Opel Astra K Innovation Plus

Opel Astra K Innovation Plus – esittelyssä perheen uusi tulokas

Tammikuussa hankittu Opel Astra K Innovation Plus on ehtinyt liikuttaa minua jo jonkin aikaa, mutta minkälainen auto omistukseeni tuli?

Koeajolle.com on raportoinut useita K-mallin Opel Astran koeajoja kuluneen vuoden aikana. Vaikka lähes samanlaisten autojen toistuva koeajaminen on ollut varmasti lukijakunnan kannalta vähän tylsä veto, on näillä koeajoilla ollut ihan aito tarkoitusperä: allekirjoittanut on etsinyt itselleen käyttöpeliksi soveltuvaa K-Astraa.

Koeajoyksilömme ovat olleet kaikki Innovation-varustepaketilla varustettuja ajoneuvoja, joista valtaosa on edustanut vieläpä mallisarjan hulppeimmin varustettuja yksilöitä. Tämänkertainen koeajokkimme on varustelutasoltaan Innovation Plus, joka nimestään huolimatta vastaa hyvin pitkälle Innovation-varustepakettia. Mitään sen suurempaa extraa tuo ylimääräinen plus-viittaus ei tarjoa.

Tällä kertaa kurkistamme vuoden 2019 lopulla ensirekisteröityyn farmarimallin Opel Astraan, jossa tekniikkana on 1.0-litrainen EcoFLEX jatkettuna 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla.

Opel Astra K Innovation Plus

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Tavallista pidempi koeajo

Vaikkakin K-Astroja tässä blogissa ollaan koeajettu jo lähes kyllästymiseen asti, saadaan tähän koeajoraporttiin vähän erilaista maustetta. Siinä missä muut koeajot ovat olleet luokkaa tunnin-parin mittaisia pyrähdyksiä, nyt koeajoraporttimme kattaa noin kahden tuhannen kilometrin ajot, eli otanta on huomattavasti pidempi.

Koeajokausi pitää sisällään erilaista ajoa aina Espoon alueella tapahtuvasta kaupunkiajosta kehäteiden kautta maantieajoon. Ajamiset osuivat tammi-helmikuuhun, joka piti sisällään niin kovempia pakkasia, kuin myös muutaman plusasteen keväisiä ajopäiviä.

Kuin kirsikkana kakun päälle autoa päästiin myös kokeilemaan sekä valoisalla, että pimeämmällä säällä, jolloin esimerkiksi valoautomatiikasta saatiin parempia kokemuksia. Olihan auto varusteltu kuitenkin IntelliLux LED Matrix -ajovaloilla.

Opel Astra K Innovation Plus

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Tekniikkana “maitopurkki” – 1.0-litrainen EcoFLEX

Tekniikan puolella autossa on hitusen harvinaisempi yhdistelmä, sillä Innovation Plus -varustepaketin kaverina on Opelin pienempi 3-sylinterinen 1.0-litrainen turboahdettu EcoFLEX-moottori. Selkeästi suurin osa Innovation ja Innovation Plus -varusteisista Astroista on valittu isommalla 4-sylinterisellä 1.4-litraisella moottorilla, joten nämä pienempi moottori on näissä yhteyksissä hieman harvinaisempaa herkkua.

Ehkä se harvinaisuus ei ole täyttä sattumaa, sillä pienemmän moottorin kaverina tulee 5-vaihteinen manuaalilaatikko, kun taas isompaa moottoria pääsee hämmentämään 6-vaihteisella manuaalilla. Kieltämättä tätä kuudennetta vaihdetta tulee joskus maantieajossa kaipailtua. Kulutuserot näiden kahden välillä eivät ole loppujen lopuksi kovin suuria, joskin pienempi moottori menee luonnollisesti vähemmällä polttoainemäärällä.

Opel Astra K Innovation Plus

Kuluista puhuttaessa on hyvä nostaa framille ajoneuvoverot, jotka ovat yllättäväkin pienet. Verrattuna edelliseen ajokkiini, joka oli siis H-sukupolven Opel Astra, ajoneuvovero käytännössä puolittui uuden auton myötä. Vanhan ja uuden Astran välillä oli muuten lähes päivälleen kymmenen vuotta aikaa, joten auton vaihdon myötä pääsi seuraamaan hyvin sitä, miten paljon kehitys on kehittynyt kymmenen vuoden aikana.

Ajaessa tätä 1.0-litraista bensaturboa 5-vaihteisen manuaalin kera, saattaa kuljettaja joutua välillä arpomaan vaihteita vitosen ja nelosen välillä. Isoimmalle vaihteelle kannattaa vaihtaa vasta kun nopeus nousee yli 70 km/h, mutta sitä pienemmillä on vähän tilanteesta riippuen miellyttävämpää pudottaa pykälää pienemmälle.

Erityisesti tämän ilmiön huomaa Kehää ajaessa, jos kameratolppien kohdalla vauhti hiipuu vähän pahemmin. Monesti kiihdyttämisen joutuu suorittamaan pienemmän vaihteen avustuksella.

Opel Astra K Innovation Plus

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Varustelistalla on pituutta – myös Innovation Plussassa

Allekirjoittanut googlasi tovin Innovationin ja Innovation Plussan keskinäisiä eroja, mutta siitä ei tullut täyttä selvyyttä. Ilmeisesti vuonna 2019 Innovation-varustepaketin nimeen lisättiin Plus-sana, mutta mitään muita varsinaisia lisäyksiä ei nähty. Auto on käytännössä identtinen aiempien Innovationien kanssa.

Ainoa huomaamani puute tässä yksilössä oli takaistuinten USB-liitäntöjen, sekä istuinlämmittimien puute. Oman perstuntumani mukaan kaikissa muissa Innovationeissa on ollut myös takana istuinlämmittimet, mutta tässä Innovation Plussassa niitä ei ole. Tarina ei kerro sitä, johtuuko tämä puute Plus-paketin erikoisuuksista, ensimmäisen ostajan nuukailusta vai peräti auton pienemmästä moottorista.

Ei pitäisi keskittyä varusteiden puutteeseen, kun Innovation Plussan kohdalla on aito mahdollisuus huomioida autossa oikeasti olevia varusteita. Moni autotoimittaja on suositellut uuden Opel Astran ostajaa uhraamaan hieman euroja ja upgradettamaan autonsa varustetason Innovation-pakettiin. Innovation-paketin myötä autoon saa ainakin huomattavasti ergonomisemmat istuimet, avaimetonta käynnistystä ja automaattisesti toimivaa takaluukkua.

Opel Astra K Innovation Plus

Tässä meidän yksilössämme yksi hienoin varuste on myös kaukosäätöinen Webasto, joka on osoittanut mahtavuutensa kuluneena talvena. Erityiskiitos Webastoon liittyen täytyy antaa kaukosäätimen pitkälle kantamalle: sen voi napsauttaa päälle kerrostalon kuudennessa kerroksessa, vaikka autolle tulee melko paljon matkaa.

Innovation Plussassa ei ole juurikaan heikkoja kohtia. Autosta löytyy kaikki perusmukavuudet aina alumiinivanteita myöten. Multimedian puolella löytyy kaikki tarvittava aina peruutuskamerasta navigoinnin kautta Bluetooth-järjestelmään asti. Ehkä adaptiivista vakionopeudensäädintä huomaa kaipaavansa satunnaisesti, mutta muuten Innovation Plus-paketilla pääsee jo hyvinkin pitkälle.

Opel Astra K Innovation Plus

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Ajovaloautomatiikka aiheuttaa haasteita

Autoilu on ottanut kymmenessä vuodessa huimia askelia eteenpäin. Ajovalot ovat yksi osoitus kehittymisestä. Siinä missä edellisen Astran kohdalla xenonit edustivat aikansa parhaimmistoa, nyt ollaan siirrytty LED-aikakauteen. LED-teknologian lisäksi nykyaikaista autoa edustaa ajovaloautomatiikka, jossa järjestelmä osaa kaivaa tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivan valaistuksen automaattisesti.

Ajovaloautomatiikan kanssa lähtökohtana on se, ettei kuljettajan tarvitsisi itse hoitaa esimerkiksi pitkien ajovalojen kytkemistä vastaantulevan auton kohdalla, vaan ajoneuvo osaa itsenäisesti säätää valot siten, etteivät ne häikäise vastaantulijaa. Tähänastisen testimme mukaan tämä on osittain vain ajatuksen tasolla oikein, koska jotkut autot tykkäävät vilautella pitkiä valoja automatiikalle. Sattumaa tai ei, monet “vilauttelijat” ovat raskaampaa kalustoa.

Automatiikka näkyy myös siinä, että erilaiset anturit ovat vähän väliä joko poissa pelistä, tai ne näkevät jonkin sortin harhoja. Törmäysvaroitin saattaa säikähtää erkanemiskaistalla olevaa autoa, kuolleen kulman tunnistimet eivät näe mitään kurakelissä tai parkkitutkat piipitelevät puskuriin kertyneestä jäästä. Aivan sokeasti automatiikkaan ei kannata siis luottaa.

Opel Astra K Innovation Plus

Haasteista puheenollen, yksi paha taantuma K-Astrasta löytyi H-Astraan verrattuna. Tämä heikko kohta on farmarin tavaratilan suojaverho. H-Astrassa verho oli suunniteltu poikkeuksellisen hyvin. Se tarvitsi vain vetää perille asti, jolloin se aktivoitui kiinni. Vastaavasti verhon avaaminen hoitui nätisti läpsäyttämällä kahvaa, mikä mahdollisti helpon avaamisen yhdellä kädellä.

K-Astrassa on otettu merkittäviä takapakkeja verhon vetämisen suhteen. Vaikka toistoja on tullut tehtyä jo kymmeniä, vieläkin verhon kytkeminen päälle tai pois aiheuttaa harmaita hiuksia. Hyvin usein verhoa sulkiessa vain toinen puoli verhosta asettuu oikein paikoilleen, toisen pään jäädessä irti. Huolimattomasti suljettu verho rasittaa pahasti kiinnikkeitä, eikä ole siis ihme, että yllättävän monesta farkku-Astrasta tavaratilan verho on mennyt kiinnityksiltään rikki jo muutaman vuoden iässä.

Opel Astra K Innovation Plus
Näin siinä käy, jos on huolimaton.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Loppupäätelmät: Opel Astra kehittyy

Kaikkiaan Opel Astra on ottanut merkittäviä edistysloikkia kymmenen vuoden aikana. Vuosimallin 2009 Astra tuntuu suorastaan kivikautiselta verrattuna vuosimallin 2019 Astraan, automallin henki ja rooli mallistossa on pysynyt samana.

Astra ei ole toistaiseksi aiheuttanut vielä sen suurempia pettymyksiä. Moottori voisi olla pykälää isompi ja toisaalta farmarimallin tavaratilan verhon kun saisi paremmin istuvaksi, niin tässä on kaikin puolin tavoitteensa täyttävä peli. Eihän Opel Astra ole koskaan ollut automaailman kirkkain tähti, mutta siitäkin huolimatta se suoriutuu erinomaisesti normaalien käyttöautojen maailmassa.

Yhteiselo Opel Astra Innovation Plussan kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa. Toivottavasti auto tarjoaisi samanlaisen vuosien mittaisen yhteisen taipaleen, kuin edeltäjänsäkin teki.

Opel Astra Sports Tourer Innovation Plus
 • Vuosimalli: 2019
 • Moottori: 1.0-litrainen bensiini (77 kW)
 • Vaihteisto: Manuaali
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 95000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat