Rengasturva vakuutus kokemuksia

Rengasturva – suuri apu yllättäen iskevään rengasrikkoon

Autosi vakuutuksiin saattaa kuulua rengasturva, joka on kullanarvoinen palvelu silloin, jos autostasi hajoaa yllättäen rengas.

Autoillessa renkaat ovat yksi tärkeimmistä osista, jotka varmistavat turvallisen matkanteon. Valitettavasti renkaat voivat vaurioitua tai jopa puhjeta odottamattomissa tilanteissa, mikä voi aiheuttaa äkillisiä ja nykypäivänä myös yllättävän suuria autoilun lisäkustannuksia.

Tässä artikkelissa esittelemme teille rengasturvan, joka on vakuutusyhtiö POP Vakuutuksen tarjoama palvelu. Rengasturva on suunniteltu suojaamaan sinua näiltä odottamattomilta kuluilta ja antamaan mielenrauhaa tiellä ollessasi.

Rengasturva vakuutus kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mikä on rengasturva?

Koeajolle.comin sponsorina toimivan POP Vakuutuksen kohdalla rengasturva kuuluu automaattisesti kaikista laajimpaan XL-kaskovakuutukseen. Rengasturvan idea on melko simppeli. Sen tarkoitus on korvata autoon yllättäen ja äkillisesti tapahtunut renkaan hajoaminen tien päällä.

Rengasturva sisältää joko lievemmissä tilanteissa hajonneen renkaan korjauksen, tai vaihtoehtoisesti pahemmissa tilanteissa kokonaan uuden renkaan, mikäli hajonnutta rengasta ei voida korjata.

Rengasturva on siis erityinen lisäpalvelu, joka tarjoaa kattavan suojan autosi renkaille. Se korvaa vahingot, jotka aiheutuvat renkaille äkillisistä ulkoisista tekijöistä, kuten routavauriot, lasinsirpaleet, naulat ja ruuvit, tai muut tiellä olevat terävät esineet.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Rengasturvan tarkoitus ja hyödyt

Korvattavalle renkaalle on asetettu pari ehtoa, jotka sen tulee täyttää. Hajonnut rengas voi olla enintään kaksi vuotta vanha ostopäivästä lukien, ja sen urasyvyyden on oltava vähintään 4 millimetriä. Renkaan ikä täytyy voida todentaa vakuutusyhtiölle, mutta renkaan ikä voidaan todistaa joko DOT-merkinnän tai vaikkapa ostokuitin kautta. 

Rengasturvan omavastuut muistuttavat hyvin paljon tuulilasikaskon, eli lasiturvan käytäntöjä. Aivan kuten lasiturvassa tuulilasin kanssa, myös rengasturvassa renkaiden korjaaminen tapahtuu vakuutuksen piikkiin ilman omavastuuta. Jos rengas joudutaan vaihtamaan, tällöin omavastuuta peritään 50 euroa.

Rengasturvan suurimpana hyötynä onkin juuri se, että sen avulla vältät yllättävät ja usein myös suuret kustannukset, mitä rikkoutuva rengas aiheuttaa. Rengasturvasta maksetaan vaurioitunutta rengasta kohti korvausta enintään 300 euroa sisältäen rengastyön.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Autoilun trendit nostavat rengasturvan arvoa

Erityisen hyödyllinen palvelu rengasturvasta tulee silloin, kun autossa on alla tavallista kalliimmat renkaat. Esimerkiksi painavat sähköautot, katumaasturit tai pakettiautot tarvitsevat usein tavallista kalliimpia erikoisrenkaita, jolloin yhdenkin renkaan hajoaminen voi tuoda autoilijalle jopa satojen eurojen yllättävät kustannukset.

Sähköautojen ja katumaasturien yleistymisen lisäksi myös muutkin trendit puoltavat rengasturvan tapaisten palveluiden hankintaa. Suomalaisen tieverkon kunto heikkenee vuosi vuodelta, ja huonokuntoiset tiet rikkovat myös paljon renkaita. Renkaat eivät yksinkertaisesti kestä huonokuntoisia teitä.

Yksi esimerkki renkaiden hajoamisista saatiin keväällä 2023, jolloin yksi suuri reikä vilkkaasti liikennöidyllä tiellä Kehä I:llä rikkoi yhden ainoan päivän aikana 20 auton renkaat. Kaiken huipuksi vahingot jäivät autoilijoiden itse maksettaviksi, ellei autoilijoilla ollut käytössään rengasturvaa.

Rengasturva soveltuu myös sellaisille henkilöille, jotka ajavat autollaan paljon. Mitä enemmän autolla ajetaan vuosittain, sitä todennäköisemmin renkaisiin liittyvät ongelmat kohtaavat joskus kuljettajaa liikenteessä. Paljon ja erityisesti paljon huonoilla teillä ajavien kannattaa harkita vakavasti rengasturvan ottamista.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Mitä rengasturva kattaa?

POP Vakuutuksen rengasturva tarjoaa kattavan korvauksen erilaisille renkaiden vaurioille. Vaikka helposti tulee ajateltua, että renkaan hajotessa ainoa menoerä on uusi rengas, riittää renkaan korjaamisessa erilaisia menoeriä.

Rengasturva korvaa esimerkiksi renkaiden paikkauksesta tai vaihdosta aiheutuneita kuluja. Lisäksi siihen kuulu myös muiden rengastöiden korvausta, kuten renkaan tasapainotusta tai renkaiden TPMS- kalibrointia, jotka ovat nykyään osa jokaista renkaan vaihtamista.

Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, että voit ajaa huolettomasti, tietäen että POP Vakuutus on rengasturvineen tukenasi renkaiden yllättävissä ja ikävissä kustannuksissa.

Ruuvi renkaassa - renkaan paikkaus

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Käytännön esimerkkejä rengasturvan hyödyistä

Koeajolle.comin toimituksella on omakohtaisia kokemuksia tilanteista, jossa rengasturva olisi ollut paikallaan auttamassa kuljettajaa hädässä. Taannoin toimituksemme Käyttökokemuksia-juttusarjan käytössä oleva Opel Astra K Innovation Plus joutui rengasrikon uhriksi. Syylliseksi paljastui renkaassa oleva ruuvi.

Renkaan paikkaaminen ei ollut ilmaista. Vaikka pääsimmekin autolla aina rengaskorjaamolle asti, ruuvin poistaminen renkaasta ja renkaan korjaaminen maksoi meille 49 euroa (josta tosin Autoliiton jäsenenä 10 prosentin alennuksen, jolloin maksettavaa jäi 44 euroa). Mikäli autossamme olisi ollut rengasturva, tämä rengas olisi korjattu vakuutuksen piikkiin ilman omavastuuta.

Vastaavanlaisia tilanteita voi syntyä kenelle tahansa ja koska tahansa, vaikka koittaisi ajaa kuinka varovasti liikenteessä. Tiellä voi olla koska tahansa routamonttuja, tievaurioita, nauloja, ruuveja tai lasinsirpaleita, jotka onnistuvat rikkomaan autosi renkaan. Kun renkaalle sattuu haaveri, sitä voi harvemmin korjata täysin maksutta, vaan vahingossa palaa vähintään kymppejä ja pahimmillaan satasia.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Miten rengasturvaa käytetään?

POP Vakuutuksen rengasturva on suunniteltu helpottamaan elämääsi ja tarjoamaan sinulle turvaa tilanteissa, jossa autoilu osoittaa niitä epämukavia yllätyksiä.

Mikäli sinulla on käytössäsi rengasturva ja rengasrikko yllättää tien päällä, vahinkoilmoitus tehdään POP Vakuutuksen Oma Palvelun kautta. Tavallisesti rengasrikosta kärsivä asiakas ohjataan korvauspalvelusta lähimpään rengasliikkeeseen.

Vakuutusyhtiön ammattitaitoinen korvauspalvelutiimi auttaa sinua prosessin aikana ja varmistaa, että saat ansaitsemasi korvauksen renkaiden vaurioista.

Hanki vakuutus ja hyödynnä rengasturva

Rengasturva on lisäturva, joka tarjoaa sinulle mielenrauhaa matkustaessasi. Se vapauttaa sinut huolehtimasta äkillisistä renkaiden vaurioista aiheutuvista kustannuksista ja auttaa sinua keskittymään olennaiseen – turvalliseen ja nautinnolliseen ajamiseen.

Jos haluat suojata itsesi renkaiden odottamattomilta kustannuksilta, saat sen ostamalla POP Vakuutuksen XL-kaskovakuutuksen. XL-kaskoon kuuluu lisäksi myös parkkiturva, lunastusturva ja matkan jatkumisen turva.

POP Vakuutus alennuskoodi 25 euroa INSSIN

Muista myös POP Vakuutuksen ja Koeajolle.comin yhteistyön hedelmä, POP Vakuutuksen alennuskoodi INSSIN, jonka avulla saat 25 euron alennuksen kaikista vapaaehtoisista vakuutuksista, kuten tässä tapauksessa auton kaskovakuutus.

POP Vakuutus tarjoaa luotettavaa ja ammattitaitoista palvelua, ja rengasturva on vain yksi esimerkki heidän monipuolisesta vakuutustarjonnastaan. Älä anna renkaiden vaurioiden pilata matkaasi – ota POP Vakuutuksen rengasturva avuksesi ja ajattele vain nautinnollista matkantekoa!

POP Vakuutus - edullinen suomalainen vakutuusyhtiö

 • Helppo, hyvä ja edullinen vakuutusyhtiö
 • Koodilla INSSIN saat 25 euron alennuksen vapaaehtoisista vakuutuksista
 • Muista myös kilometripohjainen autovakuutus
Tutustu valikoimaan
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat