Löydä halvin polttoaine polttoaine.net tankille kokemuksia

Säästä rahaa: näin helposti löytyy lähiseutusi halvin polttoaine

Kiitos internetin, lähiseutusi halvimman polttoaineen metsästys hoituu näppärästi usein vain puhelimesta katsomalla.

Kun mietimme autoilun kustannuksia, monella ensimmäisenä tulee mieleen auton polttoaineen ostaminen. Oli autosi sitten bensiini tai diesel, polttoainetta voi säästää yleensä kahdella eri tavalla. Voit joko kiinnittää huomiota polttoainetaloudelliseen ajotapaan, tai sitten tarjoushaukan lailla metsästää seudun halvinta polttoainetta. Tai miksei näitä molempia yhtä aikaa!

Mutta miten halvin polttoaine sitten löydetään? Dilemma muodostuu siitä, että turhanpäiväinen autolla tehty halvimman huoltoaseman etsiminen kuluttaa auton polttoainetta, mikä taas tekee umpimähkäisestä etsimisestä kannattamatonta. Onneksi tähänkin ongelmaan ratkaisu löytyy internetistä.

Löydä halvin polttoaine polttoaine.net tankille kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Internet neuvoo sinulle halvimmat huoltoasemat

Suomessa on kaksi erilaista polttoaineiden hintatietoihin perustuvaa sivustoa tai palvelua ylitse muiden. Nämä kaksi ovat Tankille-sovellus sekä Polttoaine.net-verkkosivu. Molempien sivustojen perimmäinen idea on sama, eli välittää palvelun käyttäjille mahdollisimman reaaliaikaista hintatietoa lähiseudun asemien hintatasosta.

Käytännössä nämä palvelut siis neuvovat sinulle lähiseutusi halvimman polttoaineen sijainnin, jotta osaat valita kaikista halvimman huoltoaseman lähistölläsi. Palvelut toimivat siis eräänlaisina “kilpailuttajina”, vaikkakin varsinaisen päätöksen eli parhaimman huoltoaseman valinnan vastuu jääkin sinulle.

Molemmissa palveluissa hintatiedot kerätään palvelun käyttäjiltä. Kun tankkaajat lähettävät hintatietoja palveluiden ylläpitäjille, hintatiedot päivätään myös palveluun. Koska polttoaineiden hinnat saattavat elää jopa useamman kerran päivässä, niin täysin vedenpitävää hintatietoa ei tietenkään saa mistään, mutta palveluiden avulla saa hyvää osviittaa siitä, mistä halvinta polttoainetta kannattaa lähteä etsimään.

Seuraavaksi otamme nopean katsauksen Suomen kahden johtavan polttoaineiden hintavertailupalvelun ominaisuuksiin.

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan

Tankille-sovellus

Viime vuosien aikana Koeajolle.comin toimitus on siirtynyt käyttämään ensisijaisesti Tankille-sovellusta halvimman polttoaineen metsästämiseksi. Omien kokemuksien mukaan Tankille-sovellus näyttää hieman luotettavampaa hintatietoa kuin Polttoaine.net.

Tankille-sovelluksen tarjoaman hintatiedon osumaprosentti onkin hyvin lähelle sataa, ainakin kun osaa ottaa huomioon hintatietojen viimeisimmän päivityksen. Jos hintatiedot on päivitetty sovelluksen mukaan vain tunteja sitten, hyvin suurella todennäköisyydellä tiedot pitävät yhä paikkansa. Jos taas tiedot ovat useamman päivän takaa, mitä todennäköisemmin ne ovat jo vanhentuneet.

Tankille-sovelluksen historia ulottuu vuoteen 2016, jolloin “Riku” perusti sovelluksen. Idea sovelluksen tekemiselle oli hyvin käytännöllinen, sillä perustaja itse ärsyyntyi siihen tosiasiaan, että heti tankkaamisen jälkeen naapurista löytyikin vielä halvempaa polttoainetta. Vuoden 2022 alusta lähtien Tankille-palvelun ylläpito ja jatkokehitys on siirtynyt Energy Brokers Finland Oy:n vastuulle.

Tankille-sovellus toimii vain puhelimessa, josta sen voi ladata sovelluksena joko App Storesta tai Google Playsta. Se ei sovellu siis käytettäväksi läppärin selaimessa, mikä on kieltämättä pieni miinus. Sovelluksen lataamisen jälkeen sinun tarvitsee myös tehdä sovellukseen oma ilmainen käyttäjätunnus, jotta voit käyttää palvelua.

Sovelluksen lataamisen ja rekisteröitymisen jälkeen sovelluksen käyttö onkin superhelppoa. Käytännössä avaat vain sovelluksen ja näet kartalla kaikki lähiseutusi huoltoasemat. Klikkaa valittu huoltoasema auki ja katso sieltä sen tarjoamat hintatiedot, sekä viimeisimmän hintapäivityksen ajankohta. Lisäksi palvelu näyttää diagrammilla hieman aseman hintahistorian kehittymistä.

Kuten jo sanottua, Tankille-sovelluksen hintatiedot pitävät varsin hyvin paikkansa. Osasyynä tälle voidaan pitää sitä, että viimeisimmät hinnat ilmoittaneen käyttäjän nimimerkki näkyy kaikille, sekä tämän käyttäjän luotettavuudelle annettu tähdillä tehtävä pisteytys. Lisäksi palvelun hintatietojen syöttäminen vaatii GPS:n mukaan läheisen sijainnin kyseiselle huoltoasemalle, mikä rajoittaa hieman ilkivallan tekemistä.

Tankille-sovelluksen etuihin voidaan laskea myös se, että sieltä löytyy helposti myös vähän erikoisempien polttoainelaatujen hintatiedot, kuten vaikkapa valmistajien itse brändäämät polttoaineet tai etanolipohjainen RE85-polttoaine.

Vältä kalliit ongelmat tarkistamalla ajoneuvon historia
 • Matkamittarin peukalointi
 • Vauriot
 • Tallennetut kuvat
 • Turvallisuuteen liittyvät takaisinvedot
 • Omistajamuutokset
 • Tiedot varkauksista
Tutustu palveluun

Polttoaine.net

Polttoaine.net on vuorostaan huomattavasti vanhempi palvelu, jonka historia ulottuu peräti vuoteen 1999 asti. Monet pitävätkin sitä tästä johtuen “aitona ja alkuperäisenä” polttoaineiden hintaseurauspalveluna Suomessa – mitä se todennäköisesti kyllä onkin. Palvelun perusidea on pysynyt samana kaikkien näiden vuosien ajan, toki alue on kasvanut pelkästä pääkaupunkiseudusta kattamaan koko Suomen.

Polttoaine.net-sivustoa käytetään perinteiseen tapaan tietokoneen selaimella, eikä sen käyttöön tarvita minkäänlaisia tunnuksia tai muita tekijöitä. Tämä onkin yksi sen suurimmista eduista, sillä sivustolle pääsee “koska vain ja kuka vain”, kun taas Tankille-palvelun aloittamiseen joutuu uhraamaan pari minuuttia aikaa.

Polttoaine.netin hintatiedot päivitetään Tankille-sovelluksen tapaan autoilijoiden ja muiden asiasta kiinnostuneiden ilmoittamien tietojen perusteella. Hintatiedot pysyvät näkyvillä viiden vuorokauden ajan, ellei uutta päivitystä tule. Harmillisesti hintatietojen täsmällisyys ei yllä aivan Tankille-sovelluksen tasolle, mutta on silti kuitenkin huomattavasti tyhjää parempi.

Suurimpana erona Tankille-sovellukseen tapahtuu siinä, että hintatiedot ovat taulukkomuodossa. Sinun tulee valita vasemmalta palkista joko haluamasi kaupunki tai ajamasi tie, jonka jälkeen taulukosta löytyy valitun alueen hintatiedot. Tästä syystä Polttoaine.netin käyttö vaatiikin käyttäjältä ehkä vähän enemmän oma-aloitteisuutta, kuin Tankille-sovelluksen karttapohja.

Toinen haasta Polttoaine.net-sivustolla tulee erikoisempien polttoaineiden kohdalla. Hintatieto harvemmin käsittelee erikoisbensiinien tai -dieselien hintatietoja, ja myös RE85-polttoaine on merkitty palveluun vain satunnaisesti.

Lue myös: Miten diesel-laadut eroavat toisistaan? – Kesälaatu, talvilaatu ja arktinen

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Ei koske valitettavasti sähköautoja

Kuten palveluiden nimet (Tankille ja Polttoaine) saattavat vihjata, harmillisesti palvelut ottavat kantaa vain perinteisten polttoaineiden hinnastoihin. Esimerkiksi sähköautojen tai kaasuautojen hintatietoja saa etsiä muista palveluista.

Koeajolle.com on jo aiemmin tehnyt oman listauksen sähköautojen latauspisteiden hinnoittelusta, joten halvimpien latauspaikkojen etsiminen kannattaa aloittaa sieltä. Kaasuautojen tankkaamisen hinnastoa kannattaa vuorostaan katsoa Gasumin sivustolta.

Lue myös: Tästä syystä tiistai on halvin päivä tankata – ja keskiviikko kallein

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kuinka kauas kannattaa ajaa tarjouksen perässä?

Vaikka edellä mainitut palvelut esittelevätkin kivasti lähiseudun halvimmat polttoaineet, aina ei kannata juosta tarjouksen perässä. Kuten artikkelin yllä jo sanottiin, niin ylimääräinen tai tavallista pidempi polttoaineen ostoreissu kuluttaa auton polttoainetta, jos tarjouksen perässä joutuu ajamaan useita kilometrejä.

Otetaan artikkelin loppuun vielä karkea laskuesimerkki. Kuinka kauas kannattaa ajaa viisi senttiä halvemman litrahinnan perässä?

Kuvitellaan, että autosi kuluttaa polttoainetta 5 litraa sadalla kilometrillä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhdellä litralla pääsee keskimäärin 20 kilometriä. Jos polttoaine maksaa kaksi euroa litralta, niin 20 ajokilometriä maksaa tällöin kaksi euroa.

Keskimäärin auton tankkiin mahtuu 50 litraa polttoainetta, jolloin säästöä saa maksimissaan 2,5 euroa, jos tankin tankkaa tyhjästä täyteen. Tällöin alkaa olla vähän rajoilla, kannattaako tilanteessa lähteä 10 kilometrin päähän (meno-paluu yhteensä 20 kilometriä) tarjouksen perässä, etenkin kun ajaessa autosta kuluu muutakin kuin polttoainetta.

Äärimmilleen nuukailevan kuljettajan on syytä muistaa myös se, että mikäli autosta loppuu polttoaine, tällöin haittaa ja vaivaa syntyy väkisinkin sen verran, että uhalla säästäminen ei tule kannattamaan.

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat