Volkswagen Golf Variant Allstar

Volkswagen Golf VII Variant Allstar – vuosikymmenten historian huomaa

Volkswagen Golf on ollut Suomen suosituimpia autoja. Allstar-varustepaketti on muisto jalkapallon EM-kisoista.

Volkswagen Golf on perinteisesti ollut yksi Suomen suosituimpia autoja, mutta suosio on hiljalleen hiipunut. Vielä vuonna 2014 Golfeja rekisteröitiin yli 5000 kappaletta, mutta 2020-luvulla vuosittaisten rekisteröintien määrät ovat alittaneet 2000 kappaletta. Tosin rekisteröintien kokonaismäärät ovat samassa ajassa pienentyneet usealla tuhannella autolla, joten Golfin suosio ei ole laskenut yhtä voimakkaasti kuin rekisteröintimääristä voisi heti päätellä.

Golfeja on valmistettu lähes puoli vuosisataa. Voiko mikään mennä pieleen, kun autoja on valmistettu samalla mallinimellä niin pitkään? Vaikka jotkut Suomeenkin tulevat Golfit on valmistettu Volkswagenin tehtaalla Meksikossa, voi Golfin suhteen olla luottavainen. Golfit sijoittuvat tyypillisesti vikatilastojen parhaimmistoon.

Volkswagen Golf Variant Allstar

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Volkswagen Golf on varma taloudellinen valinta

Vuoden 2017 mallia oleva ja seitsemättä sukupolvea edustava Volkswagen Golf Variant 1,2 TSI Allstar on hyvin varusteltu tilava käyttöauto, joka noudattaa hyvin suvun perinteitä. Matka Golfilla Vantaalta Tampereelle on auton osalta yllätyksetön ja ripeä.

Polttonesteiden hintojen noustessa monien autoilijoiden ajonopeudet moottoritiellä ovat laskeneet silmiinpistävästi. Silti moni kulkee tarpeettoman pitkään vasemmalla kaistalla.

Volkswagen Golf Variant Allstar

Moottoritiellä farmari Golf kuroo edellä meneviä kiinni yksi toisensa jälkeen. Auto liikkuu tasaisesti 132 kilometrin tuntivauhtia vakionopeudensäätimen avustamana. Moottori- ja rengasäänet ovat tässäkin vauhdissa vaimeat.

Moottoritiellä polttoainekulutus on kuudesta seitsemään litraa satasella. Ajotietokone tietää kertoa, että viimeisen reilun kahden tuhannen kilometrin matkalla auto on kuluttanut keskimäärin tasan kuusi litraa satasella noin 60 kilometrin keskituntinopeudella.

Volkswagen Golf Variant Allstar

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Pieni kone yllättää positiivisesti

1,2 litran bensakone on yllättävän menevä. Valoista lähtiessä tai alhaisista nopeuksista kiihdyttäessä kojetaulun nopeusviisari nousee ripeästi. Moottori kuulostaa hauskasti kokoaan suuremmalta. Moottoritienopeuksissa rivakampi kiihdytys vaatii toki vaihdekepin käyttöä. Vaihteisto on kuusiportainen ja valinta sujuvaa. Tällä manuaalilaatikolla on itse asiassa mukava ajaa.

Lähes 80 000 kilometriä ajetussa ja viisi vuotta vanhasta autosta ei löydy moitteen sijaa. Sisätilat on pidetty hyvin ja niitä voisi miltei pitää uutena. Ulkopinnat ovat hyvässä kunnossa ja urheilullinen vannesarja antaa auton hillittyyn muotoiluun mukavan säväyksen. Valkoinen väri sopii hyvin Golfille.

Volkswagen Golf Variant Allstar

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Sisällä kaikki mitä tarvitaan

Viisivuotiaan auton kojelauta väistämättä vaikuttaa hieman vanhanaikaiselta, mutta mittaristossa on näkyvillä kaikki olennainen. Keskiosan suuremmalle näytölle saa helposti näkyviin lisätietoa ajotietokoneesta.

Ohjauspyörästä on käytettävissä kaikki tarpeelliset toiminnot vakionopeudensäätimestä äänentoistoon. Puolen asteen välein säätyvä ilmastointi on erinomainen varuste lämpimänä kesäpäivänä. Kuljettajan kyynärpää lepää mukavasti säätyvällä käsinojalla.

Volkswagen Golf Variant Allstar

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Yhä mainio perusauto

Farmari Golf on mainio perusauto. Tavaraa mahtuu kyytiin reilusti ja tilaa on keskikokoiseksi autoksi hyvin. Golf on tilastojen mukaan luotettava ja sillä on miellyttävä ajaa. Ainoastaan kovanpuoleiset penkit voivat puuduttaa pitkillä matkoilla.

Hillitty muotoilu ei herätä naapurikateutta, mutta ei sitä tarvitse hävetäkään. Pienikulutuksinen Golf on omiaan vähintäänkin bensapumpulla.

Lue myös vastaavan Golfin hieman rajumman painoksen, eli Volkswagen Golf GTE:n koeajoraportti.

Volkswagen Golf Variant Allstar

Virtasenkauppa.fi - Työkalut, autotarvikkeet sekä auton varaosat

 • Asiakkaiden suosittelema
 • Ilmainen toimitus yli 95 € tilauksiin
 • Ilmainen palautus (myös toimituskulut)
Tutustu valikoimaan

Volkswagen Allstar – muisto jalkapallon EM-kisoista 2016

Volkswagenilla on ollut vuosien varrella erilaisia jalkapalloon liittyviä markkinointiyhteistöitä. Vuoden 2016 jalkapallon EM-kisat järjestettiin Ranskassa ja Volkswagen juhlisti kisoja lanseeraamalla lähes koko malliston kattavan Allstar-varustepaketin.

Allstar-varustepaketti oli saatavilla mm. Polon, Golfin, Beetlen, Jetan, Sciroccon ja Sharanin oston yhteydessä. Allstar-varustepaketti tuli markkinoille keväällä 2016 ja se oli mukana vuoden 2016 loppuun asti. Tästä syystä Allstar-varustepaketilla varustetut Volkswagenit ovat pääasiassa vuosimallia 2016 tai 2017.

Volkswagen Golf Variant Allstar
Koeajoautossa oli alla alkuperäiset Linas-alumiinivanteet.

Varustepakettina Allstar oli lähinnä pidemmälle viety versio Confortline-varustepaketista. Näkyvimmät eroavaisuudet nimenomaan Golfin yhteydessä olivat jäähdytinsäleikön kromilistat ja sumuvalot, sekä 16-tuumaiset Linas-kevytmetallivanteet. Lisävarusteena Allstar-Golfiin oli mahdollista saada Carbon Steel Grey -metalliväri.

Allstar-paketti näkyi auton sisäpuolella mm. Pentastripe-istuinverhoiluna sekä kojelaudan ja keskikonsolin Piano Black -värisistä koristelistoista. Lisäksi autossa oli nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä. Lisävarusteena autoon oli myös mahdollista saada Premium-monitoiminäyttö.

Traktoauton verkkosivujen mukaan Allstar-varustepakettiin kuului Volkswagen Golfissa myös omat kangasmatot, sadetunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä Climatronic-automaatti-ilmastointi.

Volkswagen Golf Variant 1,2 TSI Allstar
 • Vuosimalli: 2017
 • Moottori: 1.2-litrainen bensiini (81 kW)
 • Vaihteisto: Manuaali
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 78000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat