Halvat talvirenkaat halvalla

Talvirenkaat myydään halvimmillaan marraskuussa – luvassa jopa 10 % alennuksia

Talvirenkaiden hankinnan ajoittamisella voi säästää jopa yli sata euroa. Tiedot pohjautuvat vertailusivusto Hintaopas.fi:n dataan.

Jos talvirenkaiden päivittämisen ajankohta mietityttää, kohta on sille hyvä hetki. Hintavertailupalvelu Hintaoppaan data osoittaa, että hinnat laskevat marraskuun alussa merkittävästi. Kymmenen prosentin hintaero tarkoittaa neljän renkaan setin kohdalla 40 eurosta jopa yli sataan euroon.

Talvirenkaat ovat suomalaisille autoilijoille pakollinen paha, ellei autoa halua sitten laittaa talvisäilöön ja poistaa liikennekäytöstä talven ajaksi. Lisäksi talvirenkaat ovat usein kesärengasta kalliimpia ja niiden ominaisuuksissa on suurempia eroja kuin vaikkapa kesärenkaissa. Tästä syystä talvirenkaiden hankintaan kannattaa panostaa rahallisesti.

Moni autoilija ostaa renkaat nykyään internetin verkkokaupoista. Verkkokaupoilla on ollut monenlaisia kaupankäynnin mullistavia ominaisuuksia, sillä tuotteiden ostaminen ja vertailu on muuttunut internetin myötä yhä helpommaksi. Itse tuotteiden vertailun lisäksi myös hintavertailujen tekeminen on helpottunut merkittävästi.

Halvat talvirenkaat halvalla

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Hintaopas vertaa tuotteet ja kerää dataa

Verkkokauppojen yleistyminen on tuonut markkinalle myös erilaisia vertailusivustoja, joista yksi esimerkki on Hintaopas. Hintaopas on riippumaton ja Suomen kattavin tuotteiden vertailupalvelu, joka sisältää yli 1000 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot.

Tuotteiden hintavertailun ohella Hintaopas seuraa myös tuotteiden hintavaihtelua vuodenaikojen mukaan. Hintavaihtelua saattaa esiintyä esimerkiksi sesonkien tai juhlapyhien myötä. Oikein noheva kuluttaja pystyykin säästämään rutkasti rahaa tekemällä ostokset silloin, kun tuotteiden hinnat ovat tavallisesti olleet halvimmillaan.

Hintaopas on julkaissut hiljattain autoilijaa kiinnostavaa dataa auton talvirenkaiden hinnoittelusta. Hintaoppaan datan mukaan talvirenkaiden hinnat elävät yllättävän paljon vuoden aikana. Tavallisesti talvirenkaiden hinnat lähtevät perinteisesti nousuun lokakuun alussa, jolloin renkaanvaihtosesonki on kuumimmillaan. Korkein hintapiikki saavutetaan yleensä loka-marraskuun vaihteessa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Näin hinnat muodostuivat vuosi sitten

Hintaoppaan mukaan viime vuonna talvirenkaiden hinnat saavuttivat suurimman huippunsa lokakuun 19. päivä, mutta hinnat alkoivat kääntyä merkittävään laskuun jo pari viikkoa myöhemmin, eli marraskuun 4. päivä. Nämä hinnat jatkoivat viime vuonna laskuaan aina marraskuun loppuun saakka.

– Jos viime vuoden trendi jatkuu, marraskuun alussa on odotettavissa merkittävä hintojen lasku talvirenkaiden suhteen. Viime vuonna hinnat laskivat vajaat 10 prosenttia, kommentoi Hintaopas.fi-palvelun Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

– Tilanteen sen salliessa kuluttaja voi säästää huomattavia summia odottamalla rengashankintojen kanssa marraskuun puolelle, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Lisäksi Liisa Matinvesi-Bassett muistuttaa marraskuun lopulla tulevista Black Friday -alennuksista, jotka ovat laskeneet talvirenkaiden hintoja entisestään. Tavallisesti talvirenkaiden hinnat ovatkin alimmillaan marraskuun lopulla.

– [Black Fridayn aikana] on myös hyvä mahdollisuus tehdä säästöjä, kunhan vanhat renkaat ovat vielä riittävän hyvässä kunnossa, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Lue myös: Milloin vaihtaa talvirenkaat autoon? – Muista huomioida nämä asiat

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Yleinen hintataso laskenut noin 10 prosenttia

Vuosi sitten talvirenkaissa nähtiin poikkeuksellisen korkeita hintoja, mikä johtui osaltaan ainakin inflaation tuomista nostopaineista, mutta myös erilaisista tuotantoketjuongelmista. Myös Ukrainan sota hankaloitti monien rengasvalmistajien tuotantoa, sillä esimerkiksi Nokian Renkaat joutui ajamaan Venäjän tuotantonsa alas.

Vaikka sota Ukrainassa on jatkunut, eikä inflaatiosta olla päästy vielä täysin eroon, näyttää talvirenkaiden hintaralli kuitenkin rauhoittuneen. Hintaoppaan datan mukaan talvirenkaiden hinnoissa onkin ollut havaittavissa jopa jonkinlaista laskutrendiä viime keväästä lähtien.

Lokakuun puolivälin tienoilla talvirenkaiden hinnat olivat jo lähteneet pieneen nousuun, mutta siitäkin huolimatta yleinen hintataso on pysynyt syys-lokakuussa noin 7–10 prosenttia viime vuotta alempana. Hintaoppaan mukaan esimerkiksi 4. lokakuuta talvirenkaat olivat noin 7 prosenttia viime vuotta edullisempia.

– Vaikuttaa siltä, että kysynnän ja tarjonnan tilanne on vihdoin palautunut normaaliin sodan aiheuttaman saatavuusongelman jälkeen. Vuosina 2021 ja 2022 oli saatavuusongelmia, jotka nostivat hintoja, mutta tilanne on sittemmin tasaantunut, Matinvesi-Bassett neuvoo.  

– Ajankohtainen tilanne hintojen suhteen kannattaa aina tarkistaa ennen kauppoja, esimerkiksi Hintaopas.fi -palvelusta”, Matinvesi-Bassett opastaa.

Lue myös: Kitka- vai nastarengas – kumpi on parempi valinta Suomen talveen?

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Nämä ovat suosituimmat renkaat Suomessa

Hintatietojen lisäksi vertailusivustot pystyvät keräämään dataa myös siitä, mitkä renkaat kiinnostavat kuluttajia eniten, ja mitä renkaita kuluttajat ostavat useimmin erilaisista verkkokaupoista.

Hintaoppaan keräämän datan mukaan suomalaisten vakiosuosikkeja ovat edelleen Continentalin VikingContact-kitkarenkaat ja Nokian Hakkapeliitta-nastarenkaat. Molemmat kestosuosikeista saavuttivat halvimman hintansa tammi-helmikuun vaihteessa. Nokian Renkaat ja Continental ovat molemmat arvostettuja merkkejä, jolloin muutamankin prosentin alennukset voivat tuoda suuria euromääräisiä säästöjä.

 – Tällöin puhutaan jo 20-30 euron eroista kappalehinnassa verrattuna kalleimpaan hintaan, mikä voi neljän renkaan kohdalla muodostua suureksi säästöksi. Toki myös mallien välillä on merkittäviä hintaeroja. Esimerkiksi Nokian Renkaiden mallit olivat halvimmillaankin 40 euroa kalliimmat kuin Continentalin, Matinvesi-Bassett konkretisoi alennusten määriä.

Suosituimmat talvirenkaat ja niiden halvimmat hinnat:

 1. Continental VikingContact 7 185/65 R 15 92T, halvin hinta 103,17 €
 2. Nokian Hakkapeliitta 10 205/55 R 16 94T Nastarengas, halvin hinta 149,05 €
 3. Michelin X-Ice North 4 205/55 R 16 94T XL Nastarengas, halvin hinta 120,69 €
 4. Goodyear UltraGrip Arctic 2 205/55 R 16 94T Nastarengas, halvin hinta 113,36 €
 5. Hankook W429 Winter I*Pike RS2 205/55 R 16 94T Nastarengas, halvin hinta 98,27 €
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Lähteet: Hintaopas.fi

Nyt luetuimmat