Mercedes-Benz 500 SEL W126 esillä Klubin kesäpäivillä Himoksella

Viimeinkin Armaksen kanssa esille – Mercedes-Benz Klubin kesäpäivät

Kolme vuotta se otti, mutta viimeinkin Mercedes-Benz 500 SEL pääsi osallistumaan jonkin sortin autotapahtumaan.

Joskus asioiden tapahtumisen tielle tulee yllättäviä ja ylitsepääsemättömiä ongelmia kerta toisensa jälkeen. Näin kävi myös Käyttökokemuksia-juttusarjasta tutulle Mercedes-Benz 500 SEL:lle, joka myös lempinimellä Armas tunnetaan.

Otetaan nopeasti lyhyt kertaus. Armas tuli taloon pääsiäisenä 2021. Tämä oli sille siis peräti neljäs alkava kesä, ennen kuin auto saatiin edes jonkinlaiseen autoilutapahtumaan. Onhan ohjelmiin toki mahtunut erilaisia “epävirallisia tapahtumia”, kuten organisoimattomia vappu- ja kesäcruisailuja sekä yhdet häät, mutta varsinainen autotapahtuma sai kypsytellä tapahtumaansa turhan pitkään.

Yritystä osallistumisille on ollut, sitä ei voi kiistää. Yhden kevään virallinen osallistuminen vappucruisingiin jäi kuljettajan omien yllätyspolttareiden jalkoihin. Yksi tapahtuma jäi välistä siitä syystä, että autolle jo varattu maalipinnan käsittely peruuntui autofiksaajan koronatartunnan vuoksi. Lisäksi erilaiset miitit ovat osuneet niin häiden, hautajaisten kuin muuttojen kanssa samalle ajankohdalle, jolloin ne ovat jääneet kakkoseksi.

Mercedes-Benz 500 SEL W126 esillä Klubin kesäpäivillä Himoksella

Huomatkaa numerolappu tuulilasin yläreunassa. Kuin varkain Armas päätyi mukaan yleisöäänestykseen.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mercedes-Benz Klubin kesäpäivät Jämsän Himoksella

Lopulta Jämsän Himoksella järjestettyjen Mercedes-Benz Klubin kesäpäivien aikaan tähdet olivat suotuisat – ainakin joten kuten. Vielä tätäkin reissua koeteltiin parin eri tavoin ennen kuin Ässä-Mersu oli saatu parkkiin Himosvuoren juurelle.

Ensinnäkin tieto lähellä järjestetystä tapahtumasta pölähti kasvoille täysin vahingossa. Siitä saamme kiittää tällä kertaa Vehon tiedotteita, jonka kesätiedotteen lopussa oli lyhyt maininta osallistumisesta Mercedes-Benz Klubin kesäpäiville, johon oli vapaa pääsy. Tätä tapahtumaa oli tarkoitus lähteä katsomaan, ja mikäpä on sen parempi tapa matkata Mersu-tapahtumaan kuin ajaa sinne Mersulla.

Vaan viimeinen töyssy reitille saatiin vielä matkan alkuvaiheessa, kun Käyttökokemuksia-Mersumme sammui risteykseen täysin yllättäen. Ensisäikähdyksen aikana luulimme auton hajonneen, mutta lopulta se käynnistyi nätisti uudelleen ensiyrittämällä. Pienen tuumailun jälkeen matkaa päätettiin jatkaa – ja päätös kannatti. Todennäköisesti risteykseen tultaessa tapahtuneessa moottorijarrutuksessa kierrokset laskivat niin alas, että kylmä moottori sammahti odottamatta.

Lue myös: Projekti etenee: Mercedes-Benz 500 SEL sai telaketju-Beckerin

Mercedes-Benz 500 SEL W126 esillä Klubin kesäpäivillä Himoksella

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Vahingossa tapahtuman keskipisteeksi

Noin 50 kilometrin matka Himokselle sujui ketterästi ilman ongelmia. Kelikin oli suotuisa, sillä ilmastoimattomassa (tarkemmin sanottuna, vanhan kylmäaineen puutteen vuoksi toimimattomassa ilmastointilaitteessa) autossa lämpötilat nousevat äkkiä hikiseksi, mutta nyt matka sujui kauniissa ja sopivan lämpöisessä kesäsäässä.

Himokselle tultaessa alkoikin tapahtua. Ajaessamme hiljaista tietä kohti tapahtumapaikkaa, järjestysmies viittasi automme sivutielle, jota tietenkin virkamiehille uskollisina tottelimme. Rankka nousu tapahtumapaikalle vei meidät sattumalta hyvin näyttävälle, vain Mercedes-Benzeille varatulle parkkipaikalle.

Luonnollisesti ensimmäinen reaktio tapahtuneeseen oli pieni säikähtäminen. Mehän olimme vain katsojina vierailulla tapahtumassa, emmekä esimerkiksi kuuluneet Mercedes-Benz Klubiin. Emme olleet myöskään ilmoittautuneet mihinkään auton esittäytymiseen, mutta nämä pelot olivat loppujen lopuksi täysin turhia – parkkipaikalle kokoontui eri ikäisiä ja eri kuntoisia Mersuja, joissa automme kesti hyvin yleisön katseita.

Lopulta Armaksen tuulilasiin ilmaantui vielä lappu numerolla 130, joten sitä olisi voinut äänestää vaikkapa yleisön suosikiksi. Tässä kohti alkoi vähän harmittaa se, että auton perustietoja ja lyhyttä tiivistelmää sen historiasta ei ole tullut kirjoitettua A4-paperille auton hanskalokeroon. Jotkut valveutuneet harrastelijat nimittäin laittoivat tällaisia lappuja omiin autoihinsa esille.

Mercedes-Benz 500 SEL W126 esillä Klubin kesäpäivillä Himoksella

Tällainen yhteenvetolappu täytyy suunnitella jatkoa ajatellen myös Käyttökokemuksia-Mersustamme – autoon kun liittyy erilaista tarinaa.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Hieno tapahtuma

Kuten jo todettua, me emme olleet Mercedes-Benz Klubin jäseniä. Klubi oli totta kai suunnilleen tuttu, onhan Mersuforum tuttu paikka niin perinteisenä nettifoorumina kuin myös Facebook-yhteisönä, ja niin ikään joskus on tullut luettua Mercedes-Benz Suomen teillä 1900-2019 -kirja, jossa meidän Armaskin muuten mainitaan yhden stoorin sivulauseessa.

Vierailu tapahtumassa oli myös ensimmäinen ja kierrettävää riitti ihan mukavasti. Alueelta löytyi telttahalli, johon oli ajettu vähän näyttävämmät ajoneuvot. Telttaan oli jätetty myös vähän tilaa, jolloin muutama auto parkkipaikalta nostettiin viime hetkillä telttaan esille. Autojen ohella teltassa oli esillä Klubin toimintaa ja myytiin esitteitä sekä pienoismalleja.

Pihalla oli esillä Mercedes-Benzin raskasta kalustoa parin yrittäjän toimesta, sekä Käyttöauton paikalle toimittamia uusia johtotähden logolla varustettuja esittelyautoja. Oli myös pesupaikkaa ja pientä lommonoikaisunäytöstä, joten tutustuttavaa riitti. Lisäksi Himos on laaja paikka kaikkine ravintola- ja muine palveluineen, joten alueella pystyi viettämään tarvittaessa vaikka koko päivän.

Mercedes-Benz 500 SEL W126 esillä Klubin kesäpäivillä Himoksella
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat