Kannentiivisteen vaihto hinta

Kannentiiviste vuotaa – nämä oireet paljastavat palaneen kansipahvin

Kansipahvin vuotaminen on ongelma, jonka voi diagnosoida helposti itse. Kannentiivisteen vaihto on kuitenkin kallis remontti.

Kannentiiviste on yksi moottorin tärkeimmistä osista, joka auttaa pitämään sylinteripään paineistettuna ja estää öljyn ja jäähdytysnesteen sekoittumisen. Normaaleissa olosuhteissa kannentiiviste ei tarvitse sen suurempaa määräaikaishuoltoa esimerkiksi jakopään tavoin, mutta jos kannentiiviste pääsee vahingoittumaan tai kulumaan, se voi johtaa vakaviin moottorivaurioihin.

Kannentiiviste voi kuitenkin hajota ajan myötä. Yleisimmin rikkinäinen kannatiiviste aiheuttaa vuotoa, joka näkyy niin sanotusti “nesteiden sekottautumisena”, eli öljyjen ja jäähdytysnesteen sekoittumisena. Kannentiivisteen korjaaminen on mahdollista, mutta se vaatii tarkkaa työtä ja asianmukaista tekniikkaa.

Kannentiivisteen vaihto hinta

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Kannentiivisteen tehtävä ja tarkoitus

Kannentiiviste, josta puhutaan usein epävirallisemmalla termillä kansipahvi, on nimensä mukaisesti moottorin kannessa sijaitseva tiiviste, joka tiivistää sylinterilohkon ja sylinterikannen välisen tilan. Tiivisteelle tyypilliseen tapaan sen tulee olla tiivis, sillä vuotavana se ei täytä sille asetettua tehtävää.

Kannentiivisteellä on useitakin tehtäviä. Ensinnäkin kannentiivisteen on tarkoitus pitää ilman ja polttoaineen välinen seos sekä erilaiset polttokaasut tiiviisti sylinterin sisällä. Lisäksi kannentiivisteen tehtävänä on estää öljyn ja jäähdytysnesteiden vuodot lohkon ja sylinterikannen välillä.

Kannentiivisteillä on tupannut olemaan sellainen “ominaisuus”, etteivät ne kestä moottorin liiallista kuumuutta. Jos autosi pääsee niin sanotusti “keittämään, siitä voi seurata herkästi kansipahvin “palaminen” – vaikka enää kannentiivisteet eivät varsinaisesti pala entiseen tapaan.

Kun kannentiiviste pääsee hajoamaan, tällöin hyvin usein jäähdytysnestettä pääsee katoamaan pois järjestelmästä. Tämä puolestaan pahentaa moottorin ylikuumenemisongelmaa entisestään. Kannentiiviste saattaa oireilla myös moottorin tehon laskemisena tai polttoaineen kulutuksen kasvamisena.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Näistä oireista diagnosoit kannentiivisteen menemisen

Mikäli kannentiiviste ei toimi kuten pitää ja siitä seuraa aineiden pääsyä väärään paikkaan, näkyy tämä tyypillisesti monellakin tapaa autossa. Usein se tavallisin tapa huomata kannentiivisteen ongelmat liittyvät autossa kiertäviin nesteisiin – tai siis niiden äkilliseen “katoamiseen”. Autosi saattaa herjata esimerkiksi vähäistä öljyn tai jäähdytinnesteen määrää, vaikka olisit hiljattain lisännyt nesteitä autoosi.

Kansipahvin hajotessa nesteitä voi hukkua monellakin tapaa. Joskus nesteet eksyvät väärään paikkaan, jossa ne tekevät moottorin keston kannalta epätoivottuja asioita. Nesteet voivat myös päätyä palotilaan, josta ne joko palavat tai kulkeutuvat pakokaasun mukana pakoputkesta ulos. Joskus kannentiivisteen meneminen voi aiheuttaa myös sen, että nesteet valuvat ulos moottorista.

Lue lisää: Auto valuttaa nestettä – vuotavan nesteen väri paljastaa lähteen

Jos epäilet autossasi kansipahvin ongelmia, yksi helpoimmista paikoista lähteä etsimään vahvistusta epäilyksille löytyy auton moottoriöljyistä. Avaa moottoriöljyn täyttöaukko, ja katsele aukkoon vaikkapa taskulampun kanssa. Lisäksi voit tutkailla öljyn mittatikkua. Jos öljy on “puuromaista”, se vaahtoaa tai siinä on epämääräisiä klimppejä, todennäköisesti jäähdytysnestettä on päätynyt öljyn sekaan kansipahvin kautta.

Mikäli autossa on sytytystulpat, myös niiden kuntoa kannattaa seurata. Kastuneet sytytystulpat voivat olla seurausta kannentiivisteen väljyydestä, mikä saa sylinteriin vuotaneet öljyt ja nesteet kastelemaan sytytystulpat.

Ongelmaa voi etsiä myös kuuloaistin avulla, sillä kannentiivisteongelmat paljastuvat usein nakuttavan äänen muodossa. Nakutus viittaa usein räjähdysmäiseen käyntiin moottorissa, joka taas johtaa sylinteripaineiden huomattavaan nousuun. Ylimääräinen paine vuorostaan saattaa vuotaa ulos kannentiivisteestä.

Lue myös: Ujeltaako autosi? Tällöin auton pyöränlaakeri saattaa olla vaihtokunnossa

Kansipahvi vuotaa hinta

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Pakoputki paljastaa usein kansipahvin kunnon

Toinen hyvä paikka diagnoosin tekemiselle löytyy pakoputkesta. Käynnistä autosi moottori, mielellään kylmänä ja siirry katsomaan auton pakokaasun väriä. Havainnollistamisen helpottamiseksi kannattaa pyytää vaikkapa kaveria mukaan painamaan vähän kaasua, jolloin pakokaasua tulee enemmän.

Mikäli pakokaasu on väriltään sinertävää, todennäköisesti pakokaasun sekaan on päätynyt öljyä, joka taas on merkki kansipahvin menemisestä. Toisaalta on myös hyvä muistaa, että joskus autot syövät öljyä myös muita reittejä pitkin, kuten vaikkapa kuluneiden männänrenkaiden läpi. Katosi öljy moottorista sitten mitä reittiä tahansa, valitettavasti usein edessä on kallis moottoriremontti.

Palataan pakokaasuihin. Mikäli pakokaasu on väriltään vaaleaa tai valkoista, kenties jopa vähän makean tuoksuista, tällöin melko todennäköisesti jäähdytysainetta on päässyt rikkinäisen kannentiivisteen kautta palotilaan, mikä aiheuttaa vaalean pakokaasun.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Kannentiivisteen korjaaminen on vaativaa ja kallista työtä

Jos autossasi on yllämainittuja oireita, todennäköisesti mitään ei ole enää tehtävissä, vaan kansipahvi on jo ehtinyt valitettavasti kärähtää autosta. Mikäli epäilet yhtään autosi kannentiivisteen kuntoa, kannattaa kannentiivisteen kunto tarkistaa pikimmiten ammattilaisella. Ajoissa huomaamalla voidaan joko välttää kannentiivisteen viallisuudesta seuraavia remontit, tai pienentää remontista aiheutuvia kustannuksia.

Kannentiivisteen korjaaminen on hyvin usein haastavaa, jonka vuoksi sitä ei suositella aloitteleville korjaajille. Se vaatii yleensä erikoistyökaluja ja asiantuntemusta, jotta voidaan varmistaa, että tiivistys tehdään oikein.

Kannentiivisteen korjaaminen vaatii yleensä moottorin melko mittavaa purkamista. Vaikka kannentiivisteen korjausprosessi vaihtelee aina moottorityypin ja auton valmistajan mukaan, lähes aina puhutaan yli tuhannen euron arvoisesta remontista. Kalliin hinnan lisäksi kannentiivisteen ongelmat ovat melko hitaita korjata, sillä pienemmät korjauspajat saattavat ulkoistaa kannen korjaamisen muille pajoille.

Steel Seal kokemuksia kannentiivisteen korjaussarja

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Kannentiivisteen korjaussarja kannattaa kokeilla

Oikeastaan ainoa kotikonstein tapahtuva kannentiivisteen korjausmahdollisuus löytyy erilaisista kannentiivisteen korjaussarjoista, joita autotarvikeliikkeet myyvät. Yksi esimerkkituote on Koeajolle.comin yhteistyökumppani Virtasenkauppa.fi:n myymä Steel Seal -kannentiivisteen korjaussarja.

Steel Seal Yhdysvalloissa kehitetty tuote, jonka avulla on vuodesta 1999 lähtien korjattu satoja tuhansia kannentiivisteen ongelmia. Steel Seal on valmistajan mukaan uniikki yhdistelmä erilaisia kemiallisia yhdisteitä, jotka reagoivat riittävässä kuumudessa ja paineessa luodakseen kestävän paikan vuotavan kannentiivisteen kohdalle.

Kannentiivisteen korjaussarjan käyttö on hyvin simppeliä. Varmista, että moottori on jäähtynyt ja avaa jäähdyttimen korkki. Kaada nestemäistä kannentiivisteen korjaussarja-ainetta jäähdytysnesteen joukkoon ja laita jäähdyttimen korkki takaisin kiinni. Tämän jälkeen käynnistä auton moottori ja laita auton sisätilanlämmitin ja puhallus täysille, jonka jälkeen odota 60 minuuttia moottorin käydessä tyhjäkäynnillä.

Kun tunti on täynnä, sammmuta moottori ja anna sen jäähtyä rauhassa. Varmista jäähdytysnesteen riittäminen säiliössä, sillä sitä on saattanut kulua prosessin aikana. Tämän jälkeen voit käyttää autoasi normaalisti, ja kansipahviongelman tulisi olla poissa murheista. Tuotteella on 99 % toimivuus ja se on yhteensopiva kaikkien perinteisten jäähdytysnesteiden kanssa.

Steel Sealilla ei ole varsinaista kilpailijaa, vaikka monet ovatkin yrittäneet kopioida tuotetta. Steel Sealin laadusta kertookin jotain se, että maahantuoja tarjoaa rahat takaisin -takuun. Jos kannentiivisteen korjausneste ei ole toiminut vaurioituneen kannentiivisteen korjauksessa, maahantuoja palauttaa rahat kuittia vastaan tai tarjoaa sinulle uuden tuotteen.

Koeajolle.com on käsitellyt käyttäjien kokemuksia Steel Seal -korjausaineesta tarkemmin omassa artikkelissa.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat