Auton ilmastointihuolto olisi syytä tehdä noin joka toinen vuosi. Laiminlyöty ilmastointihuolto voi käydä kalliiksi.

Touko-kesäkuu on auton ilmastointihuollon suosituin sesonki. Ei ihme, sillä lämpenevät päivät muistuttavat herkästi heikentyneestä ilmastointilaitteen tehosta. Pahimman sesongin aikana ilmastointihuoltojen hinnat saattavat jopa nousta, joten kulutietoinen autoilija hoitaa ilmastointihuollon pois päiväjärjestyksestä sesongin ulkopuolella.

Tässä artikkelissa käymme läpi sitä, minkä takia auton ilmastointihuolto on niin tärkeä, ja mitkä merkit viittaavat ilmastointihuollon olevan pian ajankohtainen toimenpide.

Auton ilmastointihuolto

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Miksi auton ilmastointilaite on syytä huoltaa?

Auton ilmastointihuolto on auton ylläpitämistä siinä missä vaikka öljynvaihtokin on. Itse asiassa ilmastointilaitteen kylmäaineella on merkittävä tehtävä. Järjestelmässä kiertävä kylmäaine kuljettaa mukanaan myös öljyä kompressorin voiteluun.

Jos kylmäainetta on liian vähän, kompressori ei saa sen mukana öljyä ja kompressori joko lakkaa toimimasta tai pahimmillaan hajoaa. Kompressorin hintoja googletelleet saattavat tietää, että ne eivät ole kovin halpoja laitteita, vaan rikkoutuminen saattaa pahimmillaan jopa tuhannen euron korjauskulut. Ilmastointilaitteen kunnosta huolehtiminen on siis rahallisesti kannattavaa

Ilmastointihuollolla on myös toinen kulupuoleen liittyvä porkkana. Kun kylmäainetta on järjestelmässä vähemmän, joutuu kompressori työskentelemään enemmän ja sen myötä myös polttoaineen kulutus kasvaa. Käytännössä siis ilmastointihuollolla on mahdollista laskea auton kulutusta alaspäin.

Kuinka usein ilmastointihuolto kannattaa tehdä?

Auton ilmastointilaitteen huoltoa on yleensä suositeltu tehtäväksi säännöllisesti. Hyvä nyrkkisääntö oikeaoppiselle huoltorytmille on ilmastointilaitteen huollon teettäminen joka toinen vuosi. Ilmastointihuolto on toimenpiteenä melko nopea, eli sen suorittaa yhden vierailun aikana. Tavallisesti ilmastointihuolto kestää noin 30-60 minuuttia.

Ilmastointihuoltoa ei voi tehdä itse, ellei satu olemaan ilmastoinnin huoltoon käytettävää laitetta. Käytännössä näitä laitteita on hyvin harvalla autonomistajalla, mutta lähes jokaisen autokorjaamon kautta sellainen löytyy.

Auton ilmastointihuolto on kaksiosainen. Ensiksi huollossa poistetaan järjestelmästä vanha kylmäaine, jonka jälkeen se alipaineistetaan kosteuden poistamiseksi. Samalla on mahdollisuus etsiä järjestelmästä vuotokohtia, joista kylmäaine katoaa ajan myötä. Ilmastointihuollon jälkimmäisenä osiona laitteistoon laitetaan uusi kylmäaine ja lisätään tiivisteitä huoltavaa öljyä.

Mitä kylmäainetta autojen ilmastointilaitteet käyttävät?

Tähän kysymykseen on vaikea antaa suoraa vastausta, sillä kylmäaineet ovat vaihtuneet vuosien varrella useita kertoja. Esimerkiksi vanhempiin autoihin voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta löytää alkuperäisiä kylmäaineita, joten ilmastointilaitteen huollossa järjestelmä joudutaan konvertoimaan nykyisille kylmäaineille sopivaksi.

Tuoreempi muutos nähtiin muutama vuosi sitten, kun kylmäaine muuttui vuosien 2016 ja 2017 välillä. Vuoden 2017 alusta rekisteröidyt autot noudattavat EU:n moottoriajoneuvojen ilmastointijärjestelmien päästöihin liittyvää direktiiviä, jonka myötä kylmäainetta vaihdettiin toiseen. Direktiivi tuli voimaan ympäristösyistä, tarkoituksena hillitä jäähdytyskaasujen ilmaston lämmitysvaikutusta.

Kaikista uusimmat autot käyttävät kylmäainetta nimeltä R1234YF ja vähän vanhemmat R134A-kylmäainetta. Ilmastointijärjestelmissä käytettävää kylmäainetta ei voi vaihtaa noin vain, vaan se vaatii isoja muutoksia järjestelmään.

Avaa ilmainen Nordnet-osakesalkku ja aloita sijoittaminen

Paljon ilmastointihuolto maksaa?

Kuten hyvin usein autoon liittyvissä huoltotoimenpiteissä tuppaa olemaan, myös ilmastointihuollon hintalappu vaihtelee paljon eri toimijoiden välillä, vaikka itse huolto on itsessään käytännössä sama paikasta riippumatta.

Jos palataan edellisen kappaleen kylmäaineiden eroavaisuuksiin, niin nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että uudempi ja ympäristöystävällisempi kylmäaine myös maksaa enemmän, minkä vuoksi ilmastointihuolto uudempaan autoon voi usein maksaa vanhaa enemmän.

Uusien R1234YF-aineella varustettujen autojen ilmastointihuoltojen hinnat kipuavat jopa yli 200 euroon, kun taas vanhemman R134A:n kohdalla hinnat pyörineet viime vuosina 49 euron ja 79 euron välillä.

Kuten jo artikkelin alussa sanottiin, myös sesonki voi vaikuttaa ilmastointilaitteen huollon lopulliseen hintaan. Kun on kuuma, ilmastointihuollossa voi olla jopa ruuhkaa, mikä taas helposti aiheuttaa nousupainetta hintaan. Sen sijaan lämpöisen kauden ulkopuolella harva autoilija on kiinnostunut ilmastointihuollon suorittamisesta, minkä vuoksi vapaita aikoja riittää.

Mainos: Tattarisuon Autokorjaamo Helsingissä tarjoaa nyt ilmastointihuollon R134A-aineella hintaan 35 euroa. Lisäksi joulun välipäivien kunniaksi saat koodilla VÄLITÄN20 vielä ylimääräisen 20 % alennuksen tästä huollosta, eli ilmastointihuollon hinnaksi jää 28 euroa. Lunasta tarjous täältä.

 

Mitkä merkit osoittavat ilmastointihuollon olevan ajankohtainen?

Jos autosi ilmastointilaite tuntuu tehottomalta, eikä se kykene puhaltamaan enää kylmää ilmaa, syy löytyy usein haihtuneesta kylmäaineesta. Vuosittain auton ilmastointijärjestelmän kylmäaineesta haihtuu luonnollisesti letkujen ja liittimien kautta aina jonkin verran, pahimmillaan hävikkiä saattaa olla jopa 10 prosenttia.

Monesti ilmastointilaitteen kanssa touhutessa myös raitisilmasuodatin tulee osaksi prosessia. Raitisilmasuodatin on se suodatin, jonka läpi kaikki ulkoa tuleva ja ilmastointilaitteen sisään puhaltama ilma suodatetaan. Raitisilmasuodatin kerääkin ajan myötä paljon likaa itseensä, ja kun suodatin on tarpeeksi likainen, saattaa se alkaa työntämään epäpuhtauksia auton hyttiin.

Yleensä vaihtokunnossa oleva raitisilmasuodatin muistuttaa itsestään joko ikkunoiden huurtumisella tai pahanhajuisella puhallusilmalla. Jos autossasi tuoksuu ummehtunut ilma tai ikkunat vetävät jatkuvasti huuruun, kannattaa tarkistaa raitisilmasuodattimen kunto. Uuden perusmallin suodattimen hinta on luokkaa muutamia euroja kappaleelta, eli niitä kannattaa vaihtaa säännöllisesti.

Vinkki: käytä ilmastointia, se kannattaa

Vaikka monille autoilijoille tulisi houkutus laittaa auton ilmastointilaite pois päältä talven ajaksi, tämä ei kannata. Automaattisen ilmastointilaitteen autoissa ilmastointi tuppaa olemaan aina päällä, mutta manuaalisen ilmastoinnin autoista kuljettajalle voi tulla houkutus laittaa AC-asetus pois päältä talveksi.

Jos ilmastointilaite ei pyöri, luonnollisesti kylmäaineen mukana oleva öljy ei pääse liikkumaan. Kompressori toimii parhaiten silloin, kun sitä käytetään säännöllisesti. Ilmastoinnin ollessa päällä voitelu on säännöllistä eivätkä esimerkiksi tiivisteet pääse kuivahtamaan. Kuivahtaneet tiivisteet kasvattavat kylmäaineen häviämisen riskiä.

Lisäksi ilmastointilaitetta kannattaa käyttää ihan jo käytännönkin syistä. Ilmastointilaite poistaa autosta jatkuvasti kosteutta, mikä taas pitää talvisin ikkunat puhtaina ja poissa huurusta.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *