Vinkkejä road trip

Vinkkejä road tripille – automatka on paras tapa matkustaa

Kaupallinen yhteistyö

Automatka, eli road trip on ehdottomasti yksi parhaista tavoista matkustaa, sillä se tuo omanlaista joustavuutta ja vapautta reissaamiseen.

Matka on helppo rakentaa omien toiveiden mukaan, oli kyseessä sitten road trip Suomessa tai ulkomailla. Mikäli matkalle sattuu joku mielenkiintoinen kyltti, suunnitelmia voi muuttaa lennosta.

Aivan kuten minkä tahansa muunkin matkan kanssa, myös autolomalle on hyvä tehdä silti jonkinlainen suunnitelma. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon jo ennen reissuun lähtöä.

Vinkkejä road trip

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Reitin suunnittelu ja aikataulu

Toiset tekevät tosi tarkkoja suunnitelmia, toiset taas haluavat reissata spontaanimmin. Kummassakaan vaihtoehdossa ei ole mitään vikaa. Automatkaa on kuitenkin hyvä suunnitella jonkin verran. Etenkin, jos etsii erikoisempia kohteita, on hyvä tehdä etukäteistyötä. Kesäaikaan reissaajia on paljon, joten majoituspaikkoja voi kannattaa varata etukäteen. Erilaiset matkakohteet saattavat olla myös auki eri aikoina, tai jokin paikka tilapäisesti suljettu, joten paikkoihin on hyvä tutustua ennen reissua.

Nykyisin on merkitystä myös sillä, millaisella autolla lähtee ajamaan. Polttomoottorilla toimiva auto on melko helppo tankata missä päin tahansa, sillä huoltoasemia löytyy aina. Sähköautolla reissatessa tilanne kuitenkin voi olla toinen. Sähköautot ovat yleistyneet huomattavasti, mutta latauspisteitä ei välttämättä aina ole joka paikassa, vaikka niiden verkko alkaakin jo olemaan kattava.

Sähkön hinnoissa on totuttu näkemään jo kotitalouksien osalta eroja, ja esimerkiksi virrankuluttaja.fi -sivusto kertoo kattavasti millä tavoin sähkön kulutuksessa voi säästää. Sama pätee kuitenkin myös sähköautojen lataushintoihin, ne vaihtelevat sen mukaan missä latauspiste sijaitsee ja mitä sovellusta latauksessa käytetään. On hyvä huomioida, että vaikka sovelluksia voikin käyttää ristiin latauspisteiden kanssa, hinta voi olla normaalia korkeampi.

Reittiä suunnitellessa on myös syytä miettiä aikataulua. Sitä ei kannata tehdä liian tiukaksi, sillä matkalla kannattaa pitää taukoja ajamisesta. Auton lisäksi on hyvä välillä tankata myös matkailijat hyvällä ruoalla ja juomalla. Lisäksi spontaaneja kohteita voi löytyä matkalta, joiden tutkimiseen tarvitaan aikaa. Yhdelle päivälle ei kannata varata liikaa ohjelmaa ei ole rentouttavaa ajaa tukka putkella paikasta toiseen.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Liian paljon tavaraa mukana

Kuten monilla on tapana, tulee reissua varten pakattua toisinaan liikaa tavaraa. Road tripille kannattaa kuitenkin pakata vain tarpeellinen. Pois jätettyjä tavaroita voi ostaa matkan varrelta, jos niitä oikeasti tarvitsee. Matkustajille saattaa olla epämukavaa, jos auto on pakattu liian täyteen.

Pakatessa kannattaa pitää reissusuunnitelma mielessä. Jos tarkoituksena on yöpyä hotelleissa tai muissa majapaikoissa, joissa on huone tarjolla, auton takakonttiin tuskin tarvitsee ottaa telttaa mukaan. Jos tarkoituksena on yöpyä teltassa, niin silloin mukaan kannattaa ottaa sen mukaiset varustukset.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Hyvä mieli ja suunnitelma tekee autolomasta helpomman

Vaikka haluaisi reissata spontaanisti, autolomalle kannattaa tehdä ainakin perusasioiden kannalta suunnitelma. Se toimii loistavana pohjana koko reissulle ja tekee siitä myös stressittömämpää ja tuo kaikille paremman mielen. Kun aikataulua ei tee liian tiukaksi, jää aikaa myös spontaaniin reissaamiseen.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat