Opel Webasto kokemuksia

Kokemuksia Webastosta – 5 syytä, miksen pärjää enää ilman

Käyttökokemuksia-juttusarjan Opel Astra K on varustettu bensiinimoottoristaan huolimatta Webastolla, josta on mahdotonta olla pitämättä.

Webasto, eli polttoainekäyttöinen lisälämmitin lukeutuu LED- tai Xenon-ajovalojen, automaattivaihteiston ja vakionopeudensäätimen kanssa niihin varusteisiin, joita ilman ei kykene tottumisen jälkeen enää elämään. Sen verran ketterästä varusteesta on kuitenkin kyse.

Koeajolle.comin käyttöauto, eli Opel Astra K Innovation Plus on varustettu Webastolla, joten on hyvä aika niputtaa yhteen hieman kokemuksia kyseisestä varusteesta. Lyhyestä virsi kaunis, Webasto on ollut jokaisen lisäeuron arvoinen investointi.

Opel Webasto kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mikä on Webasto, eli polttoainekäyttöinen lisälämmitin?

Webasto, tai oikeastaan virallisesti polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vaihtoehto perinteiselle lohkolämmittimelle. Laitteen perimmäisenä tarkoituksena on mahdollistaa ajoneuvon moottorin esilämmitys, jottei auto joutuisi tekemään moottoria pahasti rasittavia kylmäkäynnistyksiä.

Vaikka polttoainekäyttöistä lisälämmitintä kutsutaan usein Webastoksi, kaikki polttoainekäyttöiset lisälämmittimet eivät ole kuitenkaan Webastoja. Webasto on yksi tunnetuimmista lisälämmitinvalmistajista, vaan ei kuitenkaan markkinan ainoa. Webaston verisin kilpailija on Eberspächer, eli puhekielessä monesti “Eber”.

Monesti Esson baareissa saatetaan keskustella siitä, onko Webasto vai Eberspächer parempi vaihtoehto autoon. Asiasta väittely on vähän samanlaista, kuin vertaisi Mersua Bemariin. Molemmilla on omat fanaattiset faninsa, mutta päällisin puolin molemmat ovat erinomaisia tuotteita.

Kun autossa on polttoainekäyttöinen lisälämmitin, ei autoa tarvitse enää kytkeä “roikkaan”. Jatkossa moottorin lämmittäminen tapahtuu polttoainekäyttöisen lisälämmittimen avulla, joka saa virtansa nimensä mukaisesti auton polttoaineesta.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Omia kokemuksia Webastosta

Webasto oli tätä autoa hankkiessa vaatimuslistan kärjessä. Ihan tietoisestikin hakusessa oli ajoneuvo, josta löytyisi jo heti Webasto. Vaatimus polttoainekäyttöisestä lisälämmittimestä on melko kova, sillä vain harvat autot ovat varustettu kyseisellä laitteella. Itse asiassa on vähän tuurista kiinni, miten hyvin lisälämmittimiä löytyy juuri sinun haaveilemastasi ajoneuvosta.

Opel Astran kohdalla tilanne oli kuitenkin tavallista parempi. Ilmeisesti maahantuoja on tarjonnut Webastoa melko helposti saatavilla olevana lisävarusteena, ja tästä syystä moni Opelin uutena hankkinut autoilija on tilannut autonsa Webaston kera. Jonkun toisen automerkin, tai ihan vaikkapa pykälää pienemmän Opel Corsan kohdalla tilanne on hyvinkin erilainen.

Webasto on varuste, josta joutuu käytettynäkin maksamaan tavallisesti hieman extraa. Hyvin usein polttoainekäyttöisen lisälämmittimen löytyminen autosta paljastuu jo auton hintalapusta, jossa voi olla noin tonni lisää hintaa. Toisaalta Webasto toimii myös toiseen suuntaan, eli autosta saanee paremman vaihtohyvityksen, kun varustelistalta löytyy talven suosituin lisävaruste.

Seuraavaksi esittelen teille syitä siihen, miksen tule enää jatkossakaan omistamaan autoa, jossa ei ole Webastoa.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Syy 1: lajin helppous viehättää

Auton ikkunoiden raappaamisen ohella yksi talven inhottavimmista autonhoitoasioista on ehdottomasti auton laittaminen sähköiseen esilämmitykseen. Auton kytkeminen roikkaan on hyvin manuaalista puuhaa, eli jos auton haluaa lämpimäksi, tulee yhdistää auto ja tolppa piuhan avulla.

Hyvin usein lohkolämmittimen pistoke on jäätynyt kiinni ja sen joutuu hakkaamaan esiin lumen alta. Lisäksi kylmässä ilmassa johto voi olla kankea ja myös sähkötolppa jäätynyt jumiin. Eikä mitenkään tavatonta ole sekään, että tolpan kello ei toimi oikein, jolloin auto ei loppujen lopuksi koskaan edes pääse lämpenemään.

Kaiken kruununa vielä sekin yksityiskohta, ettei Webastolla ajaessa käy enää “perinteisiä vahinkoja”, eli sähkölämmittimen roikka jää autoon kiinni lähtiessäsi liikkeelle, mikä aiheuttaa usein kalliita korjauksia.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Syy 2: Webasto toimii missä vain

Jatketaan sähkötolppien maailmassa. Webaston hienouksiin kuuluu myös se, ettei auton lämmittäminen ole sähköpistokkeen varassa. Perinteistä lohkolämmitintä voi käyttää vain silloin, jos jostain on saatavilla sähköä. Monien kotipihassa tämä on helppo toteuttaa, mutta tilanne voi olla toinen esimerkiksi työpaikan pihassa – puhumattakaan vaikkapa kaupan tai huoltoaseman pihaa.

Webasto vuorostaan toimii missä vain, olit sitten käymässä työpaikalla, lätkämatsissa tai kaverisi luona. Reissuja ei tarvitse suunnitella tolppapaikkojen ehdolla, vaan Webasto hörähtää käyntiin jälleen kerran nappia painamalla.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Syy 3: auton lämmitys etäaikakauteen

Opel Astra on varustettu kaukosäätöisellä Webastolla, joka toimii vieläpä erinomaisesti pitkänkin matkan päästä. Vaikka asunto sijaitsee kerrostalon kuudennessa kerroksessa ja autoon nähden talon “väärällä puolella”, kaukosäätimen range riittää kytkemään helposti Webaston päälle. Auton voi siis laittaa lämmitykseen menemättä lainkaan ulos. Tämän helpommaksi työ ei voi enää käydä.

Tai itse asiassa voisi käydä. Oikein hurjat Webaston käyttäjät voivat ohjata laitteen toimintaa puhelimen avulla joko tekstiviestein tai mobiilisovelluksin. Tämän mallin etuna on se, että hyvin usein autoa voi lämmittää useampikin käyttäjä, eikä pelkästään avainten haltija.

Myös ilman puhelinohjaustakin kyllä pärjää, sillä kaukosäädin on yllättävän tehokas. Pisimmillään Webaston kaukosäädin on toiminut peräti 400 metrin päästä, ja tällöinkin ajoneuvon ja kaukosäätimen välissä sijaitsi mm. neljän kaistan levyinen tie sekä U-kirjaimen muotoinen kiinteistö, jonka “keskellä” ajoneuvo sijaitsi.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Syy 4: Webasto lämmittää nopeasti ja jatkaa ajon aikana

Siirtyessäsi sähkökäyttöisistä lämmittimistä polttoainekäyttöisiin lämmittimiin, myös lämmityksen nopeus pääsee yllättämään positiivisesti. Siinä missä huonolla säteilylämmittimellä olevaa autoa saa pitää roikassa jopa tuntikausia, Webastolla riittää tavallisesti vain 15-30 minuuttia. Kukapa sitä haluaisi odottaa auton lämpenemistä pitkään?

Toinen Webaston merkittävä etu liittyy siihen, että lämmittimen toiminta voi jatkua vielä ajon aikana. Ymmärrettävistä syistä johtuen sähkökäyttäiset lämmittimet tulee irroittaa autosta liikkeelle lähdettäessä, mutta Webaston käyttöä voi jatkaa ajon aikana, joka nopeuttaa entisestään moottorin lämmittämistä.

Syy 5: unohda sisätilanlämmitin

Webasto ei lämmitä ainoastaan ajoneuvon moottoria, vaan myös auton sisätiloja. Erityisen mukavaa on se, että Webaston avulla myös auton tuulilasi ja sivuikkunat lämpenevät. Vaikkei kaikki jää laseista sulaisi pelkällä Webastolla, niin ainakin se irtoaa huomattavasti helpommin. Pidemmän päälle Webaston käyttö siis vähentää lasien skrapaamista ja sitä kautta lasien kulumista.

Webaston käyttäjä saa myös heittää perinteisen sisätilanlämmittimen mäkeen, mikä vapauttaa auton sisään lisää jalkatilaa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Onko Webastossa mitään huonoja puolia?

Jottei artikkeli menisi pelkästään yksipuoleiseksi hehkuttamiseksi, Webastolla on myös erilaisia haittapuolia. Ihan pelkkää voittojuoksua Webaston kanssa eläminen ei ole, vaan asioilla tuppaa olemaan myös se kolikon toinen puoli.

Webaston kanssa eläessä on tärkeä pitää auton akusta tarkkaa huolta. Webasto toimii polttoaineen lisäksi akusta saatavalla sähkövirralla, eli Webaston käyttö rasittaa akkua. Webaston huolimattomalla käytöllä on mahdollista tyhjentää auton akku, jonkin nykyaikana monet polttoainekäyttöiset lisälämmittimet ovat niin fiksuja, etteivät ne päästä akkua kulumaan aivan tyhjäksi saakka.

Tästä huolimatta Webaston käyttäjän on hyvä opetella sellainen nyrkkisääntö, että autolla tulisi aina ajaa yhtä kauan, kuin mitä Webasto on autossa päällä. Tällä tavalla varmistetaan se, että auton akku ehtii latautua taas täyteen asti. Lisäksi ei ole mitenkään yliampuvaa hankkia Webastolla varustetun auton kontiin akkuboosteria, joka pelastaa autoilijan niistä pinteistä, jolloin akku on päässyt tyhjentymään.

Akkuun liittyvien ongelmien lisäksi Webasto pitää sisällään erilaista tekniikkaa, mikä on mahdollista saada rikki. Webaston korjaaminen voi maksaa helposti satoja euroja tai jopa tonnin. Webastoa tarvitsee harvemmin sen enempää huoltaa, mutta ajan myötä niitä voi joutua korjaamaan.

Lisäksi on hyvä huomioida se, että Webaston käyttö kasvattaa auton polttoaineen kulutusta aavistuksen. Toisaalta eihän se tolpasta saatava sähkökään ole ilmaista – etenkään näinä energiakriisin aikoina.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat