Millä tavalla rahoittaa kulkuvälineen osto?

Kulkuvälineen hankinta, olipa kyseessä sitten auto, moottoripyörä tai jokin muu liikenneväline, on usein merkittävä taloudellinen satsaus. Useimmat meistä eivät maksa koko summaa heti kättelyssä, vaan tarvitsemme jonkinlaisen rahoitusratkaisun.

Rahoitusvaihtoehtoja on monia, ja jokaisella on omat etunsa ja haittansa. On tärkeää tietää eri vaihtoehtojen yksityiskohdat ja harkita huolellisesti, mikä sopii parhaiten itselle. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia rahoitusmuotoja ja pohdimme, miten eri asiat vaikuttavat rahoituspäätökseen.

Autoliikkeistä haettava autorahoitus

Autoliikkeiden tarjoama rahoitus on suosittu tapa rahoittaa uuden tai käytetyn auton hankinta. Kun asiakas valitsee autoliikkeen rahoituksen, hän tekee samanaikaisesti sekä kauppa- että rahoitussopimuksen. Tämä mahdollistaa auton saamisen välittömään käyttöön ja sen hinnan maksamisen osissa, tyypillisesti kuukausittain. Kuukausierän suuruus, korkoprosentti ja maksuaika määräytyvät solmitun rahoitussopimuksen perusteella.

Autoliikkeiden rahoituksen suurimpia etuja ovat sen helppous ja nopeus. Asiakas saa usein rahoituspäätöksen suoraan paikan päällä ilman erillistä lainahakemusta tai pankkikäyntiä. Monet autoliikkeet tarjoavat myös houkuttelevia korkokampanjoita, ja rahoitusehdot voivat olla joustavia, mikä voi helpottaa erityisesti suurten hankintojen tekemistä.

Toisaalta autoliikkeen rahoituksessa voi olla tiettyjä rajoituksia. Esimerkiksi auton ikä tai ajokilometrit voivat vaikuttaa rahoituksen saatavuuteen. Lisäksi vaikka alhainen korko voi kuulostaa houkuttelevalta, on tärkeää tarkastella rahoituksen kokonaiskustannuksia, kuten mahdollisia järjestelymaksuja tai muita kuluja. Rahoitus lisäksi vaatii yleensä täyskaskon, joka voi tuoda odottamattomia lisäkuluja. Pidä myös mielessä, että auto voi olla rahoitusyhtiön oma, kunnes rahoitus on kuitattu kokonaan.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Osamaksu, jossa auto toimii vakuutena

Osamaksulla tarkoitetaan isoista pankeista haettavaa maksujärjestelyä, jossa kulkuvälineen hankintahinta jaetaan useisiin pienempiin maksueriin, jotka maksetaan sovittujen ehtojen mukaisesti. Erityisenä piirteenä tässä rahoitusmuodossa on, että ostettava auto toimii lainan vakuutena. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos lainanottaja ei pysty suoriutumaan osamaksueristään, lainanantajalla on oikeus ottaa auto haltuunsa ja myydä se kattamaan jäljellä olevat velat.

Tällainen järjestely antaa lainanantajalle turvaa, minkä vuoksi osamaksusopimuksissa korot voivat olla kilpailukykyisiä. Toisaalta se myös sitoo lainanottajaa, sillä auton myyminen tai vaihtaminen ennen kuin osamaksusopimus on kokonaan maksettu, voi vaatia erityisiä järjestelyjä tai tuoda lisäkuluja.

Osamaksu on suosittu rahoitusmuoto, koska se mahdollistaa kalliimman auton hankinnan pienemmillä kuukausittaisilla maksuilla. Samalla kuitenkin on tärkeää ymmärtää osamaksun ehdot ja erityisesti se, että auto on lainan vakuutena. Tämän vuoksi maksusuunnitelmaan on suhtauduttava vastuullisesti ja varmistettava, että kuukausittaiset erät voidaan hoitaa sovitusti. Tämä rahoitusmuoto on erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat selkeän ja yksinkertaisen maksusuunnitelman sekä kilpailukykyisen koron.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Netistä haettava vakuudeton kulutusluotto

Vakuudeton kulutusluotto (eli tavallinen autolaina) on monille tuttu rahoitusmuoto, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan erityisesti netissä tarjottavien lainapalveluiden ansiosta. Toisin kuin perinteiset pankkilainat tai osamaksusopimukset, vakuudettomaan kulutusluottoon ei vaadita erityisiä vakuuksia, kuten ostettavaa autoa. Tämä tekee siitä joustavan rahoitusvaihtoehdon monenlaisiin hankintoihin.

Kun haetaan kulutusluottoa netistä, prosessi on usein nopea ja yksinkertainen. Monet palveluntarjoajat mahdollistavat reaaliaikaisen lainapäätöksen ja rahat voivat olla tilillä jopa saman päivän aikana. Tämä tekee netistä haettavasta kulutusluotosta houkuttelevan vaihtoehdon, kun tarvitaan nopeaa rahoitusta.

Kuitenkin, kuten kaikissa lainoissa, on tärkeää huomioida kulutusluoton ehdot ja kustannukset. Koska kyseessä on vakuudeton laina, korot voivat olla korkeammat kuin muissa lainamuodoissa. Lisäksi erilaiset palvelumaksut ja muut kulut voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia.

Ennen kulutusluoton hakemista onkin suositeltavaa vertailla eri palveluntarjoajien tarjouksia ja lukea ehdot huolellisesti läpi. Vakuudettomuuden tuoma joustavuus ja netin nopea hakuprosessi tekevät kulutusluotosta kuitenkin monille sopivan rahoitusvaihtoehdon, kunhan lainan takaisinmaksu on suunniteltu realistisesti ja vastuullisesti.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Säästä ja osta halvempi menopeli

Rahoitusvaihtoehtojen ja lainojen maailmassa on helppo unohtaa yksi perinteisimmistä ja riskittömimmistä tavoista hankkia kulkuväline: säästäminen ja kerralla maksaminen. Vaikka se saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, monille se on edelleen järkevin ja taloudellisin tapa hankkia auto, moottoripyörä tai muu kulkuneuvo.

Säästämisen suurin etu on, että se eliminoi korkokustannukset ja muut lainaan liittyvät kulut. Kun kerrytät säästöjä vähitellen, voit välttyä velkaantumiselta ja mahdollisilta taloudellisilta yllätyksiltä. Lisäksi, kun ostat kulkuvälineen säästöilläsi, se on heti alusta alkaen omistuksessasi ilman velkasitoumuksia.

Toisaalta, säästäminen vaatii kurinalaisuutta ja pitkäjänteisyyttä. Sen sijaan, että ottaisit auton tai moottoripyörän käyttöösi heti rahoituksen avulla, sinun täytyy odottaa, kunnes olet kerryttänyt tarvittavan summan. Tämä voi tarkoittaa kompromisseja muissa menoissa ja elämäntyylin valinnoissa.

Käytettyjen kulkuneuvojen markkinat voivat myös olla hyvä paikka etsiä edullisia ja luotettavia vaihtoehtoja, kun olet säästöbudjetilla. Usein käytetty auto tai moottoripyörä voi tarjota erinomaista vastinetta rahoille, ja kun yhdistät sen säästämisen etuihin, saatat huomata, että odottaminen ja säästäminen ovat kannattaneet.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Eroaako auton osto esimerkiksi moottoripyörästä?

Auton ja moottoripyörän ostossa on monia samankaltaisuuksia, mutta myös merkittäviä eroja, jotka voivat vaikuttaa sekä hankintaprosessiin että rahoitusvaihtoehtoihin.

Hinta: Yleisesti ottaen moottoripyörät ovat edullisempia kuin autot. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka paljon rahoitusta moottoripyörään tarvitaan, sekä siihen, millaisia lainaehtoja on saatavilla. Pienemmän hintalapun vuoksi moottoripyörän hankintaan saatetaan valita vakuudeton laina tai jopa ostaa pyörä suoraan säästöillä.

Vakuutuskustannukset: Moottoripyörän vakuutukset saattavat olla toisinaan kalliimpia suhteessa arvoonsa kuin auton, erityisesti tietyissä maissa tai alueilla. Tämä johtuu suuremmasta onnettomuusriskistä moottoripyörillä.

Käyttötarkoitus ja ajokausi: Monissa maissa moottoripyörä ei välttämättä ole ympärivuotinen kulkuneuvo sään vuoksi. Tämä voi vaikuttaa siihen, kuinka usein ja mihin tarkoitukseen moottoripyörää käytetään, ja näin ollen myös sen hankintapäätökseen ja rahoitustarpeisiin.

Kaupan ehdot: Joissakin maissa tai alueilla autoliikkeet saattavat tarjota erilaisia rahoitusehtoja moottoripyörille kuin autoille. Esimerkiksi alennukset, kampanjat tai erityiset rahoitustarjoukset voivat olla yleisempiä toisenlaiselle kulkuneuvolle.

Jälleenmyyntiarvo: Moottoripyörän arvon aleneminen voi olla erilainen kuin auton, mikä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka pitkäksi aikaa rahoitusta halutaan ottaa tai milloin kulkuneuvoa aikoo vaihtaa.

Auton että moottoripyörän hankintaan liittyy monia yksilöllisiä tekijöitä, kuten budjetti, käyttötarve ja mieltymykset. Vaikka molemmat ovat kulkuneuvoja, ne palvelevat usein eri tarkoituksia ja tuovat mukanaan erilaisia taloudellisia ja käytännöllisiä näkökohtia. Ennen kumpaakaan hankintaa on hyvä perehtyä huolellisesti sekä tuotteeseen että rahoitusvaihtoehtoihin.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Yhteenveto

Kulkuvälineen hankinta, olipa kyseessä sitten auto tai moottoripyörä, on merkittävä taloudellinen päätös. On monia tapoja lähestyä rahoitusta, mukaan lukien autoliikkeistä haettava rahoitus, osamaksusopimukset, netistä haettavat kulutusluotot tai perinteinen säästäminen. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja haittansa, ja oikea ratkaisu riippuu monesta seikasta.

Kun otetaan huomioon eroavaisuudet auton ja moottoripyörän välillä, kuten hinta, käyttötarkoitus ja jälleenmyyntiarvo, on tärkeää perehtyä huolellisesti eri rahoitusvaihtoehtoihin ja fiksu päätös.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat