Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Nissan Qashqai – koeajossa menestystarinan ensimmäinen sukupolvi

Nissan Qashqai on suosittu katumaasturi, ja kuten ensimmäisen sukupolven yksilö meille osoittaa, hieman vanhempikin kelpaa.

Vuonna 2006 ensiesitelty Nissan Qashqai on ollut japanilaisvalmistajalle kaupallinen menestys. Osasyynä menestykselle on ollut se, että katumaasturien suosio lähti 2000-luvun puolella nousuun ja Qashqai tarjoaa yhden halvimmista autoista tähän segmenttiin.

Millainen on yli kymmenen vuotta vanha ja 170 00 kilometriä ajettu ensimmäisen sukupolven Nissan Qashqai? Seuraavassa kokemuksia koeajoltamme.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Nissan Qashqai – menestystarina Suomessa

Qashqailla kun ajaa, huomaa niitä tulevan sekä nokka että perä edellä vastaan toistuvasti. Havainto ei ole kuitenkaan harha, koska vielä vuonna 2019 Qashqai oli Suomen rekisteröidyimpiä automalleja. Nissan kutsuu autoa menestystarinaksi, koska Qashqai on yltänyt Suomen neljän ostetuimman auton joukkoon vuodesta 2010 lähtien.

Viime vuonna Qashqai ylsi myydyimpien autojen seitsemännelle sijalle. Sen myynti on kuitenkin laskenut jo kaksi vuotta perätysten kolmanneksella. Niin sanottuun crossover kategoriaan on tullut vuosien saatossa saataville paljon eri vaihtoehtoja. Vuonna 2021 suositumpia katumaastureita olivatki Volvon XC40 ja XC60 sekä Toyotan RAV4.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Vain USB-portti puuttuu

Vuonna 2011 rekisteröidyksi menopeliksi autossa on paljon varusteita. Auto käynnistyy ilman avaimia. Kosketusnäytöllinen navigaattori on helppo käyttää. Peruutuskamera helpottaa pakittamista.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Vakionopeudensäädintä on helppo käyttää ratista ja ajotietokone kertoo kaiken olennaisen vain yhtä nappia painamalla. Ensinäkemällä autosta puuttuu vain USB-portti.

Moottoritiellä Qashqai on melko kovaääninen. Tuuli humisee ikkunoissa. Onneksi koeajetussa autossa on Bosen kaiuttimet ja poppi peittää huminan alleen. Bosen bassoa on miellyttävämpi kuunnella. Ohjaus on jämäkkä, mutta tuntuma tiehen on hieman hatara. Ohjaus tuntuu liikuttavan autoa pykälittäin.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Pelkistetyt sisätilat ovat säilyneet hyvässä kunnossa. Lasikatto on hauska yksityiskohta, vaikka väistämättä mieleen juolahtaa huoli tilanteesta, jossa auto kierähtää katon kautta ympäri. Huoli ei niinkään johdu ajotyylistä, vaan auton peräpää pitää alhaisissa nopeuksissa ikävää raapivaa ääntä.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Nissan Qashqai on tilava käyttöauto

Moneen crossoveriin verrattuna Qashqaissa on hyvin tilaa. Etu- ja takapenkille mahtuu hyvin ja 410 litran takakontti sopii monenlaiseen harrastustoimintaan.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Pitkillä matkoilla molemmat kyynärpäät löytävät lepopaikan ovesta ja säädettävästä käsinojasta. Juomapullolle tai kahvikupille on tilaa sekä kuljettajan ovessa että keskikonsolissa.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Nykyhetken polttoainehinnoilla vanhempi Qashqai on suhteellisen nälkäinen. Moottoritienopeuksissa kulutus nousee selkeästi yli 8 litran sadalla kilometrillä. Suurehkolla autolla on painoa 1350 kiloa ja paljon tuulipinta-alaa. Kahden litran moottori liikuttaa Qashqaita joutuisasti ja automaattilaatikon työ tapahtuu huomaamatta.

Nissan Qashqai J10 mk1 kokemuksia koeajo

Auton lähes 20 vuoden takainen ulkomuotoilu on kestänyt hyvin aikaa. Mallisarja on vuosien varrella nähnyt useamman uudistuksen, muttei mullistusta. Vaikka käyttökulut saattavat yllättää, vanhempi Qashqai vaikuttaa hyvältä käyttöautolta.

Nissan Qashqai
 • Vuosimalli: 2011
 • Moottori: 2.0-litrainen bensiini (104 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 170000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat