CarVertical Suomessa

Autoihin liittyvä tietoalusta carVerticalin liikevaihto kaksinkertaistui vuonna 2021

Tietoalusta carVerticalin liikevaihto tuplaantui, ja samalla yhtiö ilmoittaa laajenemissuunnitelmistaan uusille markkinoille.

Maailmanlaajuisesta puolijohdekriisistä huolimatta autojen historian raportointialusta carVertical kaksinkertaisti liikevaihtonsa vuodesta 2020, jolloin sen myynti oli 8,5 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto kasvoi voimakkaasti ja oli 17,7 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Suomessa aktiivisesti toimiva carVertical ilmoittaa suunnitelmistaan laajentua uusille markkinoille ja kehittyä lopulta ekosysteemiksi, joka palvelee erilaisten asiakkaiden tarpeita.

CarVertical Suomessa

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Suureneva toimitusketjun kriisi

Toimitusketjun kriisi on vaikuttanut autoalan yrityksiin eri puolilla maailmaa. Tämä on aiheuttanut sirupulaa ja muuttanut kuluttajien kulutustottumuksia. Vaikka monille organisaatioille on aiheutunut tulonmenetyksiä, carVertical on osoittanut tasaista kasvua.

carVerticalin toimitusjohtajan Rokas Medonisin mukaan yhtiön liikevaihdon kasvu on seurausta Keski- ja Itä-Euroopan sekä Amerikan markkinoiden laajenemisesta, jota vauhdittavat erilaiset markkinointistrategiat kohdemaissa. Yhtiö on myös panostanut voimakkaasti autojen tietoihin sekä palveluiden ja asiakastyytyväisyyden parantamiseen. Vuonna 2021 carVertical lisäsi liiketoimintaansa vain kaksi uutta markkina-aluetta: Tanskan ja Yhdistyneen kuningaskunnan.

“Maailmanlaajuisen puolijohdekriisin takia käytettyjen autojen tarjonta on laskenut joillakin markkinoilla 40 %. Koska toimitamme kuljettajille autojen historiaraportteja, olemme kokeneet tämän kriisin seuraukset suoraan. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt meitä saavuttamasta taloudellisia tavoitteitamme. Itse asiassa näistä vaikeuksista huolimatta tiimimme on kasvanut vuoden 2021 alussa 36 henkilöstä tämänhetkiseen 76 henkilöön”, Medonis toteaa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Vuodellle 2022 suunniteltu laajentuminen muille markkinoille

Toimitusketjun katkeaminen ei ole ainoa autoalan yrityksiin vaikuttava kriisi. Ukrainan sota on paitsi järkyttänyt kaikkia myös vaikuttanut Keski- ja Itä-Euroopan markkinoihin. Sodan syttyessä carVertical lopetti välittömästi toimintansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Medonisin mukaan yhtiö antaa taloudellista tukea Ukrainalle ja toivoo sodan päättyvän pian.

Jopa kaikkein varovaisimmassa skenaariossa carVertical odottaa yhtiön liikevaihdon kasvavan vähintään 25 miljoonaan euroon vuonna 2022 ja avaavan uusia markkinoita. Yhtiö on jo alkanut tarjota palveluitaan Australiassa, Espanjassa ja Meksikossa. Lisäksi Etelä-Afrikka, Alankomaat, Portugali, Brasilia, Sakartvelo, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Kanada ja Puerto Rico kuuluvat niihin maihin, joihin carVertical myös suunnittelee läsnäoloaan.

“Ennen kuin tarjoamme autojen historiaraportteja tietyssä maassa, meidän on ensin saatava autojen tiedot. Heti kun tuote- ja tietotiimimme ovat näyttäneet vihreää valoa, voimme alkaa investoida markkinointiin tavoittaaksemme potentiaaliset asiakkaamme ja kertoaksemme heille auton historian tarkistuksen tärkeydestä”, Medonis selittää.

carVertical on toimintansa alusta lähtien suuntautunut autoihin. Asiat muuttuvat kuitenkin lähitulevaisuudessa, kun yritys lanseeraa palveluita käytettyjen moottoripyörien ostajille.

“Tämä siirto on ollut jo pitkään työn alla. Saamme jatkuvasti kyselyjä moottoripyöräilyn harrastajilta. Näin ollen on käynyt selväksi, että meidän täytyy tarttua tähän tilaisuuteen. Moottoripyörän historia voidaan tarkistaa carVerticalista jo nyt ennen sen ostamista. Valmiutemme tällä alalla jatkavat kasvuaan vuonna 2022”, Medonis sanoo.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Ekosysteemin luominen

Yhtiö on jo saanut huomiota riskipääomarahastoilta, mutta tässä kehitysvaiheessa se aikoo kasvattaa tuotteitaan luontaista tahtia.

“Viime vuoden aikana opimme paljon asiakkaistamme sekä heidän tarpeistaan, tottumuksistaan ja epävarmuustekijöistään. Se on ollut silmiä avaava kokemus, joka tarjoaa pitkän aikavälin vision liiketoiminnallemme. Haluamme tulla ekosysteemiksi, joka ulottuu paljon pidemmälle kuin autojen historian tarkistukseen”, Medonis lisää.

carVerticin liiketoiminnan laajentaminen on monimutkainen prosessi, joka vaatii pitkällä aikavälillä ulkoisia investointeja. Yhtiö jatkaa toistaiseksi palveluidensa kehittämistä ja uusien markkinoiden avaamista.

Vältä kalliit ongelmat tarkistamalla ajoneuvon historia
 • Matkamittarin peukalointi
 • Vauriot
 • Tallennetut kuvat
 • Turvallisuuteen liittyvät takaisinvedot
 • Omistajamuutokset
 • Tiedot varkauksista
Tutustu palveluun
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat