Näillä yksityiskohdilla saat automyyjältä parhaan hyvityshinnan autostasi

Näillä yksityiskohdilla saat automyyjältä parhaan hyvityshinnan autostasi

Kun vaihdamme autoa, annamme usein nykyisen automme vaihdossa. Miten saada omasta autosta paras hyvityshinta?

Nykyisen auton hyvityshinta on oleellinen osa autokauppaa. Vähän kärjistettynä kovakin autokuume saadaan hetkessä alas, jos nykyisestä ajokista saatava hyvityshinta on surkea, tai autoa ei haluta välttämättä lainkaan edes ottaa vaihdossa.

Tässä artikkelissa pureudumme siihen, mitä asioita tai yksityiskohtia automyyjät arvostavat antaessaan asiakkaan vaihtoautosta hyvityshintaa.

Näillä yksityiskohdilla saat automyyjältä parhaan hyvityshinnan autostasi

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Nyrkkisääntö: autoliikkeet välttelevät kuluja

Lähdetään liikkeelle tiivistämällä tämän artikkelin ydinsanoma. Kuten kohta esiteltävät yksityiskohdat kertovat, automyyjät pyrkivät välttämään sellaisten vaihtoautojen hankintaa, joissa on tiedossa heti jonkinlaisia kulueriä. Käytännössä siis tiedossa olevat kulut rokottavat heti armottomasti auton hyvityshintaa.

Vaikka lähes kaikki vaihtoautot kokevat jonkinlaisen fiksauksen ennen myyntiriviin ajamista, niin tästä huolimatta autoliikkeen rahallinen panostus autoihin pidetään luonnollisesti mahdollisimman pienenä. Lähtökohtaisesti autoihin tehdään aina kunnon pesu ja imurointi, sekä pintapuolinen fiksailu, jossa koitetaan ehostaa pahimpia käytön jälkiä pois silmistä.

Asiakkaan on hyvä sisäistää se, että autoliikkeille on tärkeää myös saada autot nopeasti liikkeelle kohti seuraavia asiakkaita. Kaikenlaiset isommat korjailut ja huollot syövät rahan lisäksi aikaa ja työntekijäresursseja, sekä autoliikkeen raha on koko ajan kiinni varastossa olevissa autoissa. Sen vuoksi kaikki ylimääräinen jumppa auton saattamiseksi myyntikuntoon on liikkeen kannalta raskasta.

Tämä asia onkin autoliikkeen asiakkaan hyvä sisäistää. Käytännössä yksikin auton mukana tuleva rahareikä alentaa välittömästi vaihtoauton hyvitysarvoa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Renkaat – kaksi sarjaa ajokelpoisia renkaita

Renkaat lienevät yksi selvimmistä kohteista. Jos autossa jompikumpi rengassarja on vitsikkäästi sanottuna Hiihtoliiton hyväksymät, se tarkoittaa sitä, että autoliikkeen tulisi haalia jostain autoon uusi rengassarja, ennen kuin se voidaan myydä. Sen lisäksi että autoliike joutuu käyttämään rahaa renkaiden hankintaan, siihen palaa myös arvokasta aikaa.

Omien asiakaskokemuksieni pohjalta autoliikkeelle ei ole renkaiden kunnolla oikeastaan muuta väliä, kunhan renkailla ajaisi vielä yhden kokonaisen ajokauden hyvällä omatunnolla läpi. Sen sijaan jos renkaat ovat siinä kunnossa, että ne ovat käytännössä heti vaihtokunnossa, luonnollisesti autoliike suhtautuu vaihdokkiin nuivemmin.

Autoaan autoliikkeelle myyvän kuluttajan onkin hyvä varmistaa se, että autossa on kahdet käyttökelpoiset rengassarjat, eikä autoliikkeen tai seuraavan omistajan tarvitse kurvata liikkeelle heti rengasliikkeen kautta. Yksi hyvä vaihtoehto autoa myyvälle on etsiä esimerkiksi käytetyt renkaat, joissa olisi pintaa vähintään pariksi ajokaudeksi.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Tuulilasi – ei pahoja kiveniskemiä

Tuulilasin kunto on niin ikään sellainen paikka, joka kiinnostaa monia automyyjiä heidän antaessa hyvityshintaa autostasi. Koska pahasti rikkinäinen tuulilasi on pahimmillaan jopa syy hylätä auto katsastuksessa, luonnollisesti ehjä tuulilasi on autolle merkittävä etu.

Tuulilasin suhteen autoliikkeet eivät ole aina täysin ehdottomia, eli jonkinlaiset pienet kiveniskemät sallitaan, jos ne eivät osu pahasti näkökenttään. Sen sijaan isommat halkeamat ovat aina pahasta, olivatpa ne sitten missä päin tuulilasia tahansa. Tuulilasilla on iso merkitys auton korirakenteiden tukevoittamisessa, joten haljennut lasi voi olla monella tapaa turvallisuusriski.

Kun autosi tuulilasi saa osuman sinkoavasta kivestä tai nastasta, kannattaa vaurioon suhtautua aina heti sen tapahduttua vakavasti. Pahimmillaan vauriot lähtevät ajan myötä laajenemaan, jolloin todennäköisyys joutua tuulilasin vaihtourakkaan kasvaa.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Auton yleiskunto

Tuulilasi ei ole ainoa paikka, jonka kuntoa katsotaan. Myös auton yleiskunto luonnollisesti vaikuttaa hyvitysarvoon. Mikäli ajoneuvossa on lommoja, pahoja naarmuja tai ihan aidosti rikkinäisiä paikkoja, tulee hyvin usein hyvityshinta heikkenemään.

Pahimpia juttuja auton yleiskunnon osalta ovat isot lommot tai näkyvät ja isokokoiset naarmut, joita ei voi paikata ilman maalausta. Samoin sisustan puolelta rispaantuneet paikat heikentävät auton jälleenmyyntiarvoa.

Sen sijaan pienet kiveniskemät harvemmin tekevät hallaa auton arvolle, vaan ne katsotaan läpi sormien. Samoin pienet likaläntit sisustassa eivät nekään herätä hirveästi tunteita, koska pahatkin likatahrat tuppaavat lähtemään nykyisillä sisustapesureilla helposti.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Jakopääremontti

Kun automyyjä kyselee autosi huoltohistoriasta, yksi asia nousee ylitse muiden: jakopäähän liittyvät huoltotoimenpiteet syynätään usein läpi äärimmäisen tarkasti. Auton jakopäähuolto on tavallisesti hihnalla varustettujen autojen kalleimpia huoltoja, joten sen lähestyminen vaikuttaa suoraan auton hyvityshintaan.

Mitä kauempana seuraava jakopäähuolto on edessä, sitä vähemmän se vaikuttaa auton hyvityshintaan. Saman lauseen voi kääntää myös siten, että aina vain lähempänä oleva jakopään hihnanvaihtojumppa madaltaa auton hyvitysarvoa.

Autoilija voi maksimoida auton hyvityshinnan hoitamalla jakopäärempan pois päiväjärjestyksestä ennen auton vaihtoa, jos huolto on ajankohtainen. Yleensä autoilijat ovat tupanneet viemään autonsa vaihtoon jonkin verran ennen jakopäähuoltoa, sillä silloin autosta saa paremman hyvityshinnan.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Myös muut huollot merkkaavat

Jatketaan huoltojen maailmassa. Edellisen kappaleen opit huolloista pätevät myös kaikkeen muuhunkin, kuin pelkkään jakopäähän. Jos autossasi on heti tarjolla ajankohtainen öljynvaihto, ilmastointihuolto tai ylimääräinen vikavalo, se tekee hallaa auton hyvitysarvolle.

Katsastus

Oman autoni kohdalla olen huomannut sen, että kun katsastuksen ajankohta alkaa lähestymään, niin auton hyvitysarvo lähtee pieneen laskuun. Tässäkin asiassa piilee samat säännöt, kuin edellä mainituissa kohdissa.

Katsastuksen tekeminen vaatii hieman rahaa, sekä jälleen kerran pientä ylimääräistä vaivaa autoliikkeelle. Lisäksi jos katsastuksesta pomppaa eteen joku yllättävä vika, sen korjaaminen tulee yleensä hoidettavaksi ennen auton myymistä asiakkaalle.

Mikäli autoilija on varma siitä, että auto tulee menemään katsastuksetta huomautuksitta läpi, kannattaa autolle käydä hakemassa konttorilta lisää ajoaikaa. Esimerkiksi oman autoni hyvityshinnat nousivat parilla sadalla, kun käytin autoa 52 euron katsastuksessa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Varusteet – mitä löytyy ja mitkä niistä toimii

Seuraavaan kohtaan on vaikea puuttua enää jälkikäteen, mutta nostetaan se esiin. Myös auton varusteet vaikuttavat merkittävästi hyvityshintaan. Suomalaisten suosikkivarusteita autoissa ovat olleet tunnetusti ilmastointi, vakionopeudensäädin ja vetokoukku.

Autokauppa Kamuxin tuottaman kyselytutkimuksen mukaan TOP10-suosituimmat lisävarusteet Suomessa vuonna 2020 olivat:

 1. Ilmastointi 89 %
 2. Vakionopeudensäädin 61 %
 3. Vetokoukku 43 %
 4. Automaattivaihteisto 41 %
 5. Lämmitettävä tuulilasi 41 %
 6. Ajonvakautusjärjestelmä 36 %
 7. Peruutuskamera 29 %
 8. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin (esim. Webasto)27 %
 9. Navigointijärjestelmä 26 %
 10. Pysäköintitutka 24 %

Pelkkä varusteiden löytyminen ei kuitenkaan takaa hyvää hyvitysarvoa, vaan varusteiden tulisi myös toimia oikeaoppisesti. Jos nämä varusteet ovat syystä tai toisesta rikki, ne kääntyvät helposti itseään vastaan, eli ne alentavat auton arvoa, sillä niiden korjaus vaatii rahaa ja muita resursseja.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat