Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

Skoda Superb Combi 4×4 – valtavasti tilaa ilman ylpeyttä

Skoda Superb Combin suosio ei ole vahinko vaan sen selittänee nelivetonakin saatava hyvä hinta-laatusuhde

Koeajohetkellä noin 250 Skodaa kiitää Ranskan ympäriajon tuomari- ja huoltoautoina. Skoda on ollut kilpailun sponsori vuodesta 2004 lähtien ja toimittaa kilpailuun kaikki paitsi joukkueiden omassa käytössä olevat ajoneuvot. Mukana on Enyaqien ja Octavioiden rinnalla myös Superbeja kuljetustehtävissä ja ajoittain sellainen on kilpailun tuomarin käytössä niin sanottuna punaisena autona.

Vaikka kilpailussa käytettävät autot ovat uusia ladattavia hybridejä, on mukava päästä kokeilemaan, kuinka neljä vuotta vanha Superb kulkee.

Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Kantaaottamatonta näköä ja paljon tilaa

Farmari Superbissa on valtavasti tilaa. Talvirengassetti menee takakonttiin heittämällä. Takapenkille jää ruhtinaallisesti tilaa, vaikka kuljettajan mieltymyksenä olisi ajaa autoa jalat suorassa.

Superb ei ole kuitenkaan liian leveä, vaan mahtuu pysäköitäessä hyvin kapeampaankin väliin. Superbin ulkonäkö terävöitynyt mallisarjan yli kahden vuosikymmenen mittaisella taipaleella.

Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

Mustanharmaat sisätilat ovat mitäänsanomattoman näköiset. Neutraalit. Volkswagen-konserniin kuuluvan Skodan sisätilat ovat saksalaisessa järjestyksessä.

Ajotietokone ja keskiosan näyttö ovat molemmat selkeitä ja helppokäyttöisiä. Neljä vuotta vanha auto on kestänyt hyvin yli 160 000 kilometriä Suomen reikäisillä teillä niin sisältä kuin ulkoakin.

Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

  • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
  • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
  • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
  • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Ajotuntuma on vakaa ja miellyttävä

Kaasu vaikuttaa reagoivan hitaasti ensipainallukseen, mutta kaksilitraisen koneen teho kuinkin takaa sen, että vauhtia alkaa kertyä nopeasti. Tehoa koneessa on 190 hevosvoimaa ja 140 kilowattia, joten moottoritiellä ohitukset sujuvat joutuisasti. Ajotuntuma on vakaan miellyttävä ja ohjaamo on hiljainen.

Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

Isoksi ja neljä vuotta vanhaksi autoksi dieselkone on pienikulutuksinen. Keskikulutus jää 150 kilometrin matkalla ja 90 kilometrin keskituntinopeudella 5,7 litraan satasella. Valmistajan ilmoittama kulutus on 5,1 litraa satasella. Automaattilaatikko vaihtaa huomaamatta ja sujuvasti.

Jos sähköauton ajotietokoneella on vaikeuksia arvioida jäljellä olevaa toimintamatkaa, niin on dieselautonkin. Vaikka tankkiin lorauttaa parilla kympillä menovettä, ei ajotietokone sitä havaitse. Ehkäpä 66 litran polttoainesäiliö on niin suuri, että anturit eivät havaitse hieman alle kymmenen litran lisäystä. Viimeiset kilometrit sujuvat hyvin ilman toimintamatkaa.

Skoda Superb Combi 4x4 koeajo

Onneksi vahinkoa ei tapahdu, vaikka Skoda tsekiksi vahinkoa tarkoittaakin. Erikoisen ja yllättävän käännöksen on huomioinut ainakin MTV:n uutiset.

Skoda Superb on käytännöllinen ja varma valinta tilaa tarvitsevalle. Superbissa saa paljon tilaa euroa vastaaan. Lisätila lienee yksi harvoista syistä, miksi valita Superb pykälää pienemmän Skoda Octavian sijaan?

Lue lisää: Onko Skodan erikoismalli RS vai vRS? – Taustalla erikoinen nimiriita

Skoda Superb Combi TDI 190 4x4 Ambition
  • Vuosimalli: 2018
  • Moottori: 2.0-litrainen diesel (140 kW)
  • Vaihteisto: Automaatti
  • Vetotapa: Etuveto
  • Mittarilukema: 160000 km
  • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat