Superauto superautot

Superautot – tässä 10 oudointa superautoa, mistä et ole kuullutkaan

Superautot ovat automaailman timantteja, joista osaa jää valitettavasti pienten tuotantomääriensä ansiosta suuren yleisön pimentoon.

Superautoista puhuttaessa mieleen tulevat nimet kuten Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porshe tai jopa Pagani. Mutta myös monet suurelle yleisölle täysin tuntemattomat autovalmistajat ovat tehneet myös vaikuttavia superautoja aikoinaan.

Nämä suurelle yleisölle täysin tuntemattommat autovalmistajat ovat yleensä pyrkineet valmistamaan yhtä tai muutamaa täydellistä autoa ja niiden jääminen suuren yleisön ulkopuolelle onkin liittynyt yleensä budjettihaasteisiin tai ideoiden toteutuskelpoisuuteen.

Tässä artikkelissa esitellään kymmenen tällaista superautoa, joista olisi voinut tulla aikanaan kovia kilpailijoita nykyään tunnettujen superautovalmistajien valmistamille autoille. 

Superauto superautot

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Cizeta V16T 

Vaikkakin yhdennäköisyys legendaarisen Lamborghini Diablon kanssa on huomattavaa, tämä ei ole Lamborghini. Auton takana on italialainen autovalmistaja Cizeta ja automalli on nimeltään V16T.

Mallin nimi on aika yksiselitteinen: V16T on varustettu poikittain asennetulla 6.0 litran V16 moottorilla, mikä perustuu Lamborghini Urracon V8-moottoriin. Tehoja moottorista saatiin irti 540 hevosvoimaa ja tämän hallitsemiseksi autoon laitettiin 5-vaihteinen manuaalivaihteisto, mikä lisää entisestään auton tekniikan eksoottisuutta. 

Cizeta Moroder V16T
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cizeta-Moroder_V16T_-_Concorso_Italiano_2003_-_fvr.jpg

Autoa valmistettiin vuosien 1991 ja 1995 välillä ainoastaan 9 kappaletta ja listahinta oli 250 000 – 300 000 dollaria. Näistä 9 Cizetasta 3 löytyy Brunein sulttaanin autotallista. Nykyään samanlaisen auton saa rakennetettua tilaustyönä Cizeta USA:lla huimaan 649 000 dollarin hintaan. 

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Ascari KZ1 

Ascari KZ1 on brittiläisen Ascarin valmistama urheiluautomalli, joka on saanut nimensä Ascarin omistajan Kaarl Zwartin etukirjaimista. Kerrassan häikäisevä Ascari KZ1 oli varustettu vapaastihengittävällä 4.9 litran BMW:n S62 V8-moottorilla josta saatiin irti 500 hevosvoimaa.

Ascari KZ1
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ascari_KZ1_and_Ecosse.jpg

BMW:n S62 perustuu tutumpaan 4.4 litran M62-moottoriin, jota on käytetty muun muassa E39 korimallin BMWssä. BMW:n M-osasto muokkasi tätä konetta lisätäkseen hevosvoimia sekä vääntöä ja lisäsi tähän muun muassa muuttuvan venttiilienajoituksen. 

Ascari KZ1 pärjää suorituskyvyssään vielä moderneillekin superautoille; kiihtyvyys 0-100 km/h menee alle 4 sekunnin. Autoa on valmistettu ainoastaan 50 kappaletta ja jokainen auto on valmistettu käsin. Yhden auton valmistus käsin kesti väitetysti noin 340 tuntia. 

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Aixam Mega Track 

Jos et ole kuullut nimestä Mega Track, et ole yksin. Aixam Mega Track on mopoautoista tunnetun Aixamin superauto, mistä kukaan ei uskonut, että tulisi mitään. Ainoastaan 5 kappaletta valmistettiin ja kaikki autot oli varustettu nelivedolla sekä 394 hevosvoiman Mercedesin V12 moottorilla.

Aixam Mega Track
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mega_Track_%281%29.jpg

Mega Trackin yksi erikoisuuksia oli säädettävä maavara, mikä teki siitä toimivan superauton myös sorateillä, eikä auton keulaa tarvinnut kolhaista hidasteisiin. 

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Isdera Commendatore 112i 

Kun nimenä oli Enzo Ferrarille kunniaa tekevä Commendatore, paineet auton onnistumiseen olivat varmasti kovat. Vuonna 1993 saksalainen autovalmistaja Isdera istutti tähän superautoon Mercedes-benzin 6.0 litraisen M120 V12-moottorin joka tuotti aikanaan lähes ilmiömäisen suorituskyvyn. Kiihtyvyys 0-100 km/h kesti 4,0 sekuntia ja 0-200 km/h 11,0 sekunnissa ja huippunopeudeksi kertyi 340 km/h.

Isdera Commendatore 112i
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Isderacom.jpg

Autosta löytyivät lokinsiipiovet, jarrutussiivike sekä sähköisesti säädettävä aktiivialusta, jota on mahdollista säätää vakiokorkeudesta 7 senttimetriä ylös- tai alaspäin. 

Ja kyllä, auto löytyy myös Need For Speed-videopelistä. 

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Panoz Abruzzi 

Panoz Automotive Development on yhdysvaltalainen autovalmistaja, jonka on perustanut yhdysvaltalainen Dan Panoz vuonna 1989. Kuten monet muutkin tämän eriskummallisen autovalmistajan tieliikennekelpoisisita autoista, Abruzzi otti vaikutteita Panozin LMP ja GTR-1 kilpa-autoista.

Panoz Abruzzi
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Panoz_Abruzzi_PLM10_01.jpg

Auton rakenteessa käytettiin niinkutsuttua REAMS-komposiittia (Recyclable Energy Absorbing Matrix System), minkä Panoz väitti olevan hiilikuitua kovempaa mutta kestävämpää. Mielenkiintoisen ulkoasun lisäksi autosta löytyi 6.2 litran LS3 V8 moottori, joka tuotti 650 hevosvoimaa. 

Autoja kerrottiin valmistettavan vuosien 2011-2013 välillä 81 kappaletta ja hintalappu oli lähemmäs 400 000 dollaria. 

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Lotec Sirius 

Vaikka Lotec nimenä ei ole suurelle yleisölle tuttu, yhtiön historia on yllättävän pitkä. Lotec on rakentanut kilpa-autoja nimittäin jo vuodesta 1962 asti, mutta vasta 1990 yhtiö pääsi rakentamaan ensimmäisen superautonsa, joka rakennettiin tilaustyönä eräälle Yhdistyneiden Arabiemiraattien öljypohatalle.

Lotec Sirius
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lotec.jpg

Vuonna 2004 Lotec rakensi ensimmäisen sarjatuotetun auton, Siriuksen. Autoon istutettiin Pagani Zondastakin tuttu Mercedes-Benzin V12 moottori, josta saatiin väitetysti irti yli 1000 hevosvoimaa. Autoja oli tarkoitus valmistaa vain 5 kappaletta ja hintaa yhdelle kertyi yli 400 000 dollaria, mikä vuonna 2004 oli kieltämättä jo aika paljon rahaa. 

Tatra MTX V8 

Samettivallankumouksen jälkeen Tatra MTX V8 oli Tsekissä yllättävä esiintulo. Tatra nimittäin on yksi maailman vanhimpia autovalmistajia jo vuodesta 1850 ja on tutumpi kuorma-autoista kuin ilmajäähdytteisistä V8-moottoreista. MTX otti kuitenkin Tatran T613-tekniikan ja vei sen suorituskyvyn uudelle tasolle. 

MTX Tatra V8
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MTX_Tatra_V8_-_1.jpg

MTX on ikäänkuin Tsekin oma Prodrive-tyylinen moottoriurheiluosasto ja tämä 3.9 litran ilmajäähdytteinen V8-moottori sisältävä superauto julkistettiin vuoden 1991 Prahan moottorinäyttelyssä ja saikin heti 200 tilausta. Valitettavasti autoja ehdittiin valmistaa kuitenkin vain 4 kappaletta, ennenkuin tehdastulipalo tuhosi edellytykset jatkovalmistukseen. 

Vaikka autoja tehtiin vain 4 kappaletta, jotenkin yksi niistä päätyi Kanye Westin Runway-lyhytelokuvaan. Auton muotoilusta vastasi maailmankuulu teollinen muotoilija Václav Král. 

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Venturi 400 GT 

Venturi 400 GT:n on oltava edelleen yksi kaikkien aikojen suorituskykyisimmistä ranskalaisita autoista. Auto oli myös aikoinaan ensimmäinen superauto, mistä löytyivät hiilikuitukeraamiset jarrut vakiovarusteena.  

Venturi 400 GT
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Venturi_400_GT_Red.jpg

Auto luotiin aikoinaan Venturi Gentlemen Drivers Trohpy-sarjassa käytetyn kilpa-auton tieliikennekelpoiseksi versioksi. Autoon sijoitettu kahden turbon 3.0 litrainen V6 moottori tuotti 408 hevosvoimaa. Näitä ieliikennekelpoisia autoja valmistettiin vain 15 kappaletta. 

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Callaway Super Speedster LM 

Corveten ZR1-gurun Reeves Callawayn ja muotoilija Paul Deutschmanin luomaa superautoa rakennettiin 1990-luvulla vain 3 kappaletta, mikä lienee myötävaikuttanut auton tunnettuvuuden katoamiseen. 

Super Speedster LM oli kehittyneempi versio Callawayn alkuperäisestä Spedsteristä, ja Super Speedster hyödynsi entistä paremmin Lotuksen suunnitteleman alumiinirakenteisen DOHC-moottorin. Suorituskykyä autosta saatiin 6-vaihteiselle manuaalivaihdelaatikolle 766 hevosvoiman verran. 

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Vector M12 

Vector M12 oli autovalmistaja Vectorin ensimmäinen automalli sen jälkeen, kun Indonesialainen Megatech valtasi yhtiön perustajainsinööri Jerry Wiegertiltä. Autoa tuotettiin vuosien 1995 ja 1999 välillä, mutta valmistus lopetettiin huonon menekin ja yhtiön sisäisten johtamisongelmien vuoksi. Hintaa autolle saatiin noin 184 000 dollaria. 

Vector M12
Kuvan lähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Grand_Tour_opening_scene_shoot_%2831077802595%29.jpg

Auto rakennettiin lasikuidulla jatketulle Lamborghini Diablon pohjalle ja autoon asennettiin 5.7 litran Lamborghinin V12 moottori, josta saatiin irti 492 hevosvoimaa. 

 • Vuosimalli:
 • Moottori: -litrainen bensiini ( kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: km
 • Koeajon tarjosi:

Nyt luetuimmat