Toyota Avensis T270

Koeajo: Toyota Avensis T270 – Takakontista löytyi äänekäs yllätys

Viimeisten vuosien Toyota Avensis tarjosi allekirjoittaneelle aikamatkan teinivuosiin aikuismaisella twistillä.

En tiedä mistä moinen johtuu, mutta Toyota Avensis on sellainen auto, jonka kyydistä olen päässyt nauttimaan vähän suhteessa siihen, miten yleinen auto Avensis joskus olikaan. Ylipäätään allekirjoittaneen Toyota-seikkailut ovat jääneet varsin ohuiksi. Jopa omasta kaveriporukastani ei ole tahtonut löytyä Toyota-merkkisiä autoja yhtä ysärin Corollaa lukuun ottamatta.

Ehkä juuri tämän lähtökohdan vuoksi koeajoautoksi vähän sattuman kautta päätynyt Toyota Avensis herättikin poikkeuksellisen paljon uteliaisuutta. Farmarimalli, kahden litran diesel ja manuaalivaihteisto on tuttuakin tutumpi ja turvallisempi lähtökohta autolle, joka muuten edusti T270-sukupolven Avensista.

Toyota Avensis T270

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Tunteeko joku Toyotan sukupolvia?

Jostain kumman syystä kukaan ei koskaan tunne näitä Toyotan sukupolvimerkintöjä 2000-luvun puolella. T270 muistetaan kuitenkin siitä, että kyseessä on viimeinen sukupolvi Avensista ennen paluuta Camry-aikakauteen.

Viimeiset Avensikset nähtiin vuonna 2018 ja tämä koeajoautoksi päätynyt yksilö oli vuodelta 2015. Se on ensimmäisiä T270:n facelift-malleja. En osaa aivan täydellisesti teille avata sitä, kuuluiko kasvojenkohotusmalliin muutakin, kuin pelkästään uusittua ulkonäköä.

Lue myös: Koeajo: Toyota Auris 1.8 Hybrid Active – edes vanteet eivät pelastaneet

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Vararengaskotelossa piili iso yllätys

Ennen kuin täytimme automyyjän kanssa koeajopaperit, satuin kyselemään auton varusteiden perään. Niitähän tässä mallissa riitti keskiverto-Toyotaa enemmän. Autoa oli jopa varusteltu jonkin verran jälkikäteen ex-omistajan toimesta.

Auton hifipuolta oli parannettu asiallisella tavalla, jossa kojelaudalle tiensä olivat löytäneet parit diskantit ja vararengaskoteloa koristi subwoofer. Koska kyseessä oli todella nätisti tehdyt asennustyöt, niin eihän asiaa voinut ottaa kuin hyvällä tavalla. Lisäksi auton hanskalokeroon oli lisätty jonkinlainen oma WIFI-laite autolle, jonka kautta oli ilmeisesti mahdollisuus peilata oman puhelimen näyttö.

Toyota Avensis T270

Kun koeajo starttasi, koitin itsekseni muistella, että milloinkohan olen viimeksi istunut subwooferilla varustetussa autossa. Tulin tulokseen, että ehkä vuonna 2016, jolloin olin 23-vuotias. Nyt kun ikä lähentelee kolmeakymmentä, ei enää kukaan jaksa oikein rassata auton hifipuolta.

Täytyyhän se myöntää, että sisäinen teinipoika pääsi heti autoliikkeen pihasta poistumisen jälkeen valloilleen. Toyotan kosketusnäytöllisen multimedialaitteen muistissa näytti olevan HitMix-radiokanava, josta alkoikin heti sopivasti soimaan Haddawayn “What is love?”. Toyota diesel-farkkuna yhdistettynä ysärimusaan ja subbariin. Keski-ikäistymisen ja teini-ikäisyyden keskinäinen kohtaaminen.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Todella siisti yksilö

Varustepuolelta tulikin jo kerrottua ex-omistajan hankkimat lisämausteet sekä alkuperäisvarustukseen kuulunut Toyotan multimedialaite. Maininnan ansaitsevat myös Webasto kellolla, nahkapäällysteinen monitoimiohjauspyörä, peruutuskamera, lämmitettävä tuulilasi ja pari sarjaa 17-tuumaisia Toyotan alkuperäisvanteita. Koko komeuden kruunasi tyylikäs valkoinen maalipinta, jossa ei näkynyt varmaan ensimmäistäkään naarmua.

Näiden lisäksi autossa oli uutta vastaavat kankaiset lattiamatot, jotka olivat ilmeisesti myös jälkikäteen hankittuja. Ainakin takakontista löytyvät kumimatot viittasivat tähän.

Toyota Avensis T270

Vaikka en hirveästi yleensä Toyotasta syty merkkinä, niin tässä autossa oli palikat hyvin kasassa. Avensis on varmasti kaikista perusmalleillaankin hyvä auto, mutta tässä yksilössä varusteita oli ruksittu keskivertoa enemmän. Kaiken kruunasi keskivertoa huomattavasti siistimpänä pidetty kunto. Vaikka mittarissa oli 116 tkm, ulkokuoresta päätellen kilometrejä olisi voinut olla puolta vähemmän.

Kieltämättä autokuume pääsi vähän nousemaan reissun aikana. Mitäpä jos hylkäisin oman Opel Astrani, ja siirtyisin Toyota-miesten kunniakkaaseen rivistöön? Itse autokin on oman aikakautensa legenda, jota ei enää uutena saa. Tämä auto oli merkittävästi erilainen kuin edelliset potentiaaliset vaihdokit, jotka koostuivat pääasiassa Opeleista.

Toyota Avensis T270

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Lepää rauhassa farkku-diesel Avensis

Tätä artikkelia varten tuli tutustuttua hieman tarkemmin Avensiksen jättämään perintöön sekä Toyotan malliston viimeisimpiin käänteisiin. Vaikka artikkelin alussa puhuin Camryn jatkavan Avensiksen manttelinperijänä, ei sitä voi kuitenkaan aivan täysin Avensiksen seuraajaksi laskea.

Camrya et saa lainkaan farmarimallina, joten farmariin tottuneet joutuvat etsimään onneaan joko pykälää pienemmästä Toyota Corolla farmarista, tai sitten SUV-mallistoa edustavan RAV4:n puolelta. Vähän erikoinen ratkaisu mielestäni, että Avensis on roikkunut pitkään Suomen suosituimpien automallien joukossa, mutta siitä huolimatta sille ei ole suoraa seuraajaa. Toyotalla ilmeisesti luotetaan merkkiuskollisiin asiakkaisiin, sillä jonkun toisen merkin kohdalla kato saattaisi käydä muiden valmistajien Avensista muistuttaviin tuotteisiin.

Samoin jos haluaisin hankkia itselleni dieselin, Toyotan kohdalla sormi menisi väkisinkin suuhun. Toyotan mallistosta ei ole löytynyt lainkaan dieseleitä vuoden 2018 jälkeen, vaan japanilaisvalmistaja nojaa jatkossa yhä enemmän hybridin voimaan.

Toyota Avensis Touring Sports 2,0 D-4D Business
 • Vuosimalli: 2015
 • Moottori: 2.0-litrainen diesel (105 kW)
 • Vaihteisto: Manuaali
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 116000 km
 • Koeajon tarjosi: Väänäsen Auto, Kuopio

Nyt luetuimmat