Purelux Road Curve C550 kokemuksia

Kohti toista pimeää talvea – kokemuksia Purelux Road Curve C550

Talvi tulee taas. Sen vuoksi on hyvä summata yhteen kokemuksia Purelux Road Curve C550 -lisävalosta, jonka kanssa olemme eläneet nyt vuoden.

Suomen pitkä ja pimeä talvi on tunnettu haastavista olosuhteistaan, jotka vaikuttavat luonnollisesti myös liikenteeseen ja turvallisuuteen. Kesäkuukausien jälkeen päivät lyhenevät huomattavasti, ja monet päivät voivat olla pilvisiä ja synkkiä. Tämä merkitsee, että valoisa aika on rajoitettu, ja monet ajavat pimeässä sekä aamulla että illalla.

Erityisesti loppusyksyn ja alkutalven aikana pimeys pääsee ottamaan helposti ylivallan meistä kaikista. Syksyiset sateet ja kosteus yhdistettynä pimeään tekee helposti sen, että märkä asfaltti suorastaan imee kaiken valon itseensä. Tällaisissa tilanteissa auton valoilta vaaditaan erittäin paljon, ja monen auton omat valot eivät yksinkertaisesti riitä. Onneksi on kuitenkin olemassa lisävalot.

Koeajolle.comin toimitus on päässyt kokemaan nyt kokonaisen vuoden ajan Purelux Road Curve C550 -lisävaloa arkikäytössä, ja sen vuoksi on hyvä hetki summata yhteen kokemuksia kyseisestä lisävalosta.

Purelux Road Curve C550 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Alustus: miksi hankkia autoon lisävalot?

Suomessa jos jossain vaaditaan paljon auton valoilta. Maassamme on ensinnäkin talvella erittäin pimeää, ja toisaalta harvaan asutetussa maassa katuvalaistusta on vain murto-osassa kaikesta tieverkostosta.

Autojen valot voi jakaa karkeasti kahteen luokkaan. Joissakin autoissa on jo tehtaalta tullessa äärimmäisen hyvät valot, kuten huomasimme Käyttökokemuksia-sarjan Opel Astra K:n IntelliLux LED Matrix -ajovalojärjestelmästä. Tästä huolimatta erityisesti vanhemmissa autoissa vakiovalot ovat kehnot, mutta onneksi tällöin kuvaan astuu jälkiasenteiset lisävalot.

Lue myös: Palaako autossasi halogeeni-, xenon- vai LED-polttimo? – Polttimovertailu

Hyvät lisävalot autossa ovat tärkeitä Suomen talviliikenteessä useistakin syistä. Ensinnäkin, ne parantavat näkyvyyttä huomattavasti, auttaen kuljettajia erottamaan tien esteet ja mahdolliset vaarat varhaisemmin. Tämä on erityisen tärkeää syrjäisillä teillä, joilla eläimiä voi liikkua tielle milloin tahansa.

Toiseksi, lisävalot auttavat muita tielläliikkujia havaitsemaan auton paremmin. Tämä lisää turvallisuutta ja auttaa vähentämään onnettomuuksien riskiä.

Kolmanneksi, kirkkaat lisävalot voivat auttaa kuljettajia pysymään hereillä ja virkeinä pitkien ja pimeiden matkojen aikana, mikä on erityisen tärkeää talviliikenteessä. Kaiken kaikkiaan hyvät lisävalot ovat välttämättömiä Suomen pitkän ja pimeän talven turvallisessa liikenteessä.

Purelux Road Curve C550 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Purelux Road Curve C550 – Valostoren hittituote

Lisävalo tuli Koeajolle.comin toimitukseen Valostoren verkkokaupan sponsoroimana. Ennen tuotteen valintaa kävimme hieman viestinvaihtoa siitä, mikä tuote meidän kannattaisi ottaa kokeiluun ja hyvin nopeasti keskusteluihin tuli Purelux Road Curve C550.

Kyseinen lisävalo on yksi Valostoren verkkokaupan hittituotteita. Se on kehitetty Valostoren kaikkien aikojen myydyimmän lisävalon, Purelux Road Curve V1.0:n pohjilta, jota Valostore on myynyt yli 11 000 kappaletta. Uusi malli Purelux Road Curve C550 on saanut erinomaista palautetta, sillä Valostoren verkkokaupassa sillä on jo yli 1100 asiakasarvostelua keskiarvolla yli 4,5 tähteä.

Uudessa mallissa on paljon pieniä kehityskohtia edeltäjäänsä nähden. Esimerkiksi valon värilämpötila on viety neutraalimpaan suuntaan, eli uudessa versiossa se on 5000 kelviniä, kun taas aiemmassa se oli noin 6000. Tehokkaimmillaan valoteho on noussut lähes 40 %. Lisäksi uudessa mallissa on parkkivalojen värille tullut valkoisen lisäksi myös oranssi värivaihtoehto.

Myös lisävalon puhdistaminen on helpottunut sillä, että linssi on tuotu samalle tasolle rungon kanssa. Tämän myös me huomasimme hyvin käytännössä, sillä lisävalo on äärimmäisen helppoa puhdistaa yhdellä nopealla pyyhkäisyllä. Yhden talven kokemuksella lisävalo kerää jonkin verran kuraa, mutta lumi tai jää ei kuitenkaan päässyt kiusaamaan meitä kertaakaan.

Purelux Road Curve C550 on tieliikennekäyttöön hyväksytty lisävalo, jossa on tosin olemassa myös esimerkiksi offroad- tai työkonekäyttöön rajoittamattoman valotehon PowerBoost-tila. Omassa ajoneuvossa autolla ajetaan pääasiassa yleisillä teillä, joten PowerBoost-tila on jäänyt vielä kokeilematta.

Kuten jo tuotteen nimestä voi päätellä, pituutta tällä 55 senttimetriä, joten se soveltuu kokonsa puolesta hyvin normaaliin henkilöautoon. Vähän isompiin ajoneuvoihin, kuten vaikkapa pakettiautoihin on olemassa myös Purelux Road Curve C790, jossa nimensä mukaisesti pituutta on 79 senttimetriä.

Purelux Road Curve C550 kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Tuotepaketin sisältö

Ostaessasi tuotetta, sinulla on verkkokaupassa mahdollisuus hankkia se kolmessa eri kokoisessa tuotepaketissa. Kaikista halvimmassa paketissa toimitussisältö kattaa seuraavat tuotteet:

 • Purelux Road Curve C550
 • 2 x leveyssäädettävät alajalat
 • 2 x päätyjalat
 • 2 x tukiraudat
 • virtakaapelin vastakappale
 • kytkentä- ja asennusohjeet (FI/SE/NO/DK)

Hieman kalliimmassa paketissa, jota myydään nimellä “täydellinen setti”, tulee mukana myös seuraava sisältö:

 • yllä mainittu toimitussisältö
 • lisävaloteline EU-kilvelle
 • relejohtosarja

Vaihtoehtona tälle olisi vielä pykälää paremmalla kilventelineellä varustettu paketti, jossa valopaneeli asennetaan autoon uppotelineen avulla.

Päädyimme valitsemaan vaihtoehdoista keskimmäisen paketin. Vaikka kyseisessä paketissa kilventelineessä ei ollut ihan niin paljoa säätövaraa kuin kalleimmassa paketissa, niin siitä huolimatta kyseinen paketti oli meidän käyttöömme varsin riittävä.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Huoletonta menoa hienosäätöjen jälkeen

Tässä artikkelissa emme mene sen syvemmälle tuotteen asennusvaiheisiin, sillä olemme kertoneet niistä aiemmassa julkaisussamme: LED-lisävalopaneelilla auton ajovalot saadaan tuotua 2020-luvulle.

Sen verran on kuitenkin syytä muistella asennuksen jälkivaiheita, että aluksi lisävaloa piti hieman suunnata ja kiinnittää paremmin autoon, sillä pienikin löysyys kiinnityksessä saa valon äkkiä väpättämään ärsyttävästi. Paketissa mukana tulleet tukirautojen asennuksen jälkeen tärinä loppui välittömästi, eikä valoa ole tarvinnut kertaakaan kiriä enää sen jälkeen.

Luonnollisesti sama asia päti myös valon suuntaukseen. Kunhan suuntaus saatiin tehtyä parin yrityskerran jälkeen kohdilleen, sen jälkeen asiaan ei ole tarvinnut enää puuttua. Kaiken kaikkiaan laite on ollut erittäin “huoltovapaa” läpi vuoden. Kuraisilla keleillä valo on hyvä pyyhkäistä säännöllisesti puhtaaksi, vaikkakin valoteho pysyy erinomaisena jopa pienen kurakerroksen läpi.

Purelux Road Curve C550 kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Käyttökokemuksia Purelux Road Curve C550 -lisävalosta

Ensimmäinen talvi lisävalojen kanssa oli kaikin puolin onnistunut. Tiet penkkoineen valaistuivat selvästi lisävalon asennuksen jälkeen, eikä enää osaa oikein edes kuvitella elämää ilman lisävalaistuksen tuomia hyötyjä.

Vuoden mittaisen testin aikana tuotteessa ei ole ollut ensimmäistäkään ongelmaa. LED-valoon ei ole ilmaantunut minkäänlaisia viiveitä tai himmennyksiä, joita esimerkiksi xenon-valoissa pruukaa käymään, vaan valot syttyvät yhä välittömästi täydellä teholla.

Niin ikään vuoden aikana ei ole myöskään ilmaantunut LED-valoille joskus tyypillistä radioon liittyviä kuulumishäiriöitä. Pienellä perstuntumalla heitettynä tämäntapaiset ongelmat LED-valojen yhteydessä tuntuvat olevan jo mennyttä maailmaa. Ilmeisesti valovalmistajat osaavat paremmin minimoida radiohäiriöt.

Lisävalon tuoma muutaman sentin lisäpituus toi hieman ylimääräistä varovaisuutta ajamiseen, sillä keulan uloimpana osana oleva valopaneeli on ensimmäisenä kontaktissa, mikäli keula törmää johonkin. Aluksi sitä huomasi hieman “ylivarovan” pysäköidessä, mutta tähänkin ominaisuuteen on pääsyt tottumaan ihan parissa päivässä. Minkäänlaisia läheltäpititilanteita ei ole vuoteen mahtunut.

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen vuosi lisävalon kanssa on ollut yhtä juhlaa, eikä yhteiselosta keksi moitteen sijaa. Lisävaloihin panostaminen vaatii pienen alkuinvestoinnin sekä pientä asennusjumppaa, mutta sen jälkeen tuote on ollut huolto- ja kuluvapaa. Seuraamme tällä sivustolla lisävalon kanssa elämistä myös tulevana talvena.

Tutustu tarkemmin tuotteeseen Purelux Road Curve C550, jota myydään Valostoren verkkokaupassa.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat