Automyyjä kokemuksia

Kommentti: Automyyjien pitäisi muistaa kunnioittaa asiakkaan autoa

Kun autoliikkeen pihasta lähdetään koeajolle, tulisi muistaa kunnioittaa lainassa olevaa autoa – oli sitten kyseessä asiakas tai myyjä.

Monella kuluttajalla auton koeajo kuuluu tärkeänä osana uuden auton hankintaa. Hyvin usein tässä tilanteessa käy vielä siten, että kuluttajalla on mukanaan vaihtoauto, joka jäisi liikkeelle osana autokauppaa.

Melko usein näissä tilanteissa otetaan käyttöön vuoroin vieraissa -periaate, eli kun kuluttaja lähtee koeajolle kiinnostavalla autolla, myös automyyjä koeajaa niin ikään liikkeelle mahdollisesti jäävän vaihdokin.

Peli on siinä mielessä erittäin reilu, että molemmat osapuolet tietävät koeajon myötä, mitä he tulevat saamaan. Ainakin itse annan mielelläni oman auton automyyjälle syynättäväksi, sillä uskon sen parantavan autostani maksettavaa hyvitystä, koska myyjä ei joudu ostamaan “sikaa säkissä”.

Automyyjä kokemuksia

Pääasiassa automyyjät kohtelevat asiakkaan autoa hyvin. Oikeastaan ainoa merkki ajetusta koeajosta löytyy siitä, että auto on vaihtanut paikkaa asiakkaan palatessa autoliikkeen pihaan.

Välillä kuitenkin automyyjän vierailu autossa saattaa näkyä myös muualta, kuin vain siirtyneestä ajoneuvosta. Valitettavasti joskus autoliikkeen asiakasta kohtaa poistumisen yhteydessä oma auto, jossa on vähän kaikenlaista vinksallaan.

Joskus myyjä on ehtinyt lyhyen koeajon aikana säätämään niin penkkiä, taustapeiliä kuin muita hallintalaitteita omalle ajolleen sopivaksi. Sinänsä ihan ymmärrettävää, että myyjä asettuu mukavasti auton rattiin, jotta koeajo voidaan suorittaa turvallisesti.

Sen sijaan joskus taas säädöt eivät ole jääneet pelkkään istuimeen tai hallintalaitteisiin, vaan ilmastointilaitteeseen on syötetty varsin erikoiset säädöt. Automaatti-ilmastointi on jäänyt low-asennolle puhaltamaan kylmintä ilmaa ja puhaltimen moottori on asetettu täydelle teholle.

Sinänsä ymmärrettävää tämäkin, että tällä on pyritty demoamaan ilmastoinnin toimivuus nopeasti, mutta toisaalta ei olisi iso rasti kääntää ilmastointi takaisin normaaliin, kun testi on suoritettu.

Myös auton hanskalokero saatetaan pahimmillaan myllätä kokonaan uuteen uskoon, kun automyyjä etsii sieltä auton erilaisia dokumentteja. Pahimmillaan kaikkia hanskalokerosta löytyviä kuitteja ei jakseta tai muisteta laittaa takaisin hanskalokeroon, vaan ne jäävät lojumaan esimerkiksi apukuljettajan penkille.

Tulipahan taannoin myös nähtyä tilanne, jossa automyyjä oli syystä tai toisesta napannut kaikki auton paperit mukaansa työpisteelleen ja levitellyt niitä auton ulkopuolelle. Näin auton omistajana tuo tilanne ei tuntunut kovin mukavalta, sillä kun paperinippua lähdetään viemään autosta ulos, riski kuittien katoamiselle kasvaa.

Tästä kerrasta oppineena siirsinkin kaikki auton kuitit ja dokumentit pois hanskalokerosta, etteivät ne katoa sieltä yli-innokkaan myyjän vuoksi.

Kieltämättä näin asiakkaana toivoisi myyjän kunnioittavan myös asiakkaan ajoneuvoa. Auto tulisi palauttaa koeajon jälkeen mahdollisimman hyvässä kunnossa.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat