Autokauppa kesä

Talouselämä: Kesällä suomalainen ostaa tavallista kalliimman auton

Kesä on autokauppojen kulta-aikaa. Sen lisäksi että kauppa käy, se käy myös tavallista suuremmalla hinnalla.

Kauniit kesäsäät, kesäloman mukanaan tuoma vapaa-aika sekä koronapandemian pitkittämät kuluttajien investoinnit vauhdittavat nyt autokauppaa. Kesät ovat olleet perinteisesti autokauppojen suurinta sesonkia, mutta kesä 2021 näyttää jo nyt ennätysvahvalta.

J. Rinta-Jouppi Oy kertoo miten kesäkuussa 2021 heidän tilastointinsa mukaan keskimääräinen käytetyn auton hinta oli 16 000 euroa. Nousua vuodentakaiseen tilanteeseen on noin 1 000 euroa ja kahden vuoden takaiseen tilanteeseen 2000 euroa.

Kesän sesonki näkyy hyvin myös koko vuoden käytettyjen autojen keskihinnassa. Jos kesäkuussa 2020 käytettyjen autojen keskihinta oli 15 000 euroa, koko vuoden keskihinta oli 12 800 euroa. Kesällä autoista maksetaan siis keskimääräistä kovempaa hintaa.

Autokauppa kesä

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Korona vauhdittaa autokauppaa

Koronapandemia on ollut osaltaan vauhdittamassa autokauppaa. Jo toista vuotta kestänyt pandemia on lukinnut kuluttajat neljän seinän sisään ja esimerkiksi ulkomaan matkailu on vähentynyt reilusti. Nyt monet hakevatkin pandemian aikana säästöön jääneille rahoille kohdetta autokaupasta.

Jo toista vuotta jatkunut elämä koronaviruksen kanssa on vaikuttanut tämänhetkiseen markkinatilanteeseen. Nyt selvästi satsataan arvokkaampiinkin autoihin, sillä rahaa on jäänyt muusta aiemmin suunnitellusta menosta pois”

J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

  • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Myös matkailuautoilla ja -vaunuilla riittää kysyntää

J. Rinta-Jouppi Oy on tunnettu vahvasta panostuksestaan matkailuautoihin ja -vaunuihin. Myös tässä karavaaneissa keskihinnat ovat olleet nousussa.

Käytettyjen matkailuautojen keskihinta tämän vuoden kesäkuussa oli noin 46 000 euroa, mikä oli tavanomaista korkeampi. Koko vuoden 2020 ajalta käytettyjen matkailuautojen keskihinta oli 36 200 euroa.

Käytetyt asuntovaunut ovat hieman matkailuautoja halvempia. Niissä kesäkuun keskihinta oli 25 000 euroa.

Matkailuautojen ja -vaunujen markkina tuntuu olevan tällä hetkellä erittäin kuuma ja käytetyistä laitteista on nyt paikoittain jopa pulaa. Nopeimmat asiakkaat vievät parhaat vaihtotuotteet heti niiden ilmestyessä myyntiin. Mitenkään tavatonta ei ole myöskään se, että käytettyä karavaania hankkiva kuluttaja joutuu vaihtoehtojen puuttumisen myötä tarttumaan uuden ajoneuvon hankintaan.

Autokaupan kesäkuun 2021 trendeistä uutisoi Talouselämä.

  • Vuosimalli:
  • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: km
  • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat