Auto pohjapanssari kokemuksia

Auton pohjapanssari maksaa itsensä parhaimmillaan kerrasta takaisin

Auton pohjapanssarin tehtävänä on suojella moottoria alhaalta päin tulevilta iskuilta ja muilta ei-toivotulta asioilta.

Harva meistä tulee ajatelleeksi sitä, että auton moottorin voi tuhota melko helposti liian rajulla tai vähän epäonnisella ajotavalla, jos auton pohjaan tullut osuma onnistuu rikkomaan öljypohjan. Rikkoutunut öljypohja valuttaa melko nopeasti moottoriöljyt maahan aiheuttaen ympäristöhaitan, ja toisaalta jos asiaa ei nopeasti huomaa, niin pahimmillaan seurauksena on moottorivaurio.

Auton moottorin alle asennettava pohjapanssari on hyvä keino suojella moottorin alaosaa siihen kohdistuvilta iskuilta. Pohjapanssarilla on myös muita harvemmin tunnettuja hyötyjä.

Auto pohjapanssari kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Auton pohjapanssari – mikä se on?

Auton pohjapanssarilla tarkoitetaan yleensä metallista pohjalevyä, joka asennetaan moottorin alapuolelle suojaamaan sitä iskuilta ja muilta moottorin pohjaa kohtaavilta asioilta. Monissa autoissa pohjapanssaria ei ole, tai se saattaa olla muovista tehty. Jokainen varmasti ymmärtää sen, ettei muovisesta pohjapanssarista ole kuin korkeintaan nimellistä suojaa.

Vain harvoissa autoissa on vakiona kunnon pohjapanssari, joka oikeasti suojaisi auton moottorin alaosaa. Näin voi olla ehkä joissain nelivetoisissa autoissa, mutta lähes kaikista tavallisista perheautoista se uupuu. Auton pohjapanssari onkin mahdollista hankkia myös jälkikäteen.

Pohjapanssaria suositellaankin erityisesti sellaisille autoilijoille, jotka ajavat säännöllisesti vähän huonompia teitä. Mikäli matkallesi osuu paljon metsäteitä, tai vaikkapa mökkitiesi on keskivertoa kivisempi, voi pohjapanssarin hankinta olla kannattava sijoitus.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Mitkä ovat pohjapanssarin hyödyt?

Pohjapanssarilla on monia erilasia hyötyjä. Niistä selkein lienee moottorin pohjaan kohdistuva suoja, eli panssari estää moottorin öljypohjan hajoamisen osuman myötä. Öljypohja voi puhketa esimerkiksi huonokuntoisella tiellä törröttävään kiveen tai ajaessa kovalla vauhdilla yllättävään esteeseen, kuten hidastetöyssy.

Öljypohjan puhjetessa lopputulemana on aina kallis huolto. Öljypohja täytyy uusia, samoin kuin autoon tehdään lähes aina öljynvaihto, sillä moottori tarvitsee tilalle uudet öljyt. Lisäksi maahan vuotaneen öljyn siivoaminen voi sekin aiheuttaa jonkinlaisia kuluja.

Käytännössä pohjapanssari on maksanut itsensä heti takaisin, jos se estää yhdenkin öljypohjan rikkoutumisen. Vaikka pohjapanssarin tehtävänä on torjua erilaisia iskuja, niiden elinkaari on yleensä koko auton käyttöiän verran. Voidaan siis puhua kertainvestoinnista, joka lisää varmasti auton haluttavuutta käytettyjen autojen markkinalla.

Pohjapanssarissa on myös muita hyötyjä, kuin iskujen vaimentaminen. Pohjapanssari suojaa auton pohjaa myös likaa, kuraa ja sääolosuhteita vastaan. Suojauksen merkitys on suuri, sillä pahimmillaan pohjan kautta moottoritilaan voi päästä erilaisia epäpuhtauksia, jotka lyhentävät moottorin käyttöikää.

Autoilijan on syytä muistaa myös se, että pohjapanssari suojaa myös muitakin auton pohjassa olevia komponentteja, kuin näkyviä mekaanisia osia. Monissa automalleissa auton pohjassa kulkee myös paljon elektroniikkaa, jota pohjapanssari niin ikään suojelee.

Pohjapanssari parantaa myös auton pohjan aerodynamiikkaa, mikä vuorostaan saattaa tarkoittaa pienempiä polttoainekuluja. Toisaalta pohjapanssari painaa myös jonkin verran, mikä tuo autoon hieman ylimääräistä painoa.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Pohjapanssarin asennus

Pohjapanssarit ovat tavallisesti mallikohtaisia, eli ei kannata hankkia mitään yleismallisia osia, joiden väitetään sopivan autoon kuin autoon. Näiden asennustyö voi olla vaativaa, eikä yleismallinen panssari välttämättä suojaa oikeita kohtia.

Ostaessasi mallikohtaisen pohjapanssarin, se voidaan asentaa auton rungossa valmiina oleviin reikiin, poraus- tai muita muutostöitä ei tarvitse asennuksen yhteydessä tehdä. Panssarin asennus on melko helppoa ja nopeaa, mutta se vaatii pääsyn auton alle. Käytännössä pohjapanssarin asentaminen tarvitsee joko autonosturin tai jonkinlaisen öljymontun.

Tavallisesti mallikohtaisissa pohjapanssareissa on otettu myös huomioon öljynvaihdon mahdollisuus. Tämä asia kannattakin varmistaa ennen ostopäätöksen tekoa. Toisaalta öljyt voidaan vaihtaa myös yläkautta tekemällä se öljyimurin kautta.

Pohjapanssareissa on pulverimaalattu pinta, joka ennaltaehkäisee panssarin ruostumista. Tämä on oikeastaan välttämättömyys hyvälle pohjapanssarille, sillä se on “työssään” hyvin altis erilaisille osumille, joten kehno maalausjälki tarjoaisi nopeasti paikan ruosteelle. Myös pohjapanssarin mukana tulevat kiinnityspultit on ruostesuojattu.

Pohjapanssarin mukana tulee myös kumiholkit, jotka estävät suoran kosketuksen alustaan sekä ehkäisevät mahdollisen resonoinnin. Resonointi on jälleen yksi osoitus siitä, miksi kannattaa hankkia nimenomaan mallikohtainen pohjapanssari, jotta se istuu varmasti oikein.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Virtasenkauppa.fi myy mallikohtaiset pohjapanssarit autoon

Mainos: Mikäli haluat vahvistaa autosi pohjaa pohjapanssarin muodossa, Virtasenkauppa.fi myy sinulle mallikohtaiset pohjapanssarit autoon.

Virtasenkauppa.fi:n myymät tuotteet ovat Sheriff-merkkisiä pohjapanssareita, jotka ovat venäläisen LLC Metalloproduktsian valmistamia tuotteita. Metalloproduktsia on yksi maailman johtavista auton lisävarusteita suunnittelevista ja valmistavista yrityksistä ja sen tuotteita myydään yli 25 maassa ympäri maailmaa.

Virtasenkauppa.fi, eli Virtasen Moottori Oy on toiminut Salossa jo vuosikymmenten ajan. Kaupan asiakkaat koostuvat sekä yksityisasiakkaista, mutta myös autoliikkeistä, -korjaamoista, maatiloista ja teollisuusalan yrityksistä. Kaupan lisäksi Virtasenkauppa.fi tuo maahan suuren osan omista tuotteistaan, kuten traktorin varaosat.

Tutustu täältä Virtasenkauppa.fi:n pohjapanssari-valikoimaan.

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat