Tehokkaampaa autonhuoltoa puhelimen ja netin avulla

Älypuhelimet ja netti ovat tehneet elämästämme helpompaa monilla tavoilla, ja autonhuolto ei ole poikkeus.

Nykyään voimme käyttää puhelinta varaamaan huoltoajan, etsimään oikeaa varaosaa tai jopa katsomaan ohjevideoita auton pienistä korjauksista. Verkkosivustot ja sovellukset tarjoavat tietoa ja palveluita, jotka olivat ennen saavutettavissa vain fyysisissä liikkeissä. Teknologian ansiosta monimutkaiset huoltotehtävät ovat muuttuneet yksinkertaisemmiksi ja nopeammiksi.

Tässä artikkelissa käymme läpi näitä muutoksia ja annamme vinkkejä tehokkaaseen autonhuoltoon nykyaikaisilla työkaluilla.

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Puhelimen merkitys autohuollossa

Puhelimet ovat muuttuneet pelkästä kommunikointivälineestä monipuoliseksi työkaluksi, joka palvelee monissa arjen tehtävissä – myös autonhuollossa. Monet meistä käyttävät puhelintaan löytääkseen lähimmän korjaamon tai varaosaliikkeen. Lisäksi sovellusten avulla voimme seurata auton huoltohistoriaa, muistuttaa itseämme tulevista huolloista tai jopa diagnosoida mahdollisia ongelmia autossamme. 

Monet verkkokaupat tarjoavat mahdollisuuden tilata varaosia suoraan puhelimen kautta. Lisäksi video-ohjeet ja keskustelupalstat auttavat ratkaisemaan yleisiä ongelmia ja huoltokysymyksiä. Lyhyesti sanottuna, puhelin on tullut välttämättömäksi.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Verkkokauppojen ja varaosien vertailusivustojen nousu

Verkkokaupan kasvu on tehnyt autonhuollosta ja varaosien hankinnasta entistä helpompaa. Aikaisemmin varaosien etsiminen saattoi vaatia useita käyntejä eri liikkeissä ja varaosakaupoissa. Nykyään, muutamalla klikkauksella, voimme selata laajaa valikoimaa osia, vertailla hintoja ja toimitusaikoja sekä lukea muiden ostajien kokemuksia. 

Vertailusivustot ovat tuoneet lisäarvoa tähän prosessiin, kooten yhteen eri myyjien tarjoukset ja mahdollistaen parhaiden diilien löytämisen helposti. Ne ovat säästäneet kuluttajille aikaa, vaivaa ja usein myös rahaa. Tämä digitaalinen muutos on tehnyt varaosien hankinnasta paitsi tehokkaampaa, myös helpompaa. Voit tilata varaosat vaikka Saksasta ja säästää rahaa kuluissa.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Älypuhelimien sovellukset autonhuoltoon

Älypuhelimien sovellukset ovat ottaneet suuren roolin autonhuollon alalla, tarjoten autoilijoille entistä enemmän työkaluja ja resursseja. Sovelluskaupoista löytyy monia sovelluksia, jotka auttavat muistuttamaan tulevista huolloista, öljynvaihdoista tai jopa renkaiden ilmanpaineen tarkistamisesta. Toiset sovellukset puolestaan mahdollistavat varaosien selaamisen, vertailun ja ostamisen suoraan kännykältä. 

Lisäksi on olemassa sovelluksia, jotka antavat askel askeleelta -ohjeita eri huoltotoimenpiteisiin tai tarjoavat diagnostisia työkaluja mahdollisten auton ongelmien tunnistamiseksi. Teknologian kehittyessä nämä sovellukset parantavat jatkuvasti käyttäjäkokemustaan, tehden auton omistamisesta ja ylläpidosta helpompaa ja vaivattomampaa.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

DIY-autonhuolto mobiiliopastuksella

Tee-se-itse (DIY) -kulttuuri on ollut pitkään osa autonhuoltoa, mutta älypuhelimien ja sovellusten nousu on vienyt sen uudelle tasolle. Mobiiliopastus antaa autoilijoille pääsyn tuhansiin opetusvideoihin, askel askeleelta -ohjeisiin ja vianetsintävinkkeihin. 

Oli kyse sitten öljynvaihdosta, jarrupalojen vaihtamisesta tai perusteellisemmasta korjauksesta, puhelimen avulla saat tarvittavan tiedon käden ulottuville. Monet sovellukset tarjoavat jopa mahdollisuuden konsultoida asiantuntijoita reaaliajassa tai jakaa kokemuksia muiden DIY-autoilijoiden kanssa. Tämän ansiosta mobiiliopastus on tehnyt DIY-autonhuollosta saavutettavampaa, luotettavampaa ja turvallisempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Yhteenveto

Teknologian ja erityisesti älypuhelimien ja netin rooli autonhuollossa on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Nykyään autoilijat voivat hyödyntää erilaisia verkkokauppoja ja vertailusivustoja löytääkseen parhaat varaosat ja tarjoukset helposti. Nopeilla 5G-yhteyksillä voidaan yhdistää auto tai puhelin nettiin, jolloin voidaan tehostaa auton ylläpitoa ja huoltoa.

DIY-autonhuolto on saavuttanut uuden ulottuvuuden älypuhelinten opetusvideoiden ja ohjeiden ansiosta, mahdollistaen entistä useammille autoilijoille mahdollisuuden huoltaa ja korjata omaa ajoneuvoaan. Teknologia ei ainoastaan tee autonhuollosta tehokkaampaa, vaan se myös demokratisoi tiedon ja resurssit, jotka olivat aiemmin rajoitettuja vain alan ammattilaisille.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat