Automarkkinat muuttuvat nopeasti vuosi vuodelta, mutta tietyt suuntaukset ja automyyjien suosituimmat huijaukset pysyvät samoina.

IT-tietoyhtiö carVertical julkisti vuosiraportin, joka sisältää vuositilastot autoalan yhteisölle.

Yritys kerää ajoneuvoja koskevia tietoja tietokannoista VIN-koodien avulla ja tuottaa autohistoriaraportteja. Kaikki alla mainitut faktat perustuvat carVerticalin tietoihin.

Käytettyjen autojen markkinat 2021

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

1. Markkinoiden useimmiten vahingoittunut auto on BMW

Vahinkotilastot ovat vieläkin vaikuttavampia: raporttien perusteella laskettu vahinkojen yhteissumma on 3 282 580 416 euroa.

Mielenkiintoista on, etteivät kaikki autot joudu onnettomuuksiin yhtä usein. Ei ehkä tule yllätyksenä, että BMW on vahinkolistan kärjessä – 47,77 % kaikista markkinoilla olevista BMW:stä on vaurioituneita.

Kolikon kääntöpuolella on Fiat, joista vain 29,53 % on epäonnistunut kolhujen välttämisessä.

2. Matkamittarin lukeman väärentäminen on yhä erittäin yleistä: mittaria oli peukaloitu 18,5 % tarkastetuista autoista

Vuoden aikana luotujen autohistoriaraporttien mukaan matkamittarilukeman pienentäminen on yksi yleisimmistä tavoista, joilla auton ostajia huijataan.

18,5 % kaikista tämän vuoden raporteista osoitti merkkejä matkamittarin peukaloimisesta. Puhtaina lukuina mitattuna kaikissa tarkastetuissa autoissa matkamittaria oli ruuvattu taaksepäin yhteensä 7 112 444 874 kilometriä.

Auton varaosat netistä - Skruvat kokemuksia

3. Todennäköisimmin varastetuksi joutuu Škoda Octavia

Vuonna 2021 varkaat jatkoivat varastamista ja hämäräperäiset myyjät tarjosivat myyntiin varkaiden toimittamia autoja. Paras tapa välttää varastetun auton ostaminen on tarkistaa auton historia.

Autohistoriaraportteja tekevä yhtiö loi viime vuoden aikana raportin 672 autosta, joissa oli merkintä “varastettu”.

Nämä tiedot paljastivat, että varastetuin automalli oli Škoda Octavia, joita varastettiin yhteensä 38 kappaletta.

Raporttien mukaan Octavia varastetaan 3,75 kertaa todennäköisemmin kuin BMW:n 3-sarja. Tämä tarkoittaa, että Škodan omistajien on oltava erityisen varovaisia ​​ja pidettävä hyvää huolta autoistaan.

4. Vuoden 2021 suosikit: BMW, Volkswagen ja Audi

Raporttitietojen perusteella BMW, Volkswagen ja Audi ovat suosituimpia autonvalmistajia. Yhdessä ne muodostivat 13 % kaikista alustalla tarkastetuista autoista.

Erityisesti BMW:n 3-sarja on ihmisten suosikki, ja sen osuus oli noin 5 % kaikista carVerticalin historiaraporteista.

VW Passat ja Audi A4 eivät ole paljoa jäljessä, kun taas muiden valmistajien mallit ovat alempana 15 parhaan joukossa.

Muita suosittuja automalleja listalla ovat BMW:n 5-sarja, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-sarja, Opel Astra, Mercedes-Benz C-sarja, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb ja BMW:n 1-sarja.

5. Vanhin tarkastetuista automalleista on BMW

Vanhoja BMW-autoja on enemmän kuin melkein mitään muita autoja. 40,38 % vuonna 2021 tarkastetuista BMW-autoista oli valmistettu vuosina 1990–2010.

VW:n ja Audin osalta nämä luvut ovat vain 14,56 % ja 19,97 %.

Vanhempien autojen prosenttiosuus laskee vieläkin pienemmäksi esimerkiksi Citroënin tapauksessa – vain 10,92 %.

Pelkästään uudempien ajoneuvojen ottaminen mukaan saa BMW:n näyttämään huonommalta. Jopa 52,06 % vuoden 2010 jälkeen valmistetuista BMW-autoista on vaurioitunut.

Lue koko carVerticalin ReDrive 2021 -raportti saadaksesi lisää tilastoja, vinkkejä ja hauskaa triviatietoa viime vuodesta.

carVertical on maailmanlaajuista autohistoriarekisteriä rakentava IT-yritys. Nopeasti kasvavassa yrityksessä on yli 70 työntekijää ja se toimii 25 eri markkina-alueella. Vuonna 2020 yrityksen liikevaihto oli 8,5 miljoonaa euroa. Yhtiö kaksinkertaisti kasvunsa vuonna 2021.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi: