Auton ohjelmointi lastutus polttoaineen säästäminen

Auton ohjelmoinnilla säästät helposti yli 500 euroa vuodessa polttoainekuluissa!

Auton ohjelmoinnilla voidaan vähentää auton polttoaineen kulutusta, mikä näkyy myöhemmin pienentyneenä polttoainekustannuksena.

Auton ohjelmoinnilla voit säästää polttoainekuluissa huomattavia summia sekä saada samalla autoon lisää potkua. Ohjelmointi on yksi parhaista tavoista vähentää auton kulutusta. Säästät ohjelmoinnin hinnan takaisin parhaimmillaan alle vuodessa. Ohjelmoinnista käytetään Suomessa myös perinteisimpiä termejä kuten lastutus ja optimointi.

Auton ohjelmointi lastutus polttoaineen säästäminen

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mitä auton ohjelmointi on?

Autoihin voidaan lisätä tehoa sekä vähentää niiden kulutusta ohjelmoinnin avulla. Ohjelmoinnilla muokataan auton moottorin- sekä vaihteiston ohjausyksikön toimintaa. Yleensä niitä säädetään toimimaan tehokkaammin sekä taloudellisemmin. Tämä tehdään muokkaamalla ohjausyksiköiden arvoja.

Kun autot tulevat tehtaalta, on niissä hyvin usein aliviritetty kone. Tähän on useita syitä, tärkeimmät kuitenkin taitavat olla luotettavuuden lisääminen sekä kustannusten laskeminen. Moottoreiden kehittäminen on todella kallista. Tämän vuoksi lähes kaikki autovalmistajat kehittävät vain muutaman eri moottorin ja tekevät niistä alivirittämällä usean eri tehokkuuden omaavan version. Totta kai moottorin ja varsinkin sen ulkopuolella olevissa muissa osissa on pieniä eroja, mutta näin homma toimii yksinkertaistetusti.

Autonvalmistajat haluavat myös olla täysin varmoja siitä, että jokainen tehtaalta tuleva yksilö toimii aina yhtä varmasti. Jokaista autoa ei ole järkeä tutkia perinpohjaisesti. Edullisin ja tehokkain tapa on moottoreiden alivirittäminen. Autoista tehdään tarkoituksella tehottomampia kuin mitä niiden osat oikeasti kestäisivät luotettavasti. Tämän vuoksi moottorin alivirittämistä harrastavat kaikki autovalmistajat.

Auton ohjelmointi, lastutus, optimointi – tai millä nimellä kukin sitä haluaa kutsua – onkin hyvin yleinen tapa parantaa auton suorituskykyä ja vähentää kulutusta. Tästä aiemmin vain autoharrastajien tekemästä “tuunauksesta” onkin tullut vuosien saatossa ihan jokaiselle sopiva ja yllättävänkin yleinen toimenpide. Suurin osa alalla tehdyistä ohjelmoinneista on tehon lisäämiseen keskittyviä. Kuitenkin tähän maailmanaikaan ihmisiä on alkanut kiinnostamaan polttoaineen kulutuksen laskeminen huomattavasti aikaisempaa enemmän.

Auton ohjelmointi lastutus polttoaineen säästäminen

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Miten tehdään kulutusta vähentävä auton ohjelmointi?

Varsinkin turboahdettujen dieselautojen polttoaineen kulutusta voidaan laskea ohjelmoinnilla. Auton ohjelmoinnilla voidaan vaikuttaakin tehon lisäämisen lisäksi polttoaineen kulutukseen. Ohjelman tekijöitä voi pyytää lähes aina polttoaineen kulutukseen optimoidun ohjelman. Kaikki kustomoituja ohjelmointeja tarjoavat yritykset tekevät ohjelmat aina asiakkaan toiveita kuunnellen. Näin ollen saat autoosi lisää tehoa kiihdytys tilanteisiin sekä matka-ajossa säästöä polttoainekuluissa.

Auton ohjelmointi tapahtuu lähes poikkeuksetta seuraavasti. Se aloitetaan lukemalla auton vakio-ohjelma. Tämän jälkeen lähetään koeajolle, jossa tehdään muutama kiihdytys. Niiden aikana luetaan auton antamaa dataa, tätä kutsutaan logien ottamiseksi. Logien avulla määritellään auton eri osien kunto ja kuinka paljon tehoa on turvallista ottaa irti. Koeajon jälkeen logit ja auton vakio-ohjelma annetaan koodarille, joka tekee autoon ohjelman kustomoidun ohjelman logien perusteella. 

Autokohtaisesti rakennettuun ohjelman voi helposti säätää hieman tehokkaammaksi tai taloudellisemmaksi asiakkaan toiveiden mukaan. Kun tehdään kulutusta vähentävä ohjelmointi, siinä keskitytään lisäämään vääntöä alapään kierroksille, jolloin auto kiihtyy kevyemmin ja tarvitsee näin vähemmän polttoainetta. Eron alkuperäiseen huomaa varsinkin matka-ajossa.

Polttoaineen kulutusta voidaan laskea parhaiten hieman enemmän kuluttavissa dieselautoissa, jotka ovat turboahdettuja. Käy katsomassa mitä sinun autollesi voisi tehdä esimerkiksi autonohjelmointi.fi.

Auton ohjelmointi lastutus polttoaineen säästäminen

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Onko auton ohjelmoinnissa haittoja?

Kuten jokaisessa palvelussa, niin tässäkin löytyy muutama. Merkityksellisimpiä ovat auton tehdastakuun raukeaminen, luotettavan tekijän löytäminen sekä kuljettajan raskas kaasujalka.

Vaikka auton ohjelmointi ei vaikuta auton kestävyyteen raukaisee se silti auton tehdastakuun. Meille tulee kuitenkin kuukausittain useita uusia autoja ohjelmoitavaksi. Tämä kertoo siitä, että ihmiset luottavat autojen ohjelmointiin. Teemme satoja ohjelmointeja vuodessa ja niistä vain muutama haluaa rahansa takaisin. Yksikään auto ei ole vielä hajonnut ohjelmoinnin vuoksi.

Nykyään lähes kaikki ohjelman tekijät osaavat tehdä luotettavia tuunauksia autoon. Silti sinun ei kannata kuitenkaan valita kaikista edullisempia toimijoita. He asentavat yleensä aina valmisohjelmia. Ne eivät ota huomioon auton kuntoa ja niiden avulla voidaan tehdä helposti autoon tuhoa. Varmista siis, että ohjelman tekijä tekee ohjelmat auton omien arvojen mukaan, niin ongelmia ei pitäisi tulla.

Mikäli polttoaineen kulutus ei pienene ohjelmoinnin jälkeen lainkaan. On siinä vaiheessa syytä tutkia omaa ajotapaa. Ajatko ennakoivasti ja joustavasti, käytätkö mahdollisimman suurta vaihdetta tai kiihdytteletkö turhaan? Minkä tahansa auton saa kuluttamaan todella paljon väärällä ajotavalla.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat