Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Koeajo: Toyota Yaris T-sport – tekeekö WRC-menestys TS-Yariksesta klassikon?

Voisiko Toyota Yaris T-sport nousta lähivuosina vielä klassikon asemaan? Ehkä, mutta varmaa se ei ainakaan ole.

Kun Kalle Rovanperä oli 7-vuotias ja nopeampi kuski kuin kukaan meistä tavallisisista kuolevaisista, julkaisi Toyota uuden kuuman Yariksen. Toyotalla oli silloin täysin eri ajattelumalli nopealle Yarikselle ja rallimaailma oli kaukana.

Koeajossa oli toisen sukupolven Toyota Yaris T-sport. Tai lyhennettynä Yaris TS. Toisen sukupolven Yaris julkaistiin vuonna 2005 ja oli ensin saatavilla perinteisillä 1.0, 1.3 ja 1.4 litran kaupinkiautomoottoreilla.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Nykymittapuulla tehoton tehoversio

Vuonna 2007 Toyota julkaisi koeajossa olleen tehomallin. Pellin alla oli vapaasti hengittävä 1.8 litran bensiinikone, joka oli jo tuttu saman vuoden Toyota Auriksesta. Eturenkaiden läpi välittyi 133 hevosvoimaa ja 173 Nm vääntöä.

Verrattuna Kallen Yarikseen, jonka katuversiosta löytyy 265 hevosta, on TS Yariksen lukemat koomisen alhaiset tehoversioksi. Ei auto hidas ole. Kiihtyyhän TS Yaris sataseen noin yhdeksässä sekunnissa ja vääntöä ohittamiseen on mukava määrä, mutta toivomisen varaa jää.

Koeajon aikana mietin, että tämä on juuri sopiva määrä tehoja tämän kokoiselle autolle. Ei sen tarvitse olla nopeampi mutta, jos ajalee paljon mottoriteitä en pystyisi elää vähemmällä tehomäärällä.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Rengasmelusta huolimatta mukava ajaa

Moottoritiestä puheen ollen on pienen Yariksen rengasmelu huomattava. Radion volyymi täytyy olla aika korkealla, jotta kuulee Jone Nikulan anekdootit. Siitä huolimatta on TS Yaris mukava ajaa.

Jämäkkä ja sporttisen painava ohjaus toimii tämän kokoluokan autossa. Alustaa on myös säädetty sporttisempaan suuntaan mutta ei suinkaan liikaa. Korkean korimuodon kyllä huomaa, kun suorittaa nopeita koeajomaisia liikkeitä.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

TS-version erot normaaliin Yarikseen

Koeajoauton kytkin oli todella painava. Jos tämä ei ole vika vaan ominaisuus, saattaa kaupunkiajelu TS Yariksella olla raskasta, etenkin yhdistettynä painavan ohjauksen kanssa.

Vaidelaatikko oli melkein huomaamaton. Oletin, että yli 20 senttimetriä korkea lattiakeppi tuntuisi soppakauhalta mutta olin positiivisesti yllättynyt. Vaihteet vaihtuivat ja löytyivät moitteettomasti. Kunpa kytkin olisi ollut yhtä helppokäyttöinen.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Korimalleina on tämä viisiovinen ja minun mielestäni tyylikkäämpi kolmiovinen. Eroavaisuuksia normaalin ja TS-version välillä on sporttisemmat (eli matalemmat) puskurit ja sivuhelmat. Söpö kattospoileri ja pakoputki täydentävät TS Yariksen kokonaisuuden. Ulkonäköeroja normaalin ja TS Yariksen välillä on juuri tarpeeksi, että koulutetun autokaupan kiertäjän silmä ne huomaa.

Sisätiloissa on täysin eri tarina. Mittaristo on ainoa asia, joka erottaa TS-yariksen normaalista. Jos en tätä olisi googlannut, en olisi sitä huomannut. Arvaan, että etupenkit ovat olleet vain saatavilla TS mallille, mutta siitä en ole varma. Penkit eivät näytä “hothatch-maisilta” mutta koeajon aikana yllätyin miten tukevat ja mukavat ne olivat.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia
Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Toyotamaiset sisätilat

Tämän sukupolven Yariksen pystysuora keskikonsoli ja sen edessä oleva miehekäs (lue: pitkä) vaihdekeppi on toimiva mutta ei miellytä koeajajan silmää.

Kaikki napit, nupit ja valitsimet ovat ergonomisesti oikein järkevässä paikassa, yhtä lukuun ottamatta. Ajotietokoneen valitsin on piilotettu mittaristoon kierroslukumittarin vierelle. Tähän pieneen mustaan nuppiin ylettäminen on paras tehdä liikennevaloissa, siihen osuminen on sen verran hankalaa.

Kaiken kaikkiaan hyvin Toyotamainen sisätila. Paljon erimuotoisia kovia muovipintoja ja muovipaneeleita, joiden raot ovat eläneet vuosien varrella.

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia
Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Aineksia tulevaisuuden klassikoksi?

Koeajoon mentäessä, mietin onko TS Yariksesta tulossa tulevaisuuden klassikko kaiken rallimenestyksen tiimoilta. Mutta en usko. T-Sport versio ei pyri erottumaan muista Yariksista samalla tavalla kuin Rovanperän moderni turboraketti. Tämä on sekä hyvässä että pahassa.

TS Yaris ei tunnu ratin takana jännittävältä tai erityiseltä niin kuin erityisversion kuuluu. Sinäänsä tuo tuttu tekniikka ja muotoilu turvaa käytetyn auton ostajalle täällä Toyotan luvatussa maassa.

Kilpailijat: VW Polo GTI, Ford Fiesta ST, Seat Ibiza FR, Suzuki Swift Sport, Opel Corsa OPC, Peugeot 207 GT/RC

Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia
Toyota Yaris T-sport koeajo kokemuksia
Toyota Yaris 1,8 Dual VVT-i TS 5ov
 • Vuosimalli: 2007
 • Moottori: 1.8-litrainen bensiini (98 kW)
 • Vaihteisto: Manuaali
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 160000 km
 • Koeajon tarjosi: Rinta-Jouppi Vantaa (Petikko)

Nyt luetuimmat