BMW, Mercedes-Benz, Citroen ja Audi päätyvät kaikkein useimmin hinattaviksi. Tämä selviää POP Vakuutuksen kolmen vuoden ajalta olevista tilastoista.

Vakuutusyhtiö POP Vakuutus julkaisi lokakuussa tutkimuksen, jossa se oli tutkinut oman datansa pohjalta sitä, mitkä automerkit viettävät eniten ja mitkä vähiten aikaa hinausauton kyydissä.

Tutkimuksessa tutut automerkit saivat vaihtelevia tuloksia. Tilastojen mukaan BMW, Mercedes-Benz, Citroen ja Audi työllistävät eniten hinausfirmoja, eli näillä automerkeillä matka oli katkennut sellaiseen pisteeseen, että vakuutusyhtiön tuli hankkia paikalle hinausapua.

Toisessa ääripäässä luotettavimmiksi automerkeiksi osoittautuivat Toyota, Honda ja Nissan, sillä niitä hinatiin kaikista vähiten. Kolmikon takana neljännen sijan jakavat Skoda ja Opel.

POP Vakuutus tutki: Näillä autoilla päädyt varmimmin hinattavaksi

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Unohdetaan merkit: mitkä tekijät edesauttavat hinaukseen päätymistä?

Vaikka Mersuja ja Bemareita hinataan useimmin tien päältä kohti huoltoa, se ei vielä tarkoita suoraan sitä, että premium-automerkeillä laatu olisi huonoa. Sama tutkimustulos paljastaa myös sen, että vuosittain ajetut kilometrit vaikuttavat hinausauton tarpeeseen.

Mitä enemmän kilometrejä kertyy mittariin, sitä suuremmalla todennäköisyydellä auto päätyy hinaukseen. Tämä on sinänsä ihan loogista. Mercedes-Benz ja BMW ovat tyypillisesti paljon kilometrejä ajavien kuljettajien valintoja, eikä niitä yleensä osteta perheen vähien kilometrien kakkosautoiksi.

Toisessa ääripäässä japanilaisten autojen “varman tekniikan maine” näyttäisi siis pitävän paikkansa, mutta samaan aikaan olisi hyvä muistaa, että näillä merkeillä ajetaan yleensä keskimäärin vähemmän kilometrejä.

Myös auton ikä näkyy auttamattomasti hinausten yhteydessä. Eniten hinataan yli kymmenen vuotta vanhoja autoja, kun tuoreemmat ajoneuvot harvemmin päätyvät hinausauton kyytiin. Tutkimustuloksessa on kuitenkin otettava huomioon se, yli 20-vuotiaat autot eivät ole mukana datassa, sillä niissä ei ole vakuutuksen antamaa hinausturvaa.

Samoin kuljettajalla on merkitystä. Mitä vanhempi kuljettaja autolla on, sen varmemmin molemmat pääsee määränpäähänsä omin avuin. Sen sijaan taas nuoret kuskit tarvitsevat useammin hinausauton apua.

Sukupuolten välillä on myös eroja. Naisille hinausta vaativia vahinkoja sattuu noin 15 prosenttia enemmän kuin miehille.

Mitkä ovat yleisimmät syyt hinaukselle?

POP Vakuutuksen tilastot osaavat kertoa myös sen, mitkä ovat tyypillisimpiä syitä matkan katkeamiselle eri automerkeillä.

Yleisesti ottaen kaksi selkeintä syytä hinausauton tarpeelle on helppo kertoa. Moottorivika on yleisin hinauksen syy kaikilla vertailun automerkeillä, ja toiseksi yleisin syy on, ettei auto käynnisty.

Moottorivikoja nähdään selkeästi eniten Audi-merkkisissä autoissa, jonka kohdalla hinaustapauksista peräti 40 prosenttia liittyy moottorivikaan. Moottorivikojen kärkikastiin kuuluvat lisäksi saman konsernin merkki Volkswagen sekä ranskalainen Citroen.

Käynnistysongelmien kanssa painivat useimmin Hyundai-, Renault- ja Nissan-kuljettajat. POP Vakuutus muistuttaakin autoilijoita siitä, että lähestyvän talven vuoksi esimerkiksi auton akun kunto kannattaa tarkistaa aina ennen pakkaskelejä.

Kaikilla meillä on omat heikkoutemme, niin on myös automerkeillä, sillä monen merkin kohdalla toistuu samat hinausta vaativat viat. Fordin matka katkeaa useimmin vaihdeongelmiin, kun taas Kia, BMW ja Hyundai kokevat rengasongelmia. Sähkövikoja esiintyy tilastojen mukaan eniten Volvossa, Mersussa ja Fordissa, jarruvikoja taas Kialla.

Mainos: Koodilla INSSIN saat 25 euron alennuksen kaikista POP Vakuutuksen vapaaehtoisista vakuutuksista. Lue lisää POP Vakuutuksen alennuskoodista.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.