ettei tietoon voi aina ihan sataprosenttisesti luottaa. Jos autoon on tehty matkan varrella muutoksia, niitä palvelu harvemmin tunnistaa, vaan tiedot pohjautuvat auton tietoihin uutena.

Tämän lisäksi on hyvä huomata se, että aina nämä työkalut eivät tunnista lainkaan auton rekisterinumeroa, vaikka se olisikin oikein ja auto olisi todellakin olemassa. Välillä esimerkiksi liikennekäytöstä poistetut ajoneuvot eivät välttämättä löydy työkalujen avulla. Samoin jos autoihin on ostettu erikoiskilpiä tai ne on juuri tuotu ulkomailta, ne eivät välttämättä löydy palvelusta.

Vältä kalliit ongelmat tarkistamalla ajoneuvon historia
 • Matkamittarin peukalointi
 • Vauriot
 • Tallennetut kuvat
 • Turvallisuuteen liittyvät takaisinvedot
 • Omistajamuutokset
 • Tiedot varkauksista
Tutustu palveluun

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Trafilta laajat tiedot – kunhan kirjadut ensin

Niin ikään ilmaista tietoa autosta tarjoavat julkiset Traficomin ajoneuvotiedot ja veronmaksupalvelut. Palvelu ei ole aivan täysin avoin, sillä tietoihin päästäkseen tulee kirjautua palveluun pankkitunnuksilla, jonka jälkeen palvelusta on mahdollista kaivaa ulos niin maksutonta, kuin myös maksullista informaatiota.

Traficomin palveluista on mahdollista saada ilmaiseksi osa auton historiatiedoista, kuten seuraavaa katsastusajankohtaa ja katsastuksessa varmistettuja kilometrejä. Palvelussa tietoja haetaan joko ajoneuvon rekisteritunnuksen tai valmistenumeron perusteella.

Traficomin kautta kuka tahansa voi hakea esimerkiksi ajoneuvon teknisiä perustietoja, katsastustietoja, matkamittarilukemia, kulutus- ja päästötietoja sekä rengastietoja. Rekisteritietojen sisältö vaihtelee tietojen julkisuudesta, ajoneuvolajista ja ajoneuvon rekisteröinnin ajankohdasta riippuen.

Palvelu ei kuitenkaan paljasta ilmaiseksi ajoneuvon omistaja- ja haltijatietoja, eikä myöskään historiatietoja. Nämä tiedot saa noudettua Traficomilta maksua vastaan kahden euron hintaan. Joissakin tapauksissa Traficomin tietoihin voi sisältyä tietojenluovutusrajoituksia, jolloin Traficom ei voi luovuttaa ajoneuvon tietoihin liittyviä henkilötietoja.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Miten auton ilmaisia tietoja voi hyödyntää?

Ajoneuvon maksuttomia tietoja kannattaa hyödyntää erityisesti silloin, kun olet ostamassa autoa. Ilmaiseksi saatavilla olevaa tietoa on hyvä verrata myynti-ilmoitukseen. Jos myyjän oma tarinointi ei vastaa auton historiatietoja, voi luvassa olla tavallista huonommin ylläpidetty ajoneuvo.

Pommien ostan välttämisen lisäksi ajoneuvon ilmaisten tietojen pohjalta on helpompaa haarukoida hieman auton tulevia kustannuksia. Palvelusta on esimerkiksi mahdollista nähdä ajoneuvoveron määrää, eli se ei pääse yllättämään autoilijaa.

Traficomin ja auton varaosasivustojen lisäksi autoa hankkivan ostajan kannattaa hyödyntää myös vakuutusyhtiöiden tarjoamia maksuttomia tietoja. Tätä ei moni autoilija tiedä, mutta monet vakuutusyhtiöt antavat nettilaskureidensa avulla ajoneuvon vakuutuksen hinnan ihan vain rekisterinumeron avulla. Voit siis tutkia jo ennakkoon mihin hintaan auto voidaan vakuuttaa.

Mainos: Autoista on saatavilla myös paljon tietoa maksua vastaan. Sivuston yhteistyökumppani carVertical tarjoaa paljon erilaista tietoa auton historiasta pelkän VIN-koodin tai rekisterinumeron avulla. Voit tarkistaa alapuolen työkalun avulla minkälainen historia sinun ajoneuvollasi on. Lue lisää kokemuksia carVertical-palvelusta!

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat