E- ja äänikirja maksuton kokeilu

Tekemistä autoon – äänikirjapalveluiden maksuttomat kokeilut

Kaupallinen yhteistyö: sisältää mainoslinkkejä, merkattu tähdellä

Äänikirjapalveluita on nyt tarjolla enemmän kuin koskaan. Tämä on hyvä uutinen autoilijalle, sillä äänikirjat tarjoavat mukavaa tekemistä pitkille automatkoille.

Allekirjoittanut on jo pitkän aikaa sitten kyllästynyt kuuntelemaan autossa kaupallista radiota, sillä kuka jaksaa enää 2020-luvulla kuunnella kolmatta kertaa päivän aikana sanoja kappaleita, kiusallisia seksuaaliterveysliikkeiden mainoksia tai muuten vain ärsyttäviä radiojuontajia.

Lineaariselle radiolle on tullut älypuhelinaikakaudella uudenlaisia vaihtoehtoja, kun jokainen meistä voi kantaa älypuhelimessaan omaa kirjastoa, josta löytyy pitkät rivit erilaisia e- ja äänikirjoja. Tästä kaksikosta etenkin äänikirjat sopivat erityisen hyvin autoilijalle, sillä kuunneltavassa muodossa olevat kirjat saa helposti avattua autossa AUX- tai Bluetooth-liitännän kautta.

Tässä artikkelissa esitellään muutamia äänikirjapalveluita, joista suurin osa haluaa tarjoata sinulle maksuttoman kokeilujakson. Tutustu palveluihin ja nappaa itsellesi käyttöön maksuton kokeilu.

E- ja äänikirja maksuton kokeilu

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Yleisesti äänikirjapalveluista

Äänikirjat saavuttivat kuluttajat joskus 2000-luvun alkupuolella. Tuohon aikaan jokainen kirja piti ostaa erikseen, ja äänikirja tarkoitti yleensä kirjan pituudesta riippuen useampaa CD-levyllistä puhuttua tarinaa, ja levyä piti vaihtaa aina välillä seuraavaan kirjan edetessä.

Nykyään homma on kuitenkin huomattavasti helpompaa, sillä ärsyttäviä CD-levyn vaihtamisia ei enää tarvitse tehdä. Kaikki kirjat löytyvät nykyään sovelluksista, joka tarjoaa pääsyn lähes rajattomiin kirjavalikoimiin. Lähtökohtaisesti kaikki uudemmat ja tunnetummat kirjat tulevat lähes heti julkaisun yhteydessä näihin äänikirjapalveluihin, eli tilauksen kautta pääsee välittömästi lukemaan tai kuuntelemaan uusimpia ja puhutuimpia kirjoja Suomessa.

Autoilijan kannalta muutos sovelluksiin on ollut hyvä, sillä nykyään kirjat voi kuunnella alusta loppuun ilman raskaita levyn vaihtoja tai muuta näpertämistä. Monet äänikirjapalvelut tarjoavat myös mahdollisuutta, jossa äänikirjan voi ladata offline-tilassa talteen sovellukseen, jolloin sitä pystyy kuuntelemaan myös niissä tapauksissa, että nettiyhteys ei toimi. Tämä on erittäin hyvä asia meille, jotka ajamme satunnaisesti huonon internet-yhteyden alueilla. Lataamalla kirjat ennakkoon kuuntelukokemus ei taukoa turhaan.

Myös kirjojen lukunopeutta pääsee säätämään. Itse pidän suuresti mallista, että heitän lukunopeuden aina 1,5-1,75-kertaiseksi, sillä vähän ripeämmästä nopeudesta huolimatta kirjoista saa selvää, mutta niiden läpikäynti käy huomattavasti nopeammin. Keskimäärin normaalilla nopeudella yksi kirja lienee noin viiden tunnin mittainen, mutta vähän nopeuttamalla tätä aikaa saa lyhennettyä.

Valikoimat kirjoilla on melko identtiset, joten lopullinen päätös koostuu yleensä lähinnä siitä, montako ihmistä palvelua käyttää teidän perheessänne ja kaipaatko ajallisesti rajattoman käytön sovellukselle. Sovellukset itsessään ovat hyvin samanlaisia palvelusta riippumatta, eli kaikkia niitä on miellyttävä käyttää ja kaikki tarvittavat ominaisuudet löytyvät.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Nextory (45 päivän maksuton kokeilu)

Ruotsista tuleva Nextory on Pohjoismaiden johtavia äänikirjapalveluita, vaikka sen valikoima on hieman Storyteliä pienempi noin 100 000 kirjan valikoimalla. Vaikka ero kuulostaa ensiksi merkittävältä (300 000 vs 100 000), niin tästä huolimatta Nextorysta löytyy ihan yhtä lailla kaikki tärkeimmät kotimaiset kirjauutuudet. Ilmeisesti ero kirjojen määrässä tulee lähinnä ulkomaisista kirjoista.

Nextoryn sovellus ladataan App Storesta tai Google Play:sta. Sovelluksesta löytyy äänikirjapalveluiden normaalit ominaisuudet, eli esimerkiksi lukunopeuden säätö, uniajastin, suosikkilistaus, offline-lataus, kirja-arviot ja kirjasuositukset. Nextoryn sovellus toimii vain puhelimella ja tabletilla, eli selainversiota ei ole käytössä. 

Nextorylla on kolme tilausvaihtoehtoa, jotka ovat pronssi, kulta ja perhe. Pronssi sopii yhdelle käyttäjälle ja siinä tilausmuodossa uusia kirjoja joutuu odottelemaan kuusi kuukautta. Hopea maksaa 9,99€/kk. Kulta soveltuu myös yhdelle käyttäjälle, mutta siinä uutuudet on heti käytettävissä. Kulta maksaa 16,99€/kk. Perhe sopii 2-4 käyttäjälle ja sen hinta on alkaen 19,99€/kk.

Jos kiinnostuit kokeilemaan Nextorya, niin alla olevasta nappulasta voit aktivoida itsellesi peräti 45 päivän maksuttoman kokeilujakson. Kokeilujakso on suunnattu uusille asiakkaille.

Aktivoi Nextory kokeilu

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

BookBeat (30 päivän maksuton kokeilu)

BookBeat on ruotsalaisen mediakonserni Bonnierin omistama äänikirjapalvelu, joka on tällä hetkellä Suomen suosituin äänikirjojen suoratoistopalvelu. BookBeatin laajassa valikoimassa kirjoja on yli 200 000 kappaletta suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

BookBeatin sovellus toimii iOS- tai Android-laitteilla. Sovelluksesta löytyy niin ikään äänikirjapalveluiden normaalit ominaisuudet, eli lukunopeuden säätö, uniajastin ja offline-tila.

BookBeatilla on tällä hetkellä kolme eri tilauspakettia. Halvin Basic-paketti maksaa 9,99 €/kk ja sillä voi kuunnella ja lukea 20 tuntia/kk. Pykälää isompi Standard-paketti sisältää 100 tuntia/kk hintaan 14,99 €/kk ja suurimman Premium-paketin kautta saat kuunnella ja lukea kirjoja rajattomasti hintaan 19,99 €/kk. 

Mikäli BookBeat kiinnostaa, alapuolen nappulan kautta pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta 30 päivän ajan, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana!

Aktivoi BookBeat kokeilu
 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat