Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Koeajo: Toyota C-HR – Coupémaisen tyylikäs hybridi hyvillä varusteilla

Toyotan C-HR on valmistajan omien sanojen mukaan “erottuva crossover”, joka on rakennettu suositun Corollan pohjalle.

Niin sanotut katumaasturit ovat olleet viime vuosina erittäin suosittuja, joten ei ole lainkaan yllättävää, että autovalmistajat tehtailevat niitä jatkuvalla syötöllä. Ei ole mitenkään tavatonta, että samalla autovalmistajalla on valikoimissaan useita eri crossovereita, jotta kuluttaja löytää varmasti omaan tarpeeseen istuvan katumaasturin.

Näin on myös japanilaisvalmistaja Toyotalla, jonka tämän hetken mallistossa on peräti viittä erilaista katumaasturimallia – sekä tietenkin Land Cruiserin muodossa vielä “ihan oikea maasturi”. Toyotan katumaasturimalliston tunnetuin lenkki on jo kaikille tutuksi tullut RAV4, sekä myös varsin tuoreet Aygo X, Yaris Cross ja bZ4X.

Malliston viides katumaasturi kantaa nimeä Toyota C-HR, joka on ollut myynnissä jo vuodesta 2016 asti. Nimi viittaa sanoihin Coupé High-Rider, joka kertoo C-HR:n tarjoavan RAV4:ää coupémaisemman ajonautinnon. Sulavien linjojen lisäksi C-HR on hinnaltaan RAV4:ää halvempi, mikä selittyy mm. auton pienemmällä koolla.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Katumaasturilla koeajolle

Viisi vuotta vanhan Toyota C-HR Intensen varustetaso yllättää. Maantieajossa ehdoton adaptiivinen vakionopeudensäädin pitää sujuvasti etäisyyden edellä menevään ja helpottaa kuljettajan työtä. Lisävarusteet ovat helppokäyttöisiä ja lähes kaikki toiminnot ovat suoraan tehtävissä ohjauspyörästä.

Ajotietokone ja navigaattori muistuttavat kuljettajaa voimassaolevasta nopeusrajoituksesta. Navigaattori näyttää tarkasti kaistavalinnat ja pitää huolta, ettei uudellakaan reitillä eksy oikeasta liittymästä.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Koeajettu auto on varustettu JBL:n kaiutinsarjalla, mutta poppikokemukseen sillä vaikuttaa olevan vain vähän merkitystä.

Auton sisätilat ovat erikoinen yhdistelmä nahkaa ja muoviosia. Ohjaamoa kiertää tummansininen lista. Se tuo autoon futuristisen tunnelman, jota täydentää ovien vuoraus salmiakkikohokuviolla.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Tunnelma jää ehkä hivenen vajaaksi, koska muutoin yksityiskohdat ovat tavanomaisia. C-HR:n keskikonsoli on käännetty kätevästi hivenen kohti kuljettajaa.

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Hieman äänekästä mutta mukavaa kyytiä

Saksalaisiin autoihin verrattuna Toyotan äänitasot ovat korkeammat, mutta se ei kuitenkaan ole häiritsevää. Polttomoottori pitää kiihdyttäessä yllättävän kovaa ääntä, mutta se tuo autoon ripauksen urheilullisuutta.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia
Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Auton ohjaus on jämäkkä ja tuntuma tiehen on hyvä. Myös nahkapenkit kelpaavat oikein hyvin pidemmällekin matkalle, erityisesti niskatuen kohdalla Toyota yllättää.

Maantiellä auto pääsee hyvin lähelle ilmoitettua 4,1 litran kulutusta. Kaupungissa sähkömoottori vie autoa alhaisemmissa nopeuksissa ja tuo selkeästi säästöä polttoaineenkulutukseen.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Takapenkeillä on kohtuullisesti tilaa ja maastoautoa etäisesti muistuttava muotoilu tarjoaa myös tavaratilaan kuljetuskapasiteettia, vaikkei viistoperä aivan farmarin takakontin avaruuteen ylläkään.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Toyota C-HR on tyylikäs valinta

Koeajettu auto on ulkoa tyylikäs. Valkoinen kori ja musta katto on onnistunut yhdistelmä. Kokonaisuutta täydentää 18-tuumaiset urheilulliset vanteet.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia
Toyota C-HR koeajo kokemuksia

Vaikka takasivuikkunat näyttävät katkeavan kesken, ei se vaikuta häiritsevän näkyvyyttä. Takaovien kahva on sijoitettu persoonallisesti lähes katonrajaan.

Toyota C-HR Intense on autolta monipuolisuutta vaativan valinta. 1,8 litran bensiinimoottori tuo tehoa maantielle ja hybridi säästöä kaupunkiajoon. Korimalli tarjoaa tilaa ja korkeavarustetaso lisää ajomukavuutta.

Toyota C-HR koeajo kokemuksia
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Style
 • Vuosimalli: 2017
 • Moottori: 1.8-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (72 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 98000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat