Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Skoda Fabia Mk3 Monte Carlo – rallifiilis ei ylettynyt moottoritilaan

Koeajossa on rallimaailmasta inspirointia saanut Skoda Fabia. Monte Carlo -nimikkeen vaikutus ei valitettavasti ylety moottoritilaan.

Kaikkien tuntema pieni Skoda Fabia julkistettiin maailmalle vuonna 1999 – missäs muualla kuin – Frankfurtissa. Volkswagen Polon pohjalle rakennettu tšekkiläinen nousi nopeasti pikkuautoluokan listahuippuja kohti. Tätä vauhditti erittäin kilpailukykyinen hinta ja pienikulutukselliset moottorit, jotka olivat korkeaa saksalaista laatua.

Skoda Fabia on vuosien varrella pysynyt uskollisena juuriinsa ja tämän takia on edelleen monen eurooppalaisen suosikki automalli. 

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

POP Vakuutus alennuskoodi INSSIN

Mikä on Skodan Monte Carlo -erikoismalli?

Vuonna 2009 – Skoda Fabian toisen sukupolven aikana – julkistettiin Fabia Sports Design Concept, johon Monte Carlo -versio perustuu. Version idea on sporttinen ulkonäkö ja korkea varustetaso ilman tehokasta moottoria, koska tehokas moottori on Fabian RS -versiossa. 

Monte Carlo nimi tulee tietysti legendaarisesta WRC Monte Carlo rallista, joka ajetaan joka vuosi Ranskan Alpeilla. Skodalla on pitkä rallihistoria, joka ulottuu 60-luvulle saakka. Skoda Motorsportin menestys ei ole ollut maailman huippua, mutta pienimmissä ralliluokissa menestystä on tullut. 

Kun Fabia Monte Carlo julkistettiin, oli oikea Fabia ralliauto lyömätön Juho Hännisen käsissä, voittaen IRC-mestaruuden vuonna 2010. Siitä lähtien on Skoda Fabian ralliauto ollut “mestiksen” huippuluokkaa tähän päivään asti.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Valostore- Pohjoismaiden suurin ja halvin valokauppa

 • Valaisinalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 140€)
Tutustu valikoimaan

Ralliautosta nostettu ulkonäkö

Kuten kaikkia Monte Carloja, reunustaa myös koeajetun Fabian ulkopaneleita mustat somistelistat, jokaiselta ilmansuunnalta katsottuna.

Takana sporttisuutta antaa suurempi takasiipi ja musta “diffuusori” sekä edessä Darth Vader -teemaan maalattu etusäleikkö. Ainoa yhteneväinen ulkonäkö ralliautoon on mielestäni edessä oleva pieni musta splitteri.

Kokonaisuutena on auto mielestäni hyvän näköinen, etenkin koeajoauton candy white -värissä. Valkoinen väri tehostaa kontrastia mustiin somisteisiin, joka nostattaa auton tarkoitettua sporttista olemusta. Mustat 16-tuumaiset vanteet ovat myös suunniteltu Monte Carlo -mallille.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Nextory- E- ja äänikirjoja 45 päivää maksutta

 • Maksuton 45 päivän kokeilu (normaalisti 14 päivää)
 • Rajaton pääsy e-kirjoihin ja äänikirjoihin
 • Ei sitoutumisaikaa: voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat
Aloita kokeilujakso

Sporttisuus jatkuu sisätilassa

Skodien sisätilat ovat yleensä täynnä harmaan eri sävyjä. Monte Carlossa sisätilaa on kuitenkin yritetty piristää vauhtiraidoilla. Tuntuu siltä, että suunnittelijat ovat käyttäneet kartingautoilijan ajopukua inspiraationaan, kun ovat suunnitelleet sisätiloja. Tämä on huomattavissa etenkin sporttisissa rallipenkeissä, jotka ovat viimeistelty jopa neljällä eri värillä. 

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Kuten tiedämme, kertoo punainen väri urheilullisuudesta, joten sitäkin on käytetty enemmän kuin säästeliäästi. Penkkien reunukset ja vaihdekepin ympärys ovat viimeistelty tällä huomiota herättävällä väärillä.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Ratti on autourheilumaailmasta tuttua “flat bottom” -mallia ja polkimilla on rallimaiset metalliset reunukset. Apukuskia ilahduttaa kojelautaa pitkin menevä hiilikuitukuvioinen somiste. 

Takapenkeillä tilaa on pikkuauton verran, mutta klaustrofobian vaaraa ei ole, kiitos suuren lasikaton. Se tuo avaruutta ja valoa sisätiloihin, ja on takapenkkiläisille viihdyttävä lisävaruste. Pieni miinus siitä, että lasikattoa ei saa auki.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Autodude - Pohjoismaiden suurin ja halvin autonhoitokauppa

 • Autonhoitoalan parhaat tuotemerkit
 • Ilmainen 30 vrk palautusoikeus
 • Nopeat 1 - 2 vrk toimitukset
 • Koeajolle.comin lukijoille ilmaiset toimitukset yli 50€ tilauksiin (norm. 120€)
Tutustu valikoimaan

1,2 litraisen TSI-moottorin ominaisuudet

Penkeistä vielä sen verran, että kuten kuvista huomaa, niillä on kiinteä niskatuki. Tämä saattaa häiritä joitain kuskeja, mutta minun ajoasennolleni niskatuki oli oikealla kohdalla. Penkit ovat myös aika ahtaat, selkänojan sivuttaistukien takia. 

Koeajoautoa liikuttaa tämän vuosimallin Fabian tehokkain moottori, eli 1.2 litrainen 110 hevosvoimainen turbobensa. Kiihtyvyys on onneksi alle kymmenen sekunnin luokkaa ja on kevyelle pikkuautolle oikein riittävä voimanlähde. 

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Moottori on vähän kovemmassa kiihdytyksessä yllättävän äänekäs, ja muistuttaa kolmisylinterisen moottorin äänimaailmaa. Täytyi koeajon jälkeen tarkistaa, että koeajettu auto oli oikeasti nelisylinterinen. 

Modernille autolle myös erikoista oli suhteellisen selkeä turboviive. Täyden väännön saa käyttöönsä aikaisessa vaiheessa, mutta turbokone tuottaa sen yhtäkkiä yhdessä heitossa noin 1800 kierroksen kohdalla. Se tekee autosta hauskan, kun on kiihdytyskaistalla, mutta hiukan rasittavan, jos joutuu tekemään nopeita päätöksiä kaupunkiliikenteessä.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Monte Carlon saa joko automaatti- tai manuaalilaatikolla. Koeajoauton kuusivaihteinen manuaali oli oikein hyvä ja toimi kevyen kytkimen kanssa. Kuten jo Octavia Scout -koeajossa tuli mainittua, menee Fabiassakin vaihteet napsahtavasti silmään.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Solarplexius - ikkunantummennukset

 • Ilman vettä, liimaa, kupruja ja naarmuja
 • Tummennuskalvoa yksinkertaisempi ratkaisu
 • Täydellinen lopputulos joka kerta
 • Helppo ja nopea asennus 15 minuutissa
Tutustu tuotteeseen

Skoda Fabian ajettavuus

Scoutista puheen ollen, se on varustetaso Monte Carlon lailla, mutta Scout varusteet ylettyvät ulkonäköpaketin ulkopuolelle. Scoutissa on neliveto, suojalevyä ja korotettu alusta. Monte Carlossa ei ole mitään vastaavaa. Skoda ei ole jatkanut sporttisuutta mekaanisiin osiin lainkaan. Monte Carlon saa toki urheilullisella alustalla, mutta se on lisävaruste.

Ajettavuus on samalla luokalla normaali Fabian kanssa. Ohjaus on pienelle autolle ominainen, eli kevyt ja hieman tunnoton. Sopii hienosti kaupunkiajoon, kuten olettaa saattaa. Koeajoautossa oli hiukan odotettua kovempi alusta, jonka johdosta luulen, että tähän yksilöön on urheilullinen alusta asennettu. 

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Jyrkissä töyssyissä jousitus otti kolahtavasti vastaan, mutta mukavuusrajojen sisäpuolella. Moottoritiellä Monte Carlo oli yllättävän vakaa ajettava. Rengasmelua oli tietysti havaittavissa, mutta Fabia pärjää hienosti kaupungin ulkopuolellakin. Monte Carlon saa varusteltua 17-tuumaisilla vanteilla mutta rengasmelu ja alusta huomioon ottaen, olin oikein tyytyväinen, että koeajoauton alla oli pienemmät 16-tuumaiset.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia

Skruvat- Pohjoismaiden johtava varaosaliike netissä

 • Hintatakuu
 • Nopea toimitus
 • Pohjolan suurin valikoima
Tutustu valikoimaan

Pieni rallipiristys

Henkilökohtaisesti pidän erittäin paljon normaaleista autoista, joilla on korkeampi varustetaso, kuin modernilla keittiöllä. Tämän takia koeajettavaksi päässyt Monte Carlo -logoilla varustettu Fabia oli minun mieleeni. Lasikatto ja urheilulliset yksityiskohdat sisätiloissa olivat auton ehdottomia kohokohtia.

Mustat listat ehdottomasti parantavat auton ulkonäköä perinteiseen Fabiaan verrattuna, mutta keulassa oleva splitteri voi olla korkeampien reunakiveyksien riskialueella. Joten se kannattaa ottaa huomioon, kun pyöräyttää paikallisen marketin parkkipaikalle.

Skoda Fabia MK3 Monte Carlo koeajo kokemuksia
Skoda Fabia 1.2 TSI Monte Carlo
 • Vuosimalli: 2017
 • Moottori: 1.2-litrainen bensiini (81 kW)
 • Vaihteisto: Manuaali
 • Vetotapa: Etuveto
 • Mittarilukema: 128000 km
 • Koeajon tarjosi: Yksityinen

Nyt luetuimmat