Nämä sovellukset helpottavat merkittävästi sähköautoilijan arkea 

Sähköautoilu helpottuu erilaisten sovellusten avulla. Listasimme yleisimmät sähköautoilijan tarvitsemat sovellukset.

Erilaiset sovellukset ovat nykyään merkittävä osa myös autoissa. Erityisesti monissa sähköautoissa on jo sisäänrakennettuna useampia sähköautoilua ja reittisuunnittelua auttavia sovelluksia. Saatavilla on kuitenkin myös kolmannen osapuolen sovelluksia, joista osa on parhaimmillaan jopa kokonaan ilmaisia. 

Koostimme tähän artikkeliin tärkeimmät ja yleisimmät apusovellukset sähköautoilijalle. Näiden sovellusten käyttäminen helpottaa huomattavasti sähköauton käyttämistä arjessa.

Lue myös: Voiko sähköautolla ajaa oikeasti Lappiin? – Testattu on!

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Latauskartta 

Latauskartta on  nettisivun älypuhelimeen saatava sovellusversio, mistä löytyvät listattuna lähtökohtaisesti kaikki Pohjoismaiden, Baltian ja jopa Puolan latauspisteet sekä niiden operaattorit.

Käyttäjien on mahdollista raportoida latauksen yhteydessä sovelluksen kautta kyseisen pisteen toimivuudesta, ja näiden arvostelujen mukaan latauspiste pisteytetään. Arvosanat tuntuvat pitävän hyvin paikkaansa; mikäli latauspiste on saanut huonoja arvosanoja, suurella todennäköisyydellä se ei toimi. 

Kaikkia latauspiteitä ei välttämättä kuitenkaan ole listattu, mutta uusista tai kartalta puuttuvista latauspisteistä on mahdollista laittaa sähköpostilla pyyntöä kartan ylläpitäjille. 

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

PlugShare 

PlugShare on kuin Latauskartta, mutta maailmanlaajuinen ja sovellus kattaa suurimman osan latausverkosta Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja maailmanlaajuisesti. Sovellukseen on rekisteröity yli puoli miljoonaa latauspistettä, tehden sen tarpeelliseksi paljon roadtrippejä tekeville sähköautoilijoille.

Sovelluksesta löytyy myös maailman suurin sähköautoilijoiden yhteisö, jotka antavat Latauskartan tapaan arvosteluja, lisätietoja ja valokuvia yksittäisistä latauspisteistä. 

Sähköautoilijoiden on myös mahdollista jakaa PlugSharen kautta omia kotilatauspisteitään täydentääkseen latausverkkoa. Jakamisessa on mahdollista määrittää tarkasti käyttöajat sekä mahdollisuus vaikuttaa yhteydenottoihin. 

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

A Better Routeplanner 

A Better Routeplanner (ABRP) on hyvä apuri sähköautoilussa reittisuunnitteluun ja vieläpä ilmainen. Tesla-omistaja voi myös liittää oman Tesla-tilinsä ABRP:hen.

Sovellus käyttää reaaliaikaista dataa latausasemista ja auton virrankulutuksesta (lisäsovelluksia tarvitaan automallista riippuen, esim Tronity, esitelty alempana) ja sovellus laskee nopeimman reitin pisteestä A pisteeseen B. Sovellus on saatavilla sekä Andoidille että iOSille ja sovelluksesta löytyy Apple CarPlay and Andoid Auto tuki. 

Reittisuunnitelmaa tehdessä sovellus näyttää sekä pysähtymispaikat että pysähtymisajat, mitkä vaihtelevat luonnollisesti yksittäisten automallien mukaan ja säätilan mukaan. Oman auton tiedot täytyy siis täyttää sovellukseen ennen käyttöä. Sovellus antaa myös arvion matkan kustannuksista. 

ABRP:stä on saatavilla sekä ilmaisversio että premium-versio, joka sisältää esimerkiksi reaaliaikaisia sää -ja liikennetietoja sekä näyttää reaaliaikaisen tilanteen latauspisteellä vapaina olevista latureista sekä ennusteen. Valitettavasti myös hieno CarPlay-ominaisuus kuuluu ainoastaan Premium-versioon. Premium-versio maksaa 5 euroa kuukaudessa tai 50 euroa vuodessa. 

Lue myös: Opi termit: miten eroavat hybridi, kevythybridi, lataushybridi ja sähköauto?

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Tronity 

Tronity on hyvä sähköautoilun apusovellus etenkin niille sähköautoilijoille, jotka haluavat käyttää ABRP:tä reittisuunnitteluun tai mikäli haluaa nähdä auton reaaliaikaisen akun varauksen prosentteina, mitä kaikki autovalmistajat eivät välttämättä omassa mittaristossaan näytä. 

Tronity kertoo siis muun muassa auton akun varaustason prosentteina, ja kyseisen hetken realistinen toimintamatka-arvio, mistä voi olla apua mikäli auton oma toimintamatka-arvio tuntuu heittelevän merkittävästi. Sovelluksesta löytää myös dataa lataushistoriasta ja esimerkiksi. lataustehoista. 

Tronity-sovellusta voi käyttää maksutta vain kahden viikon kokeilujakson ajan, jonka jälkeen rekisteröityneen käyttäjän tulee maksaa kuukausi- tai vuosimaksua Premium- tai Professional-versiosta.

Premium-version hinta on 3,99 euroa / kk kuukausittain maksettuna tai 3,33 euroa/kk vuodeksi kerralla maksettuna, mikä kuulostaa sovelluksen antamaan arvoon nähden kieltämättä aika kalliilta. Tronity yhdistettyna vaikkapa ABRP-premiumiin tulee maksamaan vuositasolla aika paljon, joten käyttöä ja merkittävää lisäarvoa soisi näistä tulevan. 

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Palveluntarjoajien sovellukset 

Lisäksi luonnollisesti ladattuna kannattaa olla kaikkien suurimpien ja yleisimpien kotimaan latauspisteitä hallinnoivien palveluntarjoajien sovellukset, sen lisäksi vaikka sinulla olisi eri yhtiöiden lataustägejä, sillä ne eivät aina toimi.

Alla on lueteltu yleisimmät sähköautojen latausta tarjoavat palveluntarjoajat joilta löytyy mobiilisovellus sähköauton lataamiseen: 

Lue myös: Sähköauton latauspisteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat