Mercedes-benz 500 SEL W126 koeajo

Armas-Mersu muistuttaa minua siitä, miten pitkä odottavan aika on

Vaikka off-season on ylittänyt jo puolivälinsä, Mersun avaimet polttelevat taskussa ja ajokauden alkamista odottaa kuumeisesti.

Lokakuun alussa harrasteauton virkaa suorittava ajoneuvoni Mercedes Benz 500 SEL vietiin talvisäilytykseen, jossa se lepää yhä. Vaikka lähtökohta auton talviteloille saattamisessa on hitusen jopa surulliset, tuo lokakuun ensimmäinen viikonloppu jäi mieleeni varsin hienona kokemuksena.

Viikonlopun ohjelmaan kuului auton huolellinen pesu sekä erilaiset talviteloille valistelut, kuten varastopaikan siivoaminen. Aika kului rattoisasti Ralliradiota kuunnellessa, osuihan Rally Finland 2021 sattumalta samalle viikonlopulle. Koska Armas elelee Keski-Suomessa, rallit pystyi aistimaan myös muualtakin kuin radiosta. Muutama rallihelikopteri kävi satunnaisesti katsomassa taivaalta käsin Mersun talviunille valmistautumista.

Nyt elämme jo tammikuun viimeisiä päiviä, eli helmikuu siintää ihan jo parin päivän päässä. Helmikuun alku on siinä mielessä hauska juttu, että voin jo ensi viikolla todeta ääneeni avaavani kesäautoilukauden ensi kuussa. Optimistinen tavoitteeni olisi käydä ottamassa Mersusta kesän ensimmäiset savut ulos 28.3., jolloin vietetään Armaksen nimipäivää.

Mercedes-benz 500 SEL W126 koeajo

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Onko projekti edistynyt talven aikana?

Mersu-projektini ei ole talven aikana edistynyt oikeastaan yhtään. Vaikka selailenkin jatkuvasti Torin, Nettivaraosan ja Ebayn varaosatarjontaa, mitään ostamisen arvoista ei ole sattunut vielä esiin. Muutamia yksityisviestejä olen toki lähetellyt myyjille, mutta kauppoihin asti emme ole vielä päässeet erinäisistä syistä.

Mitä osia sitten etsin tällä hetkellä Mersuun? Tarkoituksena olisi haeskella (about tässä järjestyksessä):

 • Alkuperäistä mukaileva soitin nykyisen tilalle, eli joku Becker 1980-luvun puolivälistä
 • Mobira Talkman -autopuhelin
 • Alkuperäinen tunkki
 • Auton työkalusarja

Tuossa kriittisimmät. Näiden lisäksi etsiskelen säännöllisesti autoon soveltuvaa jalopuulistasarjaa, mutta näiden löytäminen on äärimmäisen tiukassa. Lähes jokaisessa Mersussa on hieman erilaiset paneelit mm. eroavien kytkimien vuoksi, joten oikean sarjan löytäminen on haastavaa. Koska jalopuulistan olisi hyvä olla sarja, ei yksittäisten listojen vaihtaminen tai hankkiminen ole kannattavaa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Mitä tapahtuu kaudella 2022?

Jos lähdetään jo nyt ennakoimaan harrastusautoilukautta 2022, niin tänä vuonna kuvioihin astuu enemmän auton tekniset huoltotoimenpiteet, jotka jäivät oikeastaan kokonaan paitsioon viime kesänä, jos isohkoja peltitöitä ei lasketa. Autoon täytyisi vaihdattaa öljyjä ja suodattimia, koska niiden iästä minulla ei ole täyttä varmuutta.

Tarkoituksena autolle olisi tehdä myös jonkinasteinen maalipinnan käsittely. Tätä selvittelin jo viime kesänä ja sainkin puhuttua itselleni käytännössä valmiin diilin – joka jäi silloin käyttämäti. Auton peltitöissä meni viime syksyllä odotettua pidempään, jonka myötä auto käytännössä valmistui suoraan talvisäilytykseen ja sitä myötä maalipinnan läpikäynti jäi keväälle.

Rehellisesti sanottuna, kyllähän tässä kädet jo syyhyää kevättä ajatellen. Noin kahdeksan viikkoa kun jaksaisi odotella, niin palkinto odottaisi noutajaansa. Näinhän se tuppaa aina menemään, että odottajan aika on pitkä.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat