Auton esilämmitys sähköllä Defa kokemuksia

Auton esilämmitys – 5 syytä kytkeä auto sähköiseen esilämmitykseen

Auton sähköinen esilämmitys on monelle tuttua puuhaa talvisin, mutta tunnetko kaikki esilämmityksen hyödyt?

Vielä on tovi talvea jäljellä, ennen kuin kevät koittaa. Tavallisesti helmikuu on ollut yksi vuoden kylmimmistä kuukausista, joka koittelee ihmisten lisäksi myös ajoneuvokantaa. Kuten tiedämme, auton kylmäkäynnistys pistää ajoneuvon koville, joten niitä tulisi pyrkiä kaikin keinoin välttämään.

Mikäli autossa ei ole polttoainekäyttöistä lisälämmitintä, lienee sähköinen esilämmitys helpoin tapa helpottaa talvisia käynnistysongelmia. Verrattuna polttoainekäyttöiseen lisälämmittimeen, sähköinen esilämmitys kaikkine asennustöineen maksaa huomattavasti Webastoa tai Eberspächeriä vähemmän.

Mitä hyötyjä sähköisessä esilämmityksessä sitten on? Keräsimme viisi vinkkiä, joiden vuoksi auton sähköinen esilämmitys kannatta ja minkä takia lämmityslaitteisiin kannattaa investoida pari sataa euroa.

Auton esilämmitys sähköllä Defa kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

1. Sähköinen esilämmitys tuo mukavuutta

Lähdetään liikkeelle kaikista mukavimmista asioista. Auton sähköinen esilämmitys tuo ennen kaikkea mukavuutta autoiluun. Mikäli autossa on sähköinen esilämmitys ja sen lisäksi auton sisälle lämmintä ilmaa puhaltava sisätilanlämmitin, pääsee autoilija istumaan huomattavasti miellyttävämpään lämmitettyyn ohjaamoon.

Mukavuutta tuo myös se, että esilämmitetty moottori lämpenee nopeammin, minkä ansiosta auton puhaltimet puskevat nopeammin lämmintä ilmaa ohjaamoon. Sähköinen esilämmitys kannattaa tuo myös silloin mukavuutta, vaikkei autossa olisi erillistä sisätilanlämmitintä.

Kolmantena hyötynä sisätilanlämmittimellä varustetuissa autoissa lämmittäminen vähentää jääraapan käyttöä. Samalla kun auton hytti lämpenee, lämpenevät myös ikkunat ja sitä kautta ikkunoihin kertynyt kuura lähtee parhaimmillaan kokonaan pois, tai vähintäänkin irtoaa helpommin. Sähköinen esilämmitys säästää siis vaivaa ja sitä myötä myös aikaa, joka muuten menisi ikkunoiden raaputtamiseen.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

2. Esilämmittämällä auton lisäät turvallisuutta

Sen lisäksi että auton esilämmitys tuo kuvioihin mukaan mukavuutta, se tuo ohessa myös turvallisuutta. Mitä lämpimämpi auto on liikkeelle lähtiessä, sitä pienempi todennäköisyys on sille, että auton ikkunat menevät yllättäen huuruun ja estävät sitä myötä näkökentän.

Lisäksi on hyvä muistaa se, että ikkunoiden raaputtaminen aiheuttaa pitkässä juoksussa auton laseihin pieniä naarmuja, jotka saattavat ajan myötä heikentää merkittävästi lasien näkyvyyttä. Pahasti naarmuinen lasi voi olla erityisen inhottava etenkin aurinkoisilla keleillä, kun aurinko paistaa matalalta lasiin ja naarmut heijastuvat selvästi.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

3. Esilämmitys säästää polttoainetta

Kukapa meistä ei haluaisi säästää rahaa? Polttoaine on sellainen kuluerä, että koemme siitä maksamisen erityisen inhottavana. Normaalisti autoilijat seuraavat silmä kovana polttoaineen hintoja, vaikka säästöä polttoainekuluissa voisi saada aikaan myös erilaisilla säästövinkeillä.

Esilämmitetty auto kuluttaa merkittävästi vähemmän polttoainetta, kuin täysin kylmänä starttaava moottori. Esilämmityksen myötä moottori saavuttaa ideaalin käyttölämpötilan nopeammin, eikä ajon aikana tarvitse käyttää niin paljoa polttoainetta kuluttavia lämmityskeinoja. Harva tulee ajatelleeksi sitä, että penkinlämmittimet tai takalasinlämmittimet syövät virtaa, joka vuorostaan kasvattaa polttoaineen kulutusta.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

4. Esilämmitys pidentää moottorin käyttöikää

Kuten jo artikkelin alussa totesimme, kylmäkäynnistys on aina äärimmäisen rasittavaa moottorille ja siksi niitä tulisi pyrkiä välttämään viimeiseen asti. Kylmässä moottorissa kaikki nesteet ovat jäykkiä, minkä ansiosta ne eivät esimerkiksi voitele paikkoja yhtä tehokkaasti, kuin lämpimänä.

Kylmäkäynnistysten tekemisien seurauksia ei huomaa välttämättä heti, mutta pidemmän päälle rasitus on varmaa. Moottorin elinkaari lyhenee etenkin niissä tapauksissa, kun kylmäkäynnistyksiä tapahtuu toistuvasti. Pelkkien öljyjen ja nesteiden lisäksi moottori kokonaisuutena reagoi negatiivisesti kylmään ja siksi se toimii huomattavasti paremmin tehokkaasti lämmitettynä.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

5. Esilämmitys on monella tapaa ympäristöteko

Mitä pidempi auton käyttöikä on, luonnollisesti sitä ympäristöystävällisempää ajelu on. Olisi suurta resurssien tuhlausta tuhota auton moottori ennen aikojaan ihan vain silkasta välipitämättömyydestä.

Jotain osviittaa kylmäkäynnistyksen aiheuttamista päästöistä saa siitä, että tutkimusten mukaan kylmänä käynnistetty auto aiheuttaa 30 sekunnissa yhtä paljon päästöjä kuin esilämmitetty auto 190 kilometrin ajon aikana. Lisäksi kylmäkäynnistykset saavat aikaan melkoisia “pölläytyksiä” erityisesti alueilla, joilla asutaan tiiviisti. Alueen hengitysilmassa liikkuu enemmän epäpuhtauksia, jos autoja käynnistetään kylmänä.

Toisin sanoen käyttämällä autossa sähköistä esilämmitysjärjestelmää voit minimoida kylmäkäynnistyksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Autojen esilämmitysratkaisuista tuttu Defa kertoo meille siitä, että tutkimusten mukaan sähköinen esilämmitys voi vähentää päästöjä jopa 71 prosenttia.

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Miten varustaa auto sähköisellä esilämmityksellä?

Lähes kaikki autot pystytään jälkivarustelemaan sähköllä esilämmitettäviksi. Autoon voidaan asentaa lohkolämmitin, joka lämmittää moottorin nesteitä, sekä tämän kaveriksi niin sanottu sisähaara, johon voi kytkeä auton sisälle tulevan sisätilanlämmittimen.

Jos haluat helpon ratkaisun sähköisen esilämmityksen hankintaan, kannattaa tarkistaa Virtasenkauppa.fi:n valikoima. Virtasenkauppa.fi myy Defan tuotteita auton esilämmitykseen liittyen, joten samasta kaupasta on mahdollista hankkia kertatilauksella lohkolämmitin asennussarjoineen, sisätilanpistoke asennussarjoineen, sisätilanlämmitin sekä akkulaturisarja.

Virtasenkauppa.fi kokemuksia Defa lämmitin

Oikeiden tuotteiden löytäminen on helppoa Virtasenkauppa.fi-sivustolla, sillä verkkokauppa etsii sinulle oikeat tuotteet auton rekisterinumeron avulla. Rekisterinumeron avulla saadaan juuri sinun autoosi sopivat asennussarjat, joten et osta vahingossa vääriä tuotteita.

Hyvä tärppi itse kullekin autoaan sähköllä esilämmittävälle autoilijalle on ylläpitolaturi ja asennuskaapeli, joka lataa auton akkua. Näin talvisaikaan ei ole mitenkään tavatonta, että moni autoilija ajaa lyhyillä toistuvilla ajoilla autonsa akun tyhjäksi, koska lyhyen matkan aikana akku ei ehdi latautua täyteen. Esilämmitykseen yhdistettävä ylläpitolaturi auttaa siis autoilijaa ylläpitämään auton akkua.

Virtasenkauppa.fi kokemuksia sähköinen esilämmitys auto

Mitä tuotteita autoilijan kannattaa valita, jos haluaa esilämmittää autoa sähköisesti?

Virtasenkauppa.fi neuvoo asiakkaitaan tuotteiden valinnassa seuraavalla tavalla:

 • Tarvitset vähimmillään moottorilämmittimenkytkentäsarjat (1 tai useampi autosta riippuen)
 • Jos haluat sisätilalämmitintä varten pistorasian, tarvitset myös haaroitussarjan
 • Mikäli ajat usein vain lyhyitä matkoja, ei autosi ehdi lataamaan akkua kylmillä keleillä. Siksi suosittelemme ylläpitolaturin ja siihen liittyvän johdon hankintaa.
 • Sisätilalämmittimeksi suosittelemme kahdella eri teholla toimivaa lämmitintä, jonka voit yhden napin painalluksella säätää autolle ja kelille sopivaan asentoon.

Tutustu tarkemmin Virtasenkauppa.fi:n myymiin Defan tuotteisiin verkkokaupan lämmitinhaun avulla.

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Lähteet: Defa

Nyt luetuimmat