Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Peugeot 2008 – pieni leijona suuremmassa korissa

2008 on Peugeotin versio PSA-konsernin alustalle rakennetusta katumaasturista.

Peugeot 2008 on ranskalaismerkin keskikokoinen SUV. Malli korvasi 208 sarjan farmarin, joka poistui Peugeotin mallivalikoimasta. Auton alusta on sama kuin Opelin Crosslandissa ja urheilullisuuteen tähtäävässä DS3:ssa. Sekä Opel että Peugeot kuuluvat PSA-konserniin Citroenin lisäksi.

2008 mallia on valmistettu jo vuodesta 2013 lähtien, mutta mallinimi herättää yhä mielikuvan pienestä autosta. Sitä se ei kuitenkaan ole.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Vai sittenkin sukua Toyotalle?

Vuonna 2021 rekisteröity 2008 sarjan Peugeot muistuttaa monella tapaa Toyota C-HR:ää. Keskikonsolin näyttö on hivenen kuljettajaa kohti käännetty, ohjaamoa koristaa komposiittimainen panelointi ja muutama hillitty väriefekti antaa futuristista tunnelmaa.

Molemmat autot ovat mitoiltaan hyvin yhtenevät niin leveyden, pituuden kuin korkeudenkin osalta. Ulkoisessa muotoilussa on samoja piirteitä. Peugeotissa on räyhäkkä etusäleikkö ja paljon näyttäviä yksityiskohtia, kuten auton alareunaa koristava harmaa lista.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Pimeää mökkitietä valaisee keulan kolme paria valoja. Koeajetun auton oranssi väri saa ensin hymyilyttämään, mutta väri on pirteän tyylikäs. Komeat vanteet täydentävät kokonaisuutta.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Moottoritiellä Peugeot on selkeästi Toyotaa hiljaisempi. 1,2 litran moottori on riittävän tehokas vauhdikkaampiinkiin ohituksiin. Alhaisissa nopeuksissa Peugeot on ranskalaisen helppo ajaa. Ohjauspyörä kääntyy silkkimäisesti ja jämäköityy heti nopeuden noustessa.

2008:n ilmoitettu yhdistelmäkulutus on 6,5 litraa satasella ja 150 kilometrin matkalla suurta poikkeamaa ei tule.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Hieno ratti ja näytöt mutta ne häiritsevät

Peugeotin erikoisen mallinen ohjauspyörä on käteensopiva. Se ilahduttaa ensin, mutta pian käy ilmi muotoilun varjopuoli. Se peittää osan kojelaudan näytöstä, ja koeajon myötä jää vaikutelma, että kuljettajan on kurkittava joko ratin yli tai ali nähdäkseen näytön kokonaisuudessaan.

Lisäksi kummastakaan auton näytöstä on vaikea erottaa tekstiä auringonvalossa. Suomessa se ei usein ole ongelma.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Hallintalaitteita hämmästellessä turvallisuudesta huolehtivat säätyvä vakionopeudensäädin ja kaistavahti. Vakionopeudensäädin on piilotettu ratin taakse, mutta DS3:sta viisastuneena sen käyttö on helpompi omaksua.

Vakionopeudensäädintä ja radiota lukuunottamatta auton muut asetukset on tehtävä keskikonsolin suuresta näytöstä. Ne jää tällä kertaa tarkastettavaksi siihen hetkeen, kun aurinko ei paista takaviistosta suoraan näyttöön.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Samasta puusta veistetyt suvit

Kolme viimeksi koeajettua katumaasturia ovat pääpiirteissään veistetty samasta puusta. Toyota CH-R on karkeampi ja hieman enemmän maasturi, DS3 on persoonallinen ja urheilullisempi ja Peugeot 2008 näiden kahden välistä. Pehmeä ja näyttävä ranskalainen, jossa on tilaa arjen kuljetuksiin ja mukavuutta pitkillekin matkoille.

Peugeot 2008 koeajo kokemuksia
Peugeot 2008 PureTech
 • Vuosimalli: 2021
 • Moottori: 1.2-litrainen bensiini (96 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 25000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat