Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active – mieheksi kasvanut

Toyota Corolla on automaailman suurimpia legendoja. Koeajoimme 12. sukupolven Corolla-farmarin hybridinä.

Toyota Corolla on automaailman suurimpia legendoja. Kaikki tietävät Toyota Corollan, ja vieläpä ympäri maailman – mikä ei ole ihan itsestään selvää automaailmassa. Lähes kaikilla meillä on jonkinlainen oma kosketuspinta Corollaan, kiitos 12 sukupolven ja lähes 60 vuoden mittaisen yhtäjaksoisen tuotannon.

Näistä lähtökohdista tuntuukin suorastaan käsittämättömältä, että tänään Koeajolle.com koeajaa ensimmäistä kertaa Toyota Corollaa. Aiemmin olemme koeajaneet merkin muut klassikot, kuten Avensis, bZ4X, Camry, Celica, C-HR ja Yaris, mutta Corolla puuttuu tästä värisuorasta tyystin. Tätä pyhäinhäväistystä lähdemme nyt korjaamaan tältä erää uusimman, eli 12. sukupolven (E210) muodossa.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Menneisyytensä vanki

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen Toyota Corollasta? Allekirjoittaneella mieleen tulee 1990-luvun ja 2000-luvun Corollat, jotka ovat kestäviä kuin mikä, mutta niistä puuttuu kaikenlainen seksikkyys. Lisäksi ensimmäisiin mielikuviin liittyy myös Toyotan melko hyvin kestävä jälleenmyyntiarvo, jonka vuoksi irvileuat voisivat sanoa, että eihän tässä tavallisella tasalakilla ole vieläkään varaa uudempaan Corollaan.

Osaltaan mielikuvien juuttumiselle vuosituhannen vaihteeseen on syynsä. Jostain kumman syystä Toyota halusi painaa Corolla-mallinimeä alas 11. ja 12. sukupolven aikana, jolloin Japanissa haluttiin panostaa mallinimeen Auris. Toyota Auris jäi kuitenkin mallinimenä unholaan vuoden 2018 päätteeksi, jolloin Toyota siirsi pelimerkkinsä taas Corollan puoleen.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Viime vuosina olen tehnyt havainnon, jonka mukaan “Corolla-kuskeista” on tullut eräänlainen pilkkanimi, jolla etenkin sähköautoilupiireissä viitataan perinteisillä voimalinjoilla ajaviin autoilijoihin. Tämä on osittain totta, mutta pääasiassa kuitenkin täyttä puppua. Edes Toyota Corolla ei ole pysynyt täysin erossa autoilun sähköistymisestä, vaan sattumalta juuri koeajoyksilömme on ehta hybridi.

Koeajoyksilömme, eli Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kulkee sekä bensiinillä että sähköllä. Auto on sattumalta “maagista vuosikertaa 2019”, sillä se edustaa ensimmäistä vuosikertaa uuden ajan Toyotista. Kuten ehkä muistatte, Toyotan mallistosta ei ole löytynyt lainkaan dieseleitä vuoden 2018 jälkeen, vaan japanilaisvalmistaja nojaa nykyään hybridin voimaan.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Ajotietokoneesta on helppo huomata miten moottori, akku ja veto jakavat isännyyttään. Tässä kohti moottori lataa akkua…

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

…ja nyt vuorostaan liikutaan pelkän sähkön voimin.

Corollan tapauksessa hybridi tarkoittaa itselataava hybridiä, kuten Toyota tykkää mainita. Enemmän kansainvälisillä termeillä voidaan puhua täyshybridistä (lue täältä lisää hybridien välisistä eroista). Toisin sanoen Corollaa ei ladata lainkaan pistokkeesta, vaan hybridijärjestelmä kerää kaiken sähkön akkuun jarrutuksissa, alamäissä ja polttomoottorilla. Tätä liikehdintää on melko helppo seurata ajotietokoneesta.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Farmari pitää pintansa

Hybridi onkin Corollan tapauksessa oikeastaan ainoa “nykyajan hupatus”, johon auto on tarttunut. Täyssähköistä Toyota Corollaa saamme odottaa yhä, eikä Corollakaan ole lähtenyt omalla nimellään mukaan katumaasturibuumiin. Tai tietysti olemassa on Toyota Corolla Cross, mutta Cross-lisänimellä se on haluttu selvästi eriyttää perinteisistä Corolla-malleista.

Jos Toyota Corolla on suomalaisten ikuisuussuosikki, niin samoin toinen ikuisuussuosikki löytyy farmari-korimallista. Vaikka katumaasturit ja crossoverit haastavat, farmari ei tunnu koskaan menevän täysin pois muodista. Farmari jyllää myös Corolla-kansassa, sillä nopealla vilkaisulla peräti 2/3-osaa tämän sukupolven Nettiautossa myytävistä yksilöistä on nimenomaan farmarikorisia.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Myös koeajoyksilössämme arpaonni osui vähemmän yllättävästi farmarimalliin. Jo heti ensisilmäyksellä suupielet nykivät väkisin ylöspäin. Jos ne vuosituhannen vaihteen Corollat olivat tylsiä ja paikoittain jopa rumia, niin tämä sittemmin pojasta on polvi parantunut.

Katsellessani 12. sukupolven yksilöä, joudun ihan myöntämään, että tämähän on aika tyylikkään näköinen peli. Jos aiemmin Corolla on kärsinyt eläkeläisiin vetoavasta imagosta, uusi sukupolvi kosiskelee aivan varmasti myös nuorempaa polvea.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Pakko se on myöntää: Toyota Corolla näyttää hyvältä!

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Kestää vertailun Avensis-vainaaseen

Yhtä trendiä edes Toyota Corolla ei ole voinut väistää. Kuten lähestulkoon kaikki muutkin autot, myös Toyota Corolla on kasvanut kokoa vuosien varrella. Niissä jo moneen kertaan parjatuissa vuosituhannen vaihteen Corolloissa oli hyvin usein aika naftisti tilaa, erityisesti takapenkillä. Sittemmin Corolla on kasvanut sellaisiin mittoihin, että jopa takapenkillä mahtuu aikuinen matkustamaan kivutta.

Itse asiassa on melko hämmentävää, miten paljon Corolla muistuttaa Avensis-vainaata. Sattumalta Avensis kuoli juuri vuonna 2018. Toyota Avensiksen manttelinperijä, uudelleen eloon herännyt Toyota Camry, ei ole saavuttanut samanlaista asemaa markkinalla. Yksi Camryn heikkous on se, että se on tarjolla vain porrasperäisenä – ilman jo kertaalleen hehkutettua farmaria.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Takapenkille mahtuu jopa aikuinen suht mukavasti.

En voi olla miettimättä sitä, että kuinkahan moni Avensis-kansalainen on luisunut 2020-luvulla pykälää pienemmän Corollan puolelle. Vai voiko tästä puhua edes luisumisena? Corolla ei nimittäin näytä häpeilevän yhtään Avensiksen rinnalla.

Koon kasvamisen ohella myös viimeistely ja materiaalivalinnat näyttävät parantuneen Corollassa huimasti menneinä vuosina. Jos ennen vanhaan Corollasta tuli mieleen melko pelkistetyt yksityiskohdat kovine (mutta kuitenkin hyvin istuvine) muoveineen, niin nyt Corolla-kabiinista voi löytää nahkaa, tikkauksia ja hienoja yksityiskohtia.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Kovan muovin määrä on vähentynyt merkittävästi Toyotan ohjaamosta. Nykyään sieltä voi löytää jopa nahkajäljitelmää ja tikkausta…

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

…joskin etsivä löytää yhä sitä kuuluisaa kovaa muoviakin.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Koeajo ei tarjoa yllätyksiä

Yllätyksettömyys on ollut myös yksi osa Corolla-brändiä. Tähän teemaan pääsimme kiinni varsinaisen koeajon puolella. Liikkeellelähtö on automaattivaihteiston ja sähkömoottorin ansiosta hyvinkin rauhallista – ja nimenomaan ilman mitään piilokettuiluja.

Koeajoyksilö oli varustettu 1,8-litraisella moottorilla, jonka teho oli 122 hevosvoimaa. Yläpuolella mallistossa on myös 2,0-litrainen hybridi 152 hevosvoimalla. Alapuolella taas on 1,2-litrainen 116-hevosvoimainen vaihtoehto heille, jotka eivät hybridien perään perusta. Eli kyllä, Corolla sopii myös sähköallergisille autoilijoille.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Ohjaamon mukavuudesta ei löydy valitettavaa. Kaikki tarpeellinen on kunnossa.

Vaihteistovaihtoehdoissa Corolla on niin ikään seurannut aikakauden trendejä. Manuaalivaihteistoa hamuavien kuskien on syytä tarttua 1,2-litraiseen versioon, sillä hybridien kanssa on automaattivaihteistopakko.

Ajaminen Toyota Corollalla on muiden nykyautojen tapaan superhelppoa. Auto on täynnä erilaisia tunnistimia, jotka kyllä kertovat, jos asiat ovat luisumassa huonoon suuntaan. Tästäkin autosta löytyi mm. kaistavahtia, kuolleen kulman ilmaisinta, liikennemerkkitunnistinta, peruutuskameraa ja törmäyksiä ehkäisevää järjestelmää.

Turvallisuuslaitteiden lisäksi niin kutsutut mukavuusvarusteet olivat nekin kohdallaan. Corollan rattia pyörittäessä ei sormia palele, sillä ratinlämmitin pitää siitä huolen. Sähkölasit löytyy joka nurkasta, istuimet ovat comfort-mallia, ja kojelautaa koristaa suurehko multimediakeskus, jonka tarkempaa sisältöä emme koeajolla ehtineet käydä läpi. Nykyajalle tyypillisesti puhelimen saa helposti liitettyä tähän laitteeseen.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Kuten monen muunkin nykyauton kohdalla, kojelautaa koristaa suurikokoinen näyttö.

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Kauan eläköön Toyota Corolla

Fiilis autoa palauttaessa liikkeeseen on varsin hyvä. Toyota oli tasan niin hyvä, kuin siltä osasi odottaa. Yllätykset loistivat poissaolollaan, mutta esitys oli silti jämäkän luotettava. Corollasta ei juuri heikkouksia löytynyt.

Oikeastaan ainoa heikkous tulee siitä asiasta, josta tuli heitettyä vitsiä artikkelin alkupuolella. Toyotan maine ja hyvin pitävä jälleenmyyntiarvo tarkoittaa sitä, että jopa käytettynäkin nämä autot pruukaavat maksamaan melko mukavasti.

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia

Toyota Corollan tavaratila on kooltaan suuri, ja kasvaa entisestään takapenkkien kaatamisella.

Jos olet tottunut ajamaan vähän halvemmilla merkeillä kuten Dacia, Kia, Opel tai Skoda, Toyota tuntuu oikeasti kalliilta autolta. Ero vaikkapa Audiin alkaa olla hyvinkin pieni, etenkin kun ottaa huomioon sen, että Audissa saa sitä toivottua eksotiikkaa koko rahan edestä.

Tätä 12. sukupolven Toyota Corollaa koeajaessa on kuitenkin mukava huomata se, että Corolla on taas back in business – ja kenties vahvempana kuin koskaan. Kauan eläköön Toyota Corolla!

Koeajo Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active kokemuksia
Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid Active
 • Vuosimalli: 2019
 • Moottori: 1.8-litrainen hybridi (bensiini/sähkö) (90 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 57000 km
 • Koeajon tarjosi: Rinta-Jouppi, Jyväskylä

Nyt luetuimmat