Audi A6 C6 kokemuksia koeajo

Audi A6 C6 – Viimeinkin koeajo nelirinkulan kanssa

Koeajolle.com sai vasta neljännellä yrittämällään Audista seuraa koeajolle. Tällä kertaa hyvää kannatti odottaa.

Neljän kerta toden sanoo. En tiedä miten allekirjoittaneella on ollut niin surkeaa tuuria Audin kanssa, mutta viimeinkin sain koeajettavaksi ensimmäisen “olympiavolkkarin”. Ensimmäinen potentiaalinen kohde kaatui siihen, ettei auto ollut liikennekäytössä eikä sillä saanut poistua autoliikkeen tontilta. Toisella kerralla kiinnostava kohde oli ehditty myydä ja kolmannella kerralla liikenneruuhkan myötä autoliike ehti karata viikonlopun viettoon.

Joskus hyvää kannattaa kuitenkin odottaa ja niin kannatti tässäkin tapauksessa. Lopulta onnekas ensimmäinen Audi löydettiin Kuopion J. Rinta-Joupin pihasta Huutokaupat.comin kohteena. Rivissä meitä odotti Audi A6 C6 vuodelta 2007 varustettuna yli 300 tkm ajetulla bensamoottorilla.

Audi A6 C6 kokemuksia koeajo

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Lähtökohdat: E-Mersun kiusaaja

Audi A6 on siinä mielessä jännä auto, että jostain syystä törmään niihin äärimmäisen harvoin. Jos minulle sattuu tilaisuus päästä nauttimaan Audin kyydistä, lähes aina autot ovat joko A3- tai A4-malleja. Sen sijaan A6-malliin en ole päässyt liian hyvin tutustumaan, joka antoi kutkuttavat lähtökohdat koeajolle.

Audi A6:n pääkilpailijat ovat Mercedes-Benzin E-luokka ja BMW:n 500-sarja. Molemmat autot tunnetaan suorastaan ikonisina saksalaisina premium-autoija, joten siinä mielessä Audi A6:lla on varsin kovat verrokit. Ennen autoon tutustumista minulla oli pieniä epäilyksiä sen suhteen, mitenkähän Audi tulee pysymään Mersun ja Bemarin kyydissä.

Koeajoyksilömme oli vuodelta 2007, mikä tarkoitta kolmannen sukupolvea, tuttavallisemmalta mallimerkinnältään C6. Kolmas sukupolvi julkaistiin vuonna 2004 ja siinä oli aiempia sukupolvia enemmän vaikutteita Audin edustusmalli A8:sta.

Yleisestikin kolmannen sukupolven Audi A6 oli imagoltaan askel edustavampaan ja urheilullisempaan suuntaan. ja Audilla olikin tarkoituksena oli tehdä “maailman urheilullisin bisnesluokan sedan”. Aikaisemmin A6:n omistajat olivat olleet pääosin vanhempia herrasmiehiä, mutta nyt pyrittiin houkuttelemaan aiempaa nuorempaa ostajakuntaa.

Audi A6 C6 kokemuksia koeajo

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Olemus oli odotettua parempi

Huutokaupparivistöstä bongaaminen ei sekään hirveästi nostanut odotuksia. Hyvin usein sinne huutokaupattaviin yksilöihin eksyy keskimääräistä huonokuntoisempia yksilöitä, mutta onneksi tällä kertaa Audi A6 oli jopa odotettua siistimmässä kunnossa. Ainoat kosmeettiset vauriot olivat haalistuneet umpiot edessä ja takana, sekä yksi tulitikkuaskin kokoinen kohta irronnutta maalia. Eipä näiden vaurioiden korjaaminen olisi nyt kovin kallis paukku ollut.

Oikein kova hifistelijä kävisi myös sisustan läpi pesurin kanssa, sillä 14 vuotta oli jättänyt jonkin verran likaa penkkeihin. Liasta huolimatta penkit olivat kuitekin täysin ehjät, joten pieni ehostus niin ulkoa kuin sisältä tekisi tästä autosta vielä kaikin puolin edustavan kiesin.

Vaikka autolla oli rullattu jo yli 300 000 kilometriä, mikä on turboahdetulle bensiinimoottorille melko paljon, ei ajettuja kilometrejä nähnyt kyllä lainkaan auton tekniikasta. Kaikki kuusi manuaalivaihdetta sujahtivat sisään nätisti, eikä autossa ollut ensimmäistäkään ylimääräistä kolinaa.

Ainoa hieman hälyttävä merkki tekniikan puolelta kuultiin automyyjän kautta, joka sanoi Audin popsivan melko innokkaasti öljyä. Tämähän on toisaalta kaikkien VAG-konsernin tekeleiden ominaisuus ja itsekin kaksi konsernin tekelettä omistaneena olen tottunut kantamaan peräkontissa aina pientä öljypulloa. Ehkä isompi yllätys olisi ollut, jos tämä auto ei söisi lainkaan öljyä.

Audi A6 C6 kokemuksia koeajo

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kerrankin premium-Audi

Vuosien varrella erilaisia VAG-konsernin tekeleitä on tullut ajettua vuosien varrella varmaan useita kymmeniä, mutta siitä huolimatta Audi A6 oli positiivinen yllätys. Tämä A6 ei tarjonnut varsinaisesti mitään varusteiden ilotulitusta, vaan kyseessä oli Suomi-auton taustastaan johtuen aika simppelisti varusteltu yksilö. Siitä huolimatta auton laatu pääsi vähän yllättämään.

Jos verrataan autoa hinnat alkaen -mallin A3- tai A4-malleihin, niin A6 tuntui huomatavasti enemmän premium-autolta. Kaiken rehellisyyden nimissä ne 2000-luvun alun karvalakkivarusteiset Audi A3:t ovat mielestäni melko kaukana oikeasta premium-kyydistä.

A6 oli vakaa ajaa ja rengasmelua ei ollut, vaikka alla pyörikin 17-tuumaiset alumiinivanteet melko leveillä renkailla. Auton keulilla ollut 170-hevosvoimainen bensaturbo tarjosi mukavan voimanlähteen, vaikka ei tämän kokoinen auto tuolla pienimmällä moottorilla ollut tietenkään mikään avaruussukkula.

Vaikka A6 oli varustettu lähinnä vakiovarusteiden voimalla, siellä oli vastassa ihan kelpo arsenaali, josta ei puuttunut mitään kriittistä. Minulle jäi autosta mieleen iso määrä automatiikkaa. Valot toimivat autossa auton ikään nähden poikkeuksellisesti automaattisesti, automaatti-ilmastointi puhalsi oikeaa lämpöä ja loppukesäisen sadekuuron yllättäessä pyyhkijätkin aktivoituivat itsestään. Kaiken tämän automatiikan keskellä kuljettaja tunsi itsensä välillä autoa tyhmemmäksi.

Viimeinen merkki auton viisaudesta nähtiin autoliikkeen pihassa, kun aloin peruuttamaan Audia ruutuun. Laittaessani peruutusvaihdetta silmään, farmarimallin takalasinpyyhin heräsi pyyhkäisemään näkökenttää puhtaaksi ilman erillistä käskyä. En muista tällaista ilmiötä ennen nähneeni, joskaan kaikilla koeajoilla ei tule aina edes kokeiltua peruuttamista.

Audi A6 C6 kokemuksia koeajo

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Kaikkiaan ihan asiallinen Audi A6

Audi A6 oli oikeastaan niin hyvä, kuin siltä pystyi odottamaan. Jos veriviholliset ovat E-Mersua tai 5-sarjan Bemaria, ei tuossa luokassa pysty kilpailemaan huonolla esityksellä. Laadun pystyi näkemään myös auton yleisestä kunnosta, joka oli muutamaa likaläikkää, haalistuma tai irronnutta maalinpalasta huolimatta hyvä. Moni halvempi auto olisi varmasti huomattavasti kuluneemman näköinen 14 vuoden ja 300 000 kilometrin jälkeen.

Tästä huolimatta en osaa oikein sanoa, että nappaisinko itselleni Audi A6 C6:n, jos samassa rivissä olisi tarjolla Mersun W211 tai Bemarin E60. Ehkä kuitenkin Audi jää tässä seurassa selkeästi kolmoseksi. Erityisesti Audissa mietitytti VAG:lle tyypilliset öljyongelmat.

Koeajolla opin kuitenkin sen, että “kunnon Audit” starttaavat vasta A6:n kokoluokasta. Ero pienempiin sisaruksiin on valtava.

Audi A6 C6 2.0 TFSI

Nyt luetuimmat