Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Honda Accord Tourer mk7 – Kartano-Volvon muodot Hondan tulkitsemana

Farmarit alkavat pikkuhiljaa olla historiaa. Honda Accord Tourer täytyy kuitenkin pitää mielessä, jos etsii tilavaa ja luotettava kulkupeliä.

Viisitoista vuotta sitten oli ylemmän keskiluokan farmariautoja kaikilla autonvalmistajilla ja perheillä. Isojen farmareiden suosio on hiipunut vuosi vuodelta suoraan katumaasturien ja crossovereiden puolelle. Mazda on ainoa japanilainen valmistaja, joka valmistaa uusia farmareita Euroopan markkinoille. Tämä aikoinaan kireä markkinakamppailu on onneksi jättänyt suuren valikoiman hyviä aittarakennuksen-muotoisia autoja käytettyjen autojen markkinoille.

Hondan Accord -malli julkaistiin vuonna 1976, kun Japanin autoteollisuus räjähti maailmalle. Tämän jälkeen Accordin kulmikkaista muodoista saatiin nauttia vuoteen 2015 asti, kunnes Honda päätti lopettaa mallin myymisen Euroopan mantereella. Uskokaa tai älkää, niin Accord elää hyvävoimaisena Aasian ja Amerikan markkinoilla vielä tähän päivään saakka, mutta pelkästään sedan-mallina.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Kymmenen sukupolven Honda Accord

Honda on valmistanut Accord -mallia jo kymmenen sukupolven ajan, joista Eurooppa näki kahdeksan. Koeajossa ollut Accord Tourer on seitsemännen sukupolven tuotos, joka on Traficomin tietojen mukaan suosituin malli. Tätä siluettia näkee vielä päivittäin tien päällä ja on minulle se muoto, jota ajattelen, kun joku mainitsee nimen Honda Accord.

Ensimmäinen Honda Accord farmarityylinen malli julkaistiin vuonna 1986 nimeltään Accord Aerodeck. Aerodeck oli uniikki kolmiovinen “shooting-brake” -tyylinen ja urheilullisen ilmeen omaava perheauto. Lähestyessä seitsemännen sukupolven Accordia ovat Aerodeckin tyylipiirtet huomattavissa. Matala keula, josta lähtee yhtenevä pitkä nouseva taitos kylkeä pitkin pystysuoraan perään asti.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Klassisten laatikkomallien kintereillä

Vaikka Honda on Accordin farmarimalliin silminnähden poiminut tyylivihjeitä omasta historiastaan, ei sitä voi olla vertaamatta Volvon klassisiin laatikkomalleihin, eli kartano-Volvoon. Pystysuora perä ja suuret lasipinnat, jotka kiertävät koko auton melkein katkomatta, ovat kuin suoraan Volvon “greatest hits” -katalogista. Samaan hengenvetoon täytyy mainita, että ovathan Accord Aerodeck ja Volvon 480 coupé malli myös kummallisen samannäköisiä.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Melkein 90 asteen kulman taitto katonrajasta pakoputkiin tuottaa hyvänkokoisen ja käytännöllisen tavaratilan. Koeajoauton talvirenkaat mahtuivat takakonttiin yhtä hyvin kuin karkkipussi lauantai-illan ostoslistalle.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Takakontti jatkuu pitkänä ulokkeena takarenkaiden jälkeen, korostaen Accord Tourerin käytännöllistä ulkonäköä.

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Sisältä tylsähkö, mutta laadukas

Matkustajia tervehtii tylsähkö, mutta laadukas japanilainen sisätila. Harmaaväriskaala dominoi sisätilaa ja melkein kaikki paneelit ovat hiukan erisävyn harmaita toisistaan, hopeisia kuvioituja paneeleja lukuun ottamatta. Takapenkkiläisille on tarpeeksi tilaa jaloille ja kampauksille.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Penkkien verhoilu on pehmeää mokkaa ja mustaa nahkaa, jotka ulkonäöllisesti sopivat mallikkaasti auton tunnelmaan. Penkit tarjoavat niukasti reisitukea, jopa minulle 180 cm lyhyemmälle puolelle asettuvalle ihmiselle. Istuinosa erottuu kuitenkin positiivisesti saksalaisista, pehmeydellään ja rentoudellaan.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Ajoasennon löytäminen on helppoa hyvien säätöjen ansiosta. Ainoa valituksen aihe on infonapin paikka ratin alaosassa. Aina täytyy siirtää käden paikkaa ratissa, jos haluaa nähdä muuta kuin kulutustietoja.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Koeajoauton varustelu on hyvää keskiluokkaa. Symmetrinen keskikonsoli imitoi auton keulan muotoja, mutta ei ole automaailman loogisin. VAG-ryhmän autojen sisätilat ovat järjestelmällisempiä Hondaan verrattuna.

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

Legendaarinen VTEC

Tämän sukupolven Honda Accordia sai monella eri vaihteisto ja moottoriyhdistelmällä. Koeajettu yksilö on varusteltu K20-sarjan 2.0i bensiinimoottorilla ja viisiportaisella automaattivaihteistolla. Hondan perinteiseen tyylin, moottori on vapaastihengittävä VTEC lohko, eli se sama, joka on Civic Type ärrässä (melkein).

Automaattilaatikko ei ole Hondan vahvoja puolia. Koeajoauton viiden vaihteen automaatti tuntuu jo vanhalta. Automaatti on hidas ja ei ole optimaalisin vaihtoehto 2.0 litran i-VTEC koneelle. Toimivuudessa ei ole mitään vikoja, vaihteistoteknologia on vain tehnyt suuria harppauksia eteenpäin viimeisen 20 vuoden aikana.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Kahden litran bensiini tuottaa 155 hevosvoimaa ja on pienin 95-oktaanisella liikkuva moottori, jonka Honda tähän malliin tarjosi. Siitä huolimatta liikahtaa tämä yli 1500 kg painava geometrinen muoto sataseen alle kymmenessä sekunnissa.

VTEC polkasee jou käyntiin 2500 kierroksen kohdilla, mutta volyymista sen kuule vasta 5000 kierroksen pohjoispuolella. Sen huomaa, että moottoria ei ole tarkoitus viedä näihin kierroslukemiin jo pelkästään teollisesta ompelukonemaisesta äänimaailmasta.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Luotettava, luotettavampi, Honda

Käytettyjen autojen kauppasivustoja selatessa huomaa, että monen Accordin odometri näyttää, että niillä on ajettu kuuhun asti. En ole tästä mitenkään yllättynyt, koska kaikki me tunnemme Hondan loistavan luotettavuuden maineen. En vain tiennyt kuinka helppoa kilometrien kerääminen Honda Accord Tourer mk7:llä on.

Auto liukui tiellä kuin stressitön vesimittari tyynellä mökkijärvellä hikihöyryn peitossa. Oletin hektistä hondamaista pomppimista montuissa ja vilkasta moottorin ja renkaiden melua. Mutta Accord söi kuopat kuin ne olisi dipattu soijaan ja wasabiin. Moottoritiellä tunnelma mukavuudesta ja stressittömyydestä jatkui. Ei ollut tarvetta ohituksille ja kiireelliselle koeajolle. Perille päästään, kun päästään.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia

Alusta ja ohjaus puhuivat hyvin keskenään. Nupit oli säädetty yhteentoista mukavuusasteikolla ja ei kun vakkari päälle. Jousituksen pehmeät ja sivistyneet ominaisuudet yllättivät minut täysin. Oletin Accordin olevan perinteinen sporttinen perheauto, mutta koeajo todistikin auton olevan enemmän S-Class kuin Type-S.

Ymmärrän täysin, miksi monilla yksilöillä on ajettu pitkälti yli 400 000 kilometriä, kuten monilla kartano-Volvoilla. Tämä Accord on käytännöllinen, kestävä, laadukas ja mukava. Yhdistettynä ajattoman ulkonäön kanssa voin todellakin suositella Honda Accord Tourerin hankintaa autotallin oven eteen.

Koeajo Honda Accord mk7 kokemuksia
Honda Accord Tourer 2.0i Sport Business
 • Vuosimalli: 2006
 • Moottori: 2.0-litrainen bensiini (114 kW)
 • Vaihteisto: Automaatti
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 162000 km
 • Koeajon tarjosi: Rinta-Jouppi, Espoo

Nyt luetuimmat