Autokauppa internet spontaani

Kommentti: Pilasiko internet spontaanin autokaupan?

Outo ilmiö autokaupasta: jos et ole tutustunut liikkeen valikoimaan internetissä ennen liikkeessä asioimista, saat nykyään harvemmin palvelua autokaupassa.

Autokauppa internet spontaani

Allekirjoittanut myöntää pistäytyvänsä joskus autokaupassa ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia tai etukäteen tehtyjä kotitehtäviä. Tarkoitan tällä sitä, että saatan joskus pistäytyä esimeriksi ajan tappamisen vuoksi läheisessä autoliikkeessä katsomassa sen tarjontaa.

Moinen tapa oli vielä parikymmentä vuotta sitten aivan arkipäivää, kun autoliikkeet eivät ylläpitäneet reaaliaikaista ajoneuvovalikoimaansa netissä. Silloin pistäydyttiin autoliikkeessä sillä ajatuksella, että löytyyköhän täältä mitään minulle sopivaa vaihdokkia.

Tuo ajattelutapa tuntuu nykyään olevan hyvinkin vanhentunutta, sillä moni meistä katsoo ensiksi autoliikkeen valikoiman netistä, ja tämän jälkeen astelemme liikkeeseen katsomaan jotain tiettyä tai joitain tiettyjä kohteita. Harvempi meistä tuntuu enää kävelevän autoliikkeeseen sillä ajatuksella, että katsotaanpa vaihtoautorivin tarjonta läpi.

Olen huomannut omilla ajantapporeissuillani myös sen, miten vähän myyjiä kiinnostaa palvella spontaanisti autoliikkeeseen eksynyttä asiakasta. Yleensä jos olen liikkeellä autoliikkeessä vailla ennakko-odotuksia, kerron siitä myös myyjälle, etten ole ehtinyt tutustua valikoimaanne netissä, mutta käyn tarjonnan läpi etsien omiin kriteereihini sopivia autoja.

Erityisesti minulle jäi mieleen eräs keskisuomalainen merkkiliike, jossa kerroin minua lähestyneelle myyjälle lähteneeni autokaupoille “takki auki”. Kun annoin myyjälle muutamat speksit minua kiinnostavista vaihtoautoista, myyjä keskeytti minut ja käski minun tutustua rauhassa omatoimisesti heidän valikoimaansa.

Tuu sitten repimään hihasta, jos löydät jotain mielenkiintoista.

Myyjällä oli erikoinen asenne, jossa palveluhenkisyys oli pyöreä nolla. Jätetään kiinnostunut, mutta epävarma asiakas jatkamaan yksin liikkeen valikoiman läpikäyntiä, kun vaihtoehtona olisi etsiä asiakkaan kanssa rivistä hänelle sopiva auto ja pistää myyntiputki käyntiin.

Vähän hassu oli myös automyyjän jos-kommentti. Myyjälle kertomani speksit eivät olleet kovin spesifit, joten autoliikkeen tontilta löytyi varmaan pari kourallista niihin uppoavia autoja. Siitä huolimatta myyjä vähätteli oman työnantajansa valikoimaa puhumalla siitä “jos meiltä sattuisi löytymään sulle sopiva yksilö“.

Ehkä joskus palaamme vielä ajassa taaksepäin ja autoliikkeeseen voi marssia ilman Nettiauton kautta kulkemista, mutta saada tästä huolimatta myös täyttä palvelua automyyjältä.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat