premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

Tutkimuksen mukaan premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

Kun uusi auto lähtee autoliikkeestä, se menettää välittömästi kohtuullisen prosenttiosuuden vähittäismyyntihinnastaan.

Vaikka auton arvo jatkaa alenemistaan ajan myötä, joidenkin automerkkien arvo alenee enemmän kuin toisten. carVerticalin asiantuntijat ovat tehneet tutkimuksen ja analysoineet yli 72 miljoonaa tietoyksikköä vuosina 2019–2022 Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa selvittääkseen, mitkä automerkit menettävät eniten arvoaan. Tärkeimmät havainnot ovat seuraavat:

premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Porschen arvo säilyy parhaiten

Kolme automerkkiä, joiden arvo alenee vähiten, ovat Porsche (–64,4 %), Jeep (–84,4 %) ja MINI (–85,5 %). Niiden korkein arvo säilyy sen jälkeen, kun auton alin markkina-arvo on vähennetty alkuperäisestä hinnasta. Esimerkiksi Porsche menettää vuosien mittaan vain 64,4 % arvostaan, kun taas Lexus menettää 89,9 % arvostaan.

“Vaikka Porsche valmistaa urheiluautoja, sen mallit ovat riittävän käytännöllisiä päivittäiseen ajoon. Porsche 911 on luultavasti yksi autohistorian ikonisimmista autoista, ja sillä on valtavasti faneja. Ei ole ihme, että sen kysyntä ylittää tarjonnan. Porsche-autot ovat luotettavia ja kestäviä, ja niiden muista erottuva ulkoasu houkuttelee asiakkaita”, Matas Buzelis carVerticalista kertoo.

premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

Korkean jäännösarvon omaavien ajoneuvojen joukosta löytyy myös Hyundain ja Toyotan kaltaisia perinteisiä automerkkejä. Nämä autot ovat edullisempia ja tarjoavat yleensä alhaisemmat ylläpitokustannukset, mikä lisää niiden haluttavuutta käytettyjen autojen ostajien keskuudessa.

Vaikka joidenkin premium-automerkkien, kuten Jaguarin, Land Roverin ja Lexuksen, arvo alenee yleensä vähemmän, näin ei tapahdu aina.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Monet premium-automerkit menettävät enemmän arvoa kuin halvemmat autot

Kuten kaaviosta käy ilmi, automerkit, joiden arvo alenee eniten vuosien varrella, ovat Chrysler, Audi ja Seat. Esimerkiksi uuden Chryslerin arvo alenee lopulta 96,8 % (keskimäärin 25 vuodessa). Tämä tekee siitä automerkin, joka menettää suurimman osan arvostaan markkinoilla. Noin puolet tämän autojen arvonalennustaulukon huonommassa päässä olevista automerkeistä on premium-automerkkejä. Vaikka kuluttajat rakastavat Infinitiä, BMW:tä ja Volvoa, niiden arvo alenee merkittävästi ajan myötä.

Vertailun vuoksi: Toyota-autot saavuttavat alimman arvonsa 19-vuotiaana, kun taas BMW saavuttaa sen 21-vuotiaana. Toyota-autot menettävät kuitenkin noin 88,7 % arvostaan, kun taas BMW-autot 93,8 %. Mitkä tekijät aiheuttavat näitä eroja?

premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

“BMW:llä ja muilla luksusautomerkeillä on yleensä ominaisuuksia ja teknologisia parannuksia, joita käytettyjen autojen ostajat eivät arvosta. Jos sinulla on varaa uuteen BMW:hen, Mercedes-Benziin tai Land Roveriin, haluat luultavasti kaiken ylellisyyden ja innovaatiot, joita voit saada. Käytettyä autoa etsivä henkilö priorisoi auton hinnan ja ylläpitokustannukset kaikkien tarpeettomien ominaisuuksien edelle. Siksi käytetty Toyota kiinnostaa monia asiakkaita enemmän kuin BMW”, sanoo Matas Buzelis.

Myöskään Audin (–96,2 %), Seatin (–95,8 %) ja Škodan (–95 %) omistajien ei kannata odottaa hyviä kauppoja myydessään vanhoja autojaan.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Käytetyt autot saavuttavat alhaisimman arvonsa eri vaiheessa

carVerticalin tutkijoiden mukaan niiden autojen keskimääräinen ikä, joiden arvo on alennut eniten, on 20–23 vuotta. Eri automerkit saavuttavat alimman arvonsa eri vaiheissa.

Porsche ja MINI maksavat vähiten täytettyään 15 vuotta. Kun ne saavuttavat tämän iän, niiden arvo alkaa jälleen kasvaa. Hyvin säilyneet mallit voivat olla arvokas investointi. Isuzu, Suzuki, Kia ja Dacia ovat kirjon toisella puolella – niiden arvo on pienimmillään auton ollessa 30-vuotias.

premium-automerkkien arvo alenee nopeimmin

Jos malli on harvinainen, auton arvo voi kasvaa merkittävästi ajan myötä. 90-luvulla BMW valmisti vain 891 yksikköä M5 E34 Touringia. Niistä 20:lla oli erityinen nimi – Elekta – ja ne valmistettiin Italian markkinoille. Näiden farmarimallien käyttövoimana oli 335 hv:n 3,8-litrainen moottori, ja niissä oli myös erityinen maalaus ja sisätilojen tyyli. Käytetyn Elektan etsiminen on nykyään kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Autoharrastajien täytyy olla valmiita käyttämään vähintään 100 000 $ saadakseen sellaisen autotalliinsa.

Vaikka tavallinen auto päätyy todennäköisesti romuttamolle 20–30 vuoden kuluttua, Porsche tai Jaguar, jolla on dokumentoitu huoltokirja ja moitteeton historia, voi tulla jopa arvokkaammaksi ajan myötä.

Vältä kalliit ongelmat tarkistamalla ajoneuvon historia
 • Matkamittarin peukalointi
 • Vauriot
 • Tallennetut kuvat
 • Turvallisuuteen liittyvät takaisinvedot
 • Omistajamuutokset
 • Tiedot varkauksista
Tutustu palveluun
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat